Facebook Pixel ΑΕΚ - Αλί Αλιπούρ: Το πρώτο "μπαμ" του Καρντόσο
| 2019-05-27 10:02:00

Το πρώτο "μπαμ" του Καρντόσο - Έδωσε ΟΚ για "φονιά" - 1 εκατ. δολάρια - "Τρώει" Κρστίσιτς

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το πρώτο "μπαμ" του Καρντόσο - Έδωσε ΟΚ για "φονιά" - 1 εκατ. δολάρια - "Τρώει" Κρστίσιτς

Hot όνομα στην ΑΕΚ. Πώς θα γίνει το deal. Τον "έχει" ο Μελισσανίδης.

ΑΕΚ - Αλί Αλιπούρ: Ακόμη δεν τον... είδαμε τον νέο προπονητή της Ένωσης, τον Μιγκέλ Καρντόσο και ήδη φαίνεται πως δίνει τη συγκατάθεσή του για μεταγραφές.

Πρώτος πρώτος που εμφανίζεται ως "εγκεκριμένος" από τον Πορτογάλο προπονητή είναι ο Αλί Αλιπούρ, 24χρονος Ιρανός φορ, ο οποίος αγωνίζεται (από την πρώτη στιγμή της καριέρας του) σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του, την Περσέπολις, όντας την τελευταία διετία ο πρώτος της σκόρερ στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Διεθνής -σε μια εθνική ομάδα με αρκετό ομολογουμένως ανταγωνισμό στη θέση του- έχει γίνει δύο φορές, τον Μάρτιο του 2018 και τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι από τα πιο hot ονόματα του ιρανικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και εδώ και καιρό, τα τοπικά media εκτιμούν πως οι μέρες του στο Ιράν είναι μετρημένες.

Είναι ενδεικτικό πως πριν δύο εβδομάδες δημοσιοποιήθηκε πρόταση της Ζούλτε Βάρεγκεμ, ύψους 500.000 ευρώ, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από την Περσέπολις.

Βλέπετε, η ομάδα του την απέρριψε, αφού -πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιρανικών media- έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Αλί Αλιπούρ ύψους 1 εκατ. δολαρίων και αυτή φαίνεται πως ζητάει από όλες ομάδες που χτυπάνε την πόρτα του συλλόγου.

Και αυτό παρότι δεν έχει ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών, αφού το συμβόλαιο του πρώτου της σκόρερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, γεγονός που σαφώς περιορίζει τη διαπραγματευτική της ικανότητα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και στη ρήτρα να επιμείνει ο ιρανικός σύλλογος, η αγορά του νεαρού φορ μοιάζει να είναι εφικτή για την ΑΕΚ (παραδειγματικά, κοστίζει λίγο περισσότερο απ' όσα δαπανήθηκαν για την αγορά του Κρστίσιτς) και σε κάθε περίπτωση ακόμη πιο εφικτό είναι να καλυφθεί το συμβόλαιό του, αφού οι απολαβές του στο Ιράν είναι απολύτως εντός -ακόμη και του πάντα "σφιχτού"- οικονομικού πλάνου της Ένωσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags