Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαρωτικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ - Ποιοι δανεικοί μένουν - Τι θα κάνει με τον Κουλούρη
| 2019-05-28 20:20:00

Σαρωτικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ - Ποιοι δανεικοί μένουν - Τι θα κάνει με τον Κουλούρη

Sportdog Team
Σαρωτικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ - Ποιοι δανεικοί μένουν - Τι θα κάνει με τον Κουλούρη

Καλούνται να αποφασίσουν άμεσα οι πρωταθλητές.

ΠΑΟΚ και δανεικοί

Άφησε το στίγμα του ο Λάμπρου

Ο 21χρονος ακραίος επιστρέφει με «προίκα» από την Ολλανδία.

Η στιγμή της τελικής αξιολόγησης για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ΠΑΟΚ αλλά βρέθηκαν εκτός ρόστερ τη περσινή σεζόν έχει έρθει, με τον Λάζαρο Λάμπρου να έχει δικαιωματικά ξεχωρίσει.

Ο Κατερινιώτης ακραίος ολοκλήρωσε με επιτυχία το πέρασμά του από την Φορτούνα Σιτάρντ, με τη φανέλα της οποία μέτρησε 8 γκολ και 10 ασίστ σε σύνολο 27 αγώνων (24 για το πρωτάθλημα και 3 για το κύπελλο). Ο Λάμπρου πρόσθεσε στο ενεργητικό του μια ακόμα «γεμάτη» σεζόν, με ικανοποιητικές επιδόσεις, με την αγωνιστική του πορεία να είναι ανοδική, και να καταγράφεται και μέσω της ιστοσελίδας transfermarkt, η οποία σημειώνει την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών. Όταν ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Λάμπρου από τον Ηρακλή, τον Ιανουάριο του 2017, η χρηματιστηριακή αξία του είχε καταγραφεί στις 350.000 Ευρώ. Ακολούθησε ο δανεισμός του στον Πανιώνιο, μέσω του οποίου η αξία του ανέβηκε στο 1.000.000 Ευρώ. Με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, με τη φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ, η αξία του Λάμπρου ανέβηκε στα 1.750.000 Ευρώ.

Όλα αυτά, με τον ποδοσφαιριστή να μην έχει γράψει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής σε επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ, στα 2,5 χρόνια στα οποία ανήκει στον «Δικέφαλο του Βορρά»! Ο Κατερινιώτης ακραίος – που προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού – από το 1 γκολ και 1 ασίστ τη σεζόν 2016-17, που ήταν η πρώτη του σε επαγγελματικό επίπεδο, με τη φανέλα του Ηρακλή και του Πανιωνίου, έφτασε στα 8 γκολ και 5 ασίστ με τους «κυανέρυθρους» τη σεζόν 2017-18 και φέτος έπιασε τον ίδιο αριθμό τερμάτων αλλά διπλασίασε τις ασίστ, αγωνιζόμενος στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.

Τα δείγματα γραφής του Λάμπρου είναι τέτοια που κάνουν τους «ασπρόμαυρους» να ετοιμάζονται να επανεντάξουν τον 21χρονο στο έμψυχο δυναμικό τους και να του δώσουν την ευκαιρία να γράψει τη πρώτη του σεζόν ως μέλος του ρόστερ, έχοντας περάσει με επιτυχία της «εξετάσεις» που έδωσε. Ο ίδιος τράβηξε πολλά βλέμματα επάνω του με την σταθερότητα που έδειξε στην Φορτούνα (με την οποία αναδείχθηκε ταλέντο του μήνα τον περασμένο Φεβρουάριο) και η επιστροφή του στη Τούμπα περιλαμβάνει νέο συμβόλαιο, με βελτιωμένους οικονομικούς όρους και υψηλότερη ρήτρα, καθώς η παρουσία του στον ΠΑΟΚ του Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει και το αγωνιστικό του στάτους.

ΜΕΛΙΣΣΑΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Νίκος Μελίσσας είχε μια γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Λαμίας, ικανή να του δώσουν το «φύλλο πορείας» για την Τούμπα, εκεί που θα πλαισιώσει τη τριάδα των τερματοφυλάκων.

ΧΑΤΖΗΙΣΑΪΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ 

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας έγραψε 35 συμμετοχές με τη φανέλα του Ατρομήτου, όντας αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του Περιστερίου. Οι ασπρόμαυροι θέλουν άλλο στυλ κεντρικού αμυντικού και ο «Χάτζη» θα παραχωρηθεί.  

ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΚΙΤΣΙΟΥ

Ο Στέλιος Κίτσιου είχε 13 συμμετοχές με 3 ασίστ στην εξάμηνη παρουσία του στην Ανκαραγκουτσού, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Η επόμενη μέρα θα τον βρει εκτός ΠΑΟΚ, πιθανότατα επί τουρκικού εδάφους, εκεί που οι μετοχές του είναι ανεβασμένες.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βοήθησαν τον ΟΦΗ στα «σταθεί»

Οι Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Μάρκο Μιχόγεβιτς βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στον Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ. Ο Δεληγιαννίδης έγραψε συνολικά 11 συμμετοχές (9 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο) έχοντας δυο τέρματα και ο Μιχόγεβιτς είχε συνολικά 27 συμμετοχές (22 στο πρωτάθλημα και 5 στο κύπελλο) ενώ έγραψε στο ενεργητικό του και μια ασίστ. Αμφότεροι αναμένεται να αναζητήσουν νέο σταθμό στη καριέρα τους, με το πέρασμά τους από τον ΟΦΗ να μη περνάει απαρατήρητο, ειδικά για τον Μιχόγεβιτς που αν και δεν ήταν παροπλισμένος στο ξεκίνημα της σεζόν, βρήκε το δρόμο για την ενδεκάδα.

Αυτοί που θα βγουν στην αγορά 

Κάτσε, Ουάρντα και Χαρίσης στη λίστα των υπό παραχώρηση 

Οι «ασπρόμαυροι» θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν οικονομικά τρεις εκ των ποδοσφαιριστών που δεν χωρούν στα αγωνιστικά πλάνα της επόμενης σεζόν

Για μια ακόμα μεταγραφική περίοδο, ο Αμρ Ουάρντα θα απασχολήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, όμως αυτή τη φορά, αναζητούν οριστική λύση με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό.

Ο Ουάρντα αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο τον Ιανουάριο του 2017, και έκτοτε η σχέση του με τον ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλά κύματα. Στη μια πλευρά της ζυγαριάς μπαίνει το ταλέντο του, που ήταν εκείνο που τον πήγε στον Δικέφαλο, και από την άλλη πλευρά ο χαρακτήρας του, που τον έφερε δυο φορές εκτός ΠΑΟΚ, και το καλοκαίρι αναμένεται να έρθει η τρίτη του έξοδος, και οριστική. Η προοπτική παραμονής του στον Ατρόμητο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, με τον Αιγύπτιο να αναζητά την επόμενη ομάδα του εκτός συνόρων.   

Ο Χάρης Χαρίσης βρέθηκε φέτος στην Κόρτραϊκ. Η φετινή σεζόν δεν κύλισε όπως θα ήθελε ο 24χρονος μέσος, που μέτρησε συνολικά 19 συμμετοχές, χωρίς να καταγράψει στο ενεργητικό του γκολ ή ασίστ, σε αντίθεση με τη σεζόν 2017-18 όταν και είχε 1 γκολ και 2 ασίστ σε 24 συμμετοχές. Οι «μετοχές» του Χαρίση στο Βέλγιο δεν είχαν την ανοδική πορεία που θα ήθελε.

Νέα «στέγη» αναζητά και ο Εργκους Κάτσε, καθώς ο Παναθηναϊκός δε θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που είχε μπει στη συμφωνία δανεισμού του από τον ΠΑΟΚ. Ο Αλβανός μέσος έγραψε φέτος συνολικά 22 συμμετοχές με τους «πράσινους» (20 για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο) μετρώντας 2 γκολ και 2 ασίστ.

Το κοινό των τριών περιπτώσεων (Ουάρντα, Χαρίση, Κάτσε) έχει να κάνει με τη λήξη του συμβολαίου τους το προσεχές καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως η πώλησή τους είναι μονόδρομος από τη στιγμή που προοπτική δανεισμού θα μπορούσε να μπει στο τραπέζι μόνο αν συνοδευόταν με επέκταση του συμβολαίου, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις ούτε της πλευράς της ομάδας αλλά ούτε και των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Σε παρόμοια ρότα βρίσκεται και ο Γιάννης Μυστακίδης που φέτος είχε 10 συμμετοχές με 1 γκολ με τον ΠΑΣ μέχρι τον Δεκέμβριο, και 10 συμμετοχές με 1 ασίστ με τη φανέλα της Γκόρνικ στη Πολωνία. Τέλος, θέμα επιστροφής δεν διαφαίνεται για τον Τιμπό Μουλέν (20 συμμετοχές με την Ανκαραγκουτσού).  

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΣΟΥΡΩΤΗ

Το κεφάλαιο Κουλούρης

Ο Ευθύμης Κουλούρης πήρε σκυτάλη από τον Αμρ Ουάρντα και πρωταγωνίστησε με τη φανέλα του Ατρομήτου φέτος, όπως ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.  

Ο Ουάρντα είχε αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και φέτος ο Κουλούρης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με τα 19 τέρματα που πέτυχε στο πρωτάθλημα έχοντας συνολικά 25 σε 35 συμμετοχές με τον Ατρόμητο. Ολα συνηγορούν πως η επόμενη μέρα θα βρει τον Κουλούρη εκτός Ελλάδος, καθώς αναμένεται να δρομολογηθεί η μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού. Αυτό έχει προκύψει μέσω των συζητήσεων που έχουν γίνει ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά και την παρουσία στο ασπρόμαυρο ρόστερ των Τσούμπα Ακπομ και Κάρολ Σβιντέρσκι, που βρίσκονται στην ίδια ηλικιακή κλίμακα με τον Κουλούρη και αποκτήθηκαν στις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Η παρουσία τριών ποδοσφαιριστών για μια θέση, και με τα ίδια χαρακτηριστικά δεν έχει ποδοσφαιρική λογική, καθώς ο ΠΑΟΚ προτιμά να «ρευστοποιήσει» την ανεβασμένη «μετοχή» του Κουλούρη και περιμένει ακόμα καλύτερη σεζόν από τον Αγγλο και τον Πολωνό επιθετικό που υπάρχουν στο ρόστερ.

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags