Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Δρόμο Μανόλο, υπέρ Ουζουνίδη - Βάζουν λεφτά Σαββίδης και Μαρινάκης"
| 2019-05-25 21:10:00

"Τους πείραξε ο ΠΑΟΚ - Δρόμο Μανόλο, υπέρ Ουζουνίδη - 50 νταμπλ με... - Λεφτά Ιβάν-Μαρινάκης"

του Γιώργου Κτενά
"Τους πείραξε ο ΠΑΟΚ - Δρόμο Μανόλο, υπέρ Ουζουνίδη - 50 νταμπλ με... - Λεφτά Ιβάν-Μαρινάκης"

"Ρουκέτες" για ΑΕΚ. "Παραμύθια στον κόσμο, θα χάσει τον Πόνσε".

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Την άποψη ότι ο Μανόλο Χιμένεθ καλώς αποχώρησε από την ΑΕΚ, καθώς δοκιμάστηκε στην ομάδα και δεν τα κατάφερε, εξέφρασε μέσω του sportdog ο Διονύσης Αβούρης που παρακολουθεί το ρεπορτάζ της Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια.

Με την κριτική ματιά του αναφέρθηκε στον τρίτο διαδοχικό χαμένο τελικό Κυπέλλου για τους Κιτρινόμαυρους, στο γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει 4-5 καλούς ποδοσφαιριστές, ενώ σχολίασε με βεβαιότητα ότι οι Σαββίδης-Μαρινάκης θα ενισχύσουν σημαντικά φέτος το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα.

"Αδικαιολόγητη φέτος η ΑΕΚ - Αυτό πείραξε τους οπαδούς"

Κύριε Αβούρη, πώς είδατε τη φετινή αγωνιστική περίοδο για την ΑΕΚ;

"Το θέμα για την ΑΕΚ φέτος, εκείνο που ίσως πείραξε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους ΑΕΚτζήδες, ήταν ότι έχασε το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά η ΑΕΚ ήταν αδικαιολόγητη που έχασε με κάτω τα χέρια για τρίτη φορά το Κύπελλο. Αυτό το γεγονός ήταν παταγώδης αποτυχία, καθώς ήταν ο μοναδικός στόχος που είχε απομείνει και όλοι πίστευαν ότι η ομάδα θα έδινε το κάτι παραπάνω για να τα καταφέρει. Με εξαίρεση το γεγονός ότι ήταν μεγάλη επιτυχία η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απέτυχε παταγωδώς και στο πρωτάθλημα. Γιατί δεν τη βοήθησε το έμψυχο υλικό που είχε. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλαπλάσιο μπάτζετ και για την ΑΕΚ ήταν πολύ δύσκολο με αυτά τα πενιχρά μέσα που διέθετε να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Λόγω του έμψυχου δυναμικού, άλλωστε, δεν κατάφερε να συνδυάσει Ευρώπη και πρωτάθλημα".

"Το νέο γήπεδο ισοδυναμεί με 50 νταμπλ"

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποχώρησε από την ομάδα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Ο Χιμένεθ επέστρεψε μεν στην ΑΕΚ, αλλά δεν πέτυχε. Βέβαια, κανείς δεν πίστεψε ότι έφυγε λόγω της γυναίκας του το περασμένο καλοκαίρι, απλώς η Λας Πάλμας του έδινε περισσότερα χρήματα. Ίσως φταίει ότι στην επιστροφή του δεν βρήκε το υλικό που ήθελε. Πιστεύω καλώς έφυγε τώρα, έδωσε εξετάσεις, δεν βοήθησε και αυτός, δεν κάνει για την ομάδα. Να βρει κάτι άλλο η ΑΕΚ".

Θεωρείτε ότι το μοντέλο τύπου Ουζουνίδη ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα;

"Ήμουν αντίθετος με την αποχώρηση του Ουζουνίδη. Θεωρώ πως ο,τι μπορούσε, το έκανε. Το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο,τι καλύτερο. Έπαιξε ενάντια σε θηρία, εναντίον του Άγιαξ που παραλίγο να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, εναντίον της Μπάγερν, της Μπενφίκα. Ήταν αδύνατο να έκανε κάτι καλύτερο".



"Για αυτό δεν κάνει μεταγραφές ο Μελισσανίδης - Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα γιατί..."

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η ΑΕΚ για να πάρει μπρος;

"Από παιδάκι ήμουν οπαδός της Άρσεναλ, ομάδα που όσο έφτιαχνε το γήπεδό της δεν έκανε μεταγραφές. Την κατηγορούσαμε, τότε, θυμάμαι ότι δεν έπαιρνε παίκτες και η διοίκησή της υποστήριζε ότι δεν παίρνει παίκτες όσο δεν έχει δικό της γήπεδο. Αρκεί να σκεφτούμε, μάλιστα, ότι τα 20-25 εκατ. ευρώ που πήρε η ΑΕΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, θα τα δώσει για το γήπεδό της. Ένα καινούργιο γήπεδο ισοδυναμεί με 50 νταμπλ. Τα πρώτα χρόνια της επιστροφής του Μελισσανίδη, θυμάμαι που έλεγε ότι αν δεν έχουμε γήπεδο δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τίποτα. Άρα αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα".

Το περσινό πρωτάθλημα περιμένατε να δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο;

"Για να είμαστε ειλικρινείς απλώς προέκυψε πέρσι να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Αν δεν έμπαινε ο Σαββίδης με το πιστόλι στο γήπεδο, δεν θα έχανε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ για να το πάρει, τελικά, η ΑΕΚ. Χρειάζεται γήπεδο για να πάρεις πρωτάθλημα, δες τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα φέτος που δεν πέρασε ούτε κουνούπι. Στο ΟΑΚΑ, από την άλλη, μπορεί να έρθει οποιαδήποτε ομάδα και να σου κάνει τη ζημιά. Ε, δεν γίνεται έτσι".

"Θα τα χώσει ο Σαββίδης - Δεν θα αφήσει ο Μαρινάκης τον Ολυμπιακό να..."

Δίνετε μεγάλη βαρύτητα στο θέμα του νέου γηπέδου λοιπόν;

"Το νέο γήπεδο, πρώτα-πρώτα, θα δώσει έξτρα έσοδα που μπορούν να ενισχύσουν το μπάτζετ, να το αυξήσουν. Νομίζω ότι σωστά ο Μελισσανίδης ρίχνει εκεί το βάρος, μάλιστα είχε δηλώσει παλιότερα ότι λείπει ένα ποσό κοντά στα 20-30 εκατ. ευρώ που θα χρωστούσε η ομάδα για την εξόφληση της κατασκευής του γηπέδου. Τώρα έχει στο χέρι αυτά τα χρήματα, από το πριμ για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί κάποιο δάνειο για να συμπληρώσει το ποσό. Βεβαίως, αν μπει στο γήπεδο, δεν θα μπορεί να κάνει τις μεταγραφές που κάνει τώρα. Θα πολλαπλασιάσει το μπάτζετ, για να γεμίσει με οπαδούς το γήπεδο. Δεν γίνεται να βαδίζει η ομάδα με αυτό το υλικό".

Να κλείσουμε με αυτό: Τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα για να κάνει καλύτερο το υλικό της.

"Χρειάζεται να πάρει καλύτερους παίκτες από αυτούς που έχει τώρα. Μη λέμε παραμύθια στον κόσμο, θα χάσει τον Πόνσε. Αλλά έχει παίκτες στο ρόστερ της, που δεν τους χρειάζεται. Ενώ είναι καλοί παίκτες, πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση στο υλικό της ομάδας. Με εξαίρεση την άμυνα ίσως, αν και θεωρώ ότι κακώς έφυγε ο Γκάλο γιατί δεν θα βρει άλλον τέτοιο, η άμυνα στέκεται καλά. Αλλά χρειάζονται 4-5 παίκτες από τη μέση και κάτω. Παίκτες όμως που να μην είναι του σωρού, έστω να προέρχονται από το δεύτερο ράφι. Χρειάζονται 4-5 βαρβάτες προσθήκες, αλλιώς πάλι τα ίδια θα δούμε. Ο Σαββίδης αναμένεται να τα χώσει γερά φέτος, γιατί ο ΠΑΟΚ διεκδικεί την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει, δεν γίνεται να τον αφήσει ο Μαρινάκης για τρίτη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα. Αν δεν κάνει κάτι η ΑΕΚ, θα μείνει πίσω".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags