Facebook Pixel ΑΕΚ - Μίγκελ Καρντόσο: Ο αρχισυντάκτης της A΄ Bola στο sportdog!
| 2019-05-26 12:25:00

Φοβερό "ξύλο" για την ΑΕΚ: "Μεγάλο όνομα, ήσυχος, έτσι παίζει - Είναι μικρός, καλός και... σκληρός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερό "ξύλο" για την ΑΕΚ: "Μεγάλο όνομα, ήσυχος, έτσι παίζει - Είναι μικρός, καλός και... σκληρός"

Ποιος θα "φάει" τον Χιμένεθ; Το sportdog "ψηφίζει" προπονητή!

ΑΕΚ - Μίγκελ Καρντόσο: Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ ενημερώθηκε να αποχωρήσει και ο Δικέφαλος, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ψάχνεται στην ιβηρική χερσόνησο. Ήδη υπάρχουν επαφές με τεχνικούς από Ισπανία και Πορτογαλία.

Δύο ονόματα Πορτογάλων είναι αυτά που λέγεται πως "μονομαχούν" για τον "κιτρινόμαυρο" πάγκο. Ο λόγος για τον Μιγκέλ Καρντόσο και τον Ίβο Βιέιρα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο πρώτος είναι φαβορί και ο δεύτερος αουτσάιντερ για την ΑΕΚ.

Ο Καρντόσο όπως έχετε διαβάσει στο προφίλ του στο sportdog, είχε αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, όταν έκανε αίσθηση στη Ρίο Αβε, πριν μετακομίσει στη Ναντ και μετά στη Θέλτα.

"Πήγε πολύ καλά στην Πορτογαλία ως προπονητής. Έχει μεγάλο όνομα εδώ. Λένε ότι μπορεί να πάει πολύ μακριά! Είναι πολύ καλός τεχνικός. Στη Ρίο Άβε πριν φύγει έκανε δουλειά. Έπαιζε το ομορφότερο ποδόσφαιρο μετά την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και του αρέσει να παίζει περισσότερο με σύστημα 4-3-3", αναφέρει στο sportdog για τον 47χρονο τεχνικό ο Μιγκέλ Κορέια και προσθέτει για τον άνθρωπο που έχει μεγάλη γνώση και από υποδομές, καθότι δούλεψε στις ακαδημίες της Εσπίνιο και της Πόρτο: "Είναι ήσυχος άνθρωπος. Κάνει πολύ καλή και σκληρή προπόνηση. Αν πάει στην ΑΕΚ μπορεί να κάνει δουλειά, γιατί είναι είναι εργατικός".

Ο αρχισυντάκτης της A' Bola έχει την καλύτερη άποψη και για το αουτσάιντερ, τον Ίβο Βιέιρα ο οποίος φέτος οδήγησε τη Μοϊρένσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, η οποία είναι η υψηλότερη που έχει λάβει η ομάδα στην ιστορία της.

"Είναι μικρός σε ηλικία. Ανέβηκε με σταθερά βήματα στην πρώτη κατηγορία. Δεν πήγε καλά στην Ακαντέμικα. Φέτος όμως στη Μοϊρένσε έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι από τους καλύτερους προπονητές αυτήν τη στιγμή στην Πορτογαλία", αναφέρει στο sportdog ο αρχισυντάκτης της A' Bola για τον Βιέιρα, ο οποίος έχει δουλέψει επίσης σε Νασιονάλ, Μαριτίμο, Αβες, Εστορίλ και προσθέτει:

"Του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν φύγει στο εξωτερικό πιστεύω ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχει επαφή με τους παίκτες. Είναι δουλευταράς στην προπόνηση. Κάνει σκληρή προπόνηση και η δουλειά του φαίνεται μέσα στο χορτάρι".

Τα στοιχεία του χαρακτήρα του είναι αυτά που δείχνουν την αφοσίωση στην εργασία του. "Είναι ήσυχος. Δεν είναι από αυτούς που μιλούν συνέχεια στις εφημερίδες. Κάνει τη δουλειά του. Μόνο αυτό", τονίζει και καταλήγει: "Ο Βιέιρα είχε δηλώσει ότι δεν θα συνεχίσει στη Μοϊρένσε". Συνεπώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ο δρόμος του είναι ανοικτός για την ΑΕΚ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags