Facebook Pixel Sportdog.gr | Έπαθε σοκ Έλληνας προπονητής στον τελικό του Copa Del Rey
| 2019-05-27 23:09:00

Έπαθε σοκ Έλληνας προπονητής στον τελικό του Copa Del Rey

Sportdog Team
Έπαθε σοκ Έλληνας προπονητής στον τελικό του Copa Del Rey

Δεν πίστευε αυτό που είδε.

Το Σάββατο (25/5) διεξήχθη στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν της Σεβίλλης ο τελικός του Copa Del Rey ανάμεσα σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Οι νυχτερίδες επικράτησαν 2-1 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο Έλληνας τεχνικός, Μιχάλης Γρηγορίου, βρέθηκε στην Ανδαλουσία και παρακολούθησε το ματς.

Λίγο αργότερα μίλησε στον Sport24 Radio 103.3. Ο 46χρονος προπονητής έκανε λόγο για ποδοσφαιρικό πολιτισμικό σοκ, με οπαδούς των δύο ομάδων που έβλεπαν το παιχνίδι δίπλα - δίπλα, δίχως την παρουσία αστυνομικών.

Το σχόλιό του για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που δέχεται τα "πυρά" στην Ισπανία, αλλά και οι προτάσεις που δέχτηκε ο ίδιος από Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα.

- Πώς έζησες τον κλίμα; Τι ατμόσφαιρα βιώσατε;

"Έφτασα το απόγευμα στη Σεβίλλη και αυτό που έζησα είναι ένα ποδοσφαιρικό πολιτισμικό σοκ. Οι οπαδοί των δύο ομάδων έπιναν μαζί, γιόρταζαν μαζί και δεν το πίστευα. Υπέθεσα ότι θα προέρχονταν από ένα συγκεκριμένο μέρος της Ισπανίας και πως ήταν γνωστοί μεταξύ τους. Πηγαίνοντας στο γήπεδο δεν είδα ούτε έναν αστυνομικό εντός γηπέδου. Η θέση που είχα ήταν στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς να υπάρχει διάζωμα, κενό. Δεν είδα ούτε έναν αστυνομικό ενδιάμεσα. Πανηγύριζαν όλοι μαζί, στα μαγαζιά στην πόλη κάθονταν όλοι μαζί. Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα χειροκρότησαν αυτούς της Βαλένθια, ένα ποδοσφαιρικό γεγονός που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, παρότι έχω κάνει τόσα ταξίδια. Μακάρι να το ξαναζήσουμε στην Ελλάδα. Το είχα προλάβει τη δεκατία του '80 που ήμουν μικρός. Έκτοτε δεν το έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα".

- Είχες πάει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

"Όχι, αλλά είδα στην τηλεόραση όσα συνέβησαν. Έπαιρνε η κάμερα τις άδειες εξέδρες και αυτοί οι 800 που βρέθηκαν στο γήπεδο παραλίγο να κάνουν επεισόδια μεταξύ τους".

- Αγωνιστικά πώς σχολιάζεις την αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Μπαρτσελόνα;

"Στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα δεν ήταν καλή, δεν έδειξε διάθεση, δεν έκανε ευκαιρίες, έκανε βέβαια δύο σουτ που αποσόβησε ο τερματοφύλακας της Βαλένθια, η οποία είχε πλάνο. Ξεκάθαρο. Να βγαίνει άμεσα από την άμυνα στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, από το 70' και μετά, ήταν πραγματικά ροντέο. Ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να γυρίσει η Μπαρτσελόνα, παιχνίδι στο οποίο η Βαλένθια θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-1. Το χάρηκαν όλοι. Πολύ καλό τέμπο παρότι βρισκόμαστε στις 25 Μαΐου. Η κόπωση βέβαια φάνηκε να έχει επηρεάσει περισσότερο τη Μπαρτσελόνα. Είδαμε ποδοσφαιρικό θέαμα αντάξιο και των δύο ομάδων".

- Πίστευες ότι θα αντέξει η Βαλένθια ή ότι θα γυρνούσε η Μπαρτσελόνα;

"Πριν το παιχνίδι αν με ρωτούσατε, έβλεπα Βαλένθια. Υπήρχε διάθεση και δίψα και καμιά φορά αυτά υπερισχύουν της ποιότητας. Μετά την αποτυχία στο Champions League, η Μπαρτσελόνα, βέβαια, ήθελε το τρόπαιο. Δεν θα άντεχε άλλη ήττα και απώλεια τίτλου. Στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές του Βαλβέρδε πάτησε καλύτερα, έδειξε περισσότερη διάθεση.

Μετά το γκολ του Μέσι φαινόταν ότι κάτω παραπάνω επιζητούσε, αλλά δεν μπόρεσε καν να φέρει το ματς στα ίσια για να το πάει στην παράταση. Όλος ο οργανισμός που λέγεται Βαλένθια το πανηγύρισε τόσο πολύ, διότι το να παίρνεις τρόπαιο απέναντι στη Μπαρτσελόνα είναι πολύ σημαντικό".

- Τι κλίμα εισπράξατε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την απώλεια του κυπέλλου. Στην Ισπανία γίνεται πολύς λόγος για το αν πρέπει να μείνει να ή να φύγει...

"Το μοτίβο του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα είναι συγκεκριμένο. Θεωρώ ότι αυτό που βλέπουμε από τη Μπαρτσελόνα, διότι την έχω δει τρεις φορές live, είναι καθαρά το παιχνίδι που έπαιζε επί Γκουαρδιόλα. Με μέγιστη κατοχή, με τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και να προσπαθεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και ίσως όχι τα μπακ τόσο ψηλά και τόσο κάθετα στην αντίπαλη περιοχή όσο άλλες χρονιές. Γι' αυτό και έγινε αλλαγή ο Σεμέδο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο γήπεδο δεν εισέπραξα κάτι για τον Βαλβέρδε. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα μετά τον αγώνα έμειναν στο γήπεδο και χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους, αλλά και αυτούς της Βαλένθια. Έμειναν μέχρι και την απονομή οι μισοί. Ο Βαλβέρδε είναι επιτυχημένος όπως και να το κάνουμε και είμαστε τυχεροί που πέρασε από την Ελλάδα ένας προπονητής που κοουτσάρει τώρα τη Μπαρτσελόνα".

- Θεωρείς ότι είναι δίκαιη ή άδικη η κουβέντα που γίνεται για την απομάκρυνσή του;

"Για την απώλεια του Κυπέλλου δεν μπορώ να πω ότι τόσο σημαντική. Πολύ απλά γιατί έχει κατακτήσει πολλά και γιατί δεν είναι ο μέγιστος στόχος όταν ξεκινάει μία σεζόν. Όσο για την ατυχία στο Champions League, έχοντας αποκλειστεί δύο διαδοχικές φορές έχοντας πάρει αβαντάζ στα πρώτα ματς, δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στον Βαλβέρδε. Όταν έχεις νικήσει και τη Λίβερπουλ και τη Ρόμα με αυτά τα σκορ εντός έδρας και δεν μπορείς να διαχειριστείς τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Σίγουρα μπορεί να έχει κάνει και τα δικά του λάθη, αλλά ο οργανισμός που λέγεται Μπαρτσελόνα επιζητά το Champions League. Πάντα τα πυρά πέφτουν πάνω στον προπονητή, σε οποιοδήποτε ατυχές αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω πάντως ότι είναι δίκαιο αυτό που γίνεται με τον Βαλβέρδε".

- Έχεις πάει σε ουκ ολίγα αντίστοιχα παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Όποτε σου δίνεται η δυνατότητα φεύγεις για το εξωτερικό παρακολουθώντας σπουδαία ματς.

"Φέτος είχα την ευκαιρία να καθίσω εκτός ηθελημένα, παρά τις προτάσεις που μου έγιναν, που ήταν αρκετές. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν στις επιλογές μου, γι' αυτό δεν τις αποδέχτηκα. Έμεινα εκτός ένα χρόνο και έκανα πολλά ταξίδια. Όταν είσαι σε ομάδα, δεν έχεις χρόνο για αυτό. Εκμεταλλεύτηκα λοιπόν αυτό το διάστημα, ανανέωσα τις γνώσεις μου, τις εμπλούτισα, είδα παιχνίδια και προπονήσεις στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να το κάνει ο οποιοσδήποτε προπονητής. Δεν μπορείς να είσαι άπραγος μπροστά στις εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

- Πρόσφατα γράφτηκαν για εσένα ομάδες όπως ο Απόλλων, ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σου έκαναν όντως προτάσεις;

"Ναι, είχα προτάσεις. Μια πολύ σημαντική πρόταση από τον Απόλλωνα, και από τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα ξεκαθαρίσει γυρίζοντας στην Ελλάδα. Ευχαριστώ και τις δύο ομάδες. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ερχόμενος με το καλό στην Ελλάδα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags