Facebook Pixel AEK - Μιγκέλ Καρντόσο: Ο Βέρντε στο ρεπορτάζ της Ένωσης
| 2019-06-01 10:13:00

Δεν παίζει ποτέ για ΑΕΚ - Τρελό όνομα εξτρέμ - "Μανατζεριά" από μακριά - Κρατήστε δύο ονόματα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν παίζει ποτέ για ΑΕΚ - Τρελό όνομα εξτρέμ - "Μανατζεριά" από μακριά - Κρατήστε δύο ονόματα

Απίθανο σενάριο στην Ιταλία. Κάνουν "παιχνίδι". Μην ψαρώνετε!

AEK - Μιγκέλ Καρντόσο: Στη μεταγραφική πιάτσα, το θέμα που ανέκυψε χτες βράδυ από την Ιταλία, εμπλέκοντας την ΑΕΚ στο κυνήγι του Ντανιέλε Βέρντε, του 23χρονου Ναπολιτάνου εξτρέμ, περιγράφεται απλώς με μια λέξη: μανατζεριά!

Εξηγούμαστε για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Δίαυλος της ΑΕΚ με τη Ρόμα, σαφώς και υπάρχει. Εστω και αν αυτός πλέον έχει… αντικατασταθεί με νέα πρόσωπα, σε όλα τα επιτελικά πόστα, χωρίς κανένα εξ αυτών να έχει χειριστεί – για παράδειγμα – την περίπτωση του περυσινού δανεισμού του Εκι Πόνσε στην Ενωση.

Θέμα να κρατήσουν τον Βέρντε οι «τζιαλορόσι», μάλλον, δεν υφίσταται. Ποτέ δεν πήρε ευκαιρίες στο «Ολίμπικο» και ακόμη και ο πολυδιαφημισμένος – βάσει των ρεπορτάζ – δανεισμός του στη σεζόν που μας πέρασε στη Βαγιαδολίδ, δεν έφερε κάτι ικανό να αλλάξει το στάτους του.  22 ματς έπαιξε μεν στην Πριμέρα ο Βέρντε, αλλά μόλις τέσσερα ως βασικός, δύο μόλις 90λεπτα (το ένα εξ αυτών στο αδιάφορο φινάλε του πρωταθλήματος) και μόλις τέσσερις φορές με περισσότερα από 45 λεπτά στα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα. Δεν τα λες και… εκθαμβωτικά τα συγκεκριμένα νούμερα, παρότι η αλήθεια είναι πως γκολ βρήκε. Δύο μέτρησε στο πρωτάθλημα και άλλα τέσσερα στο Κύπελλο.

Συνεπώς, από την στιγμή που δεν αλλάζει η… μοίρα του στη Ρόμα, μοιραία, οι «τζιαλορόσι» θα μπουν στη διαδικασία πώλησης του. Ετσι κι αλλιώς, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, οπότε ακόμη και για παίκτη που προφανώς δεν υπολογίζουν, για να μην τον χάσουν τσάμπα, θα τον πουλήσουν.

Ισως βέβαια, λόγω του νεαρού της ηλικίας του,  μπουν στη διαδικασία επέκτασης του συμβολαίου του και συνεχίσουν τους αλλεπάλληλους δανεισμούς (τρεις ως τώρα μετράει στην καριέρα του), οι οποίοι όμως, επαναλαμβάνουμε, δεν μοιάζει να του έχουν προσφέρει κάτι ως προς τις πιθανότητες του να πάρει φανέλα στη Ρόμα και να λογίζεται παίκτης rotation.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, προφανώς ο μάνατζερ του (και αυτοί με τους οποίους συνεργάζεται στην Ελλάδα), είναι απολύτως λογικό, επιδιώκοντας τώρα που κρίνεται το (άμεσο) μέλλον του πελάτη του, να «παίξει», να δημιουργήσει έναν ντόρο στην ποδοσφαιρική αγορά προκειμένου να μπορέσει να καρπωθεί τα περισσότερα. Εξ ου λοιπόν η «μανατζεριά» στα ιταλικά media περί ενδιαφέροντος ΑΕΚ, που πέραν του ότι δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, μοιάζει και έωλο, αν αναλογιστεί κανείς το οικονομικό background της εν λόγω υπόθεσης που σαφώς ξεπερνάει τη δυνατότητα της Ενωσης, αλλά ακόμη ακόμη και το επίπεδο του ανταγωνισμού που – σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα – υπάρχει για τον Βέρντε.

Κοντολογίς, αυτούς που πρέπει, προς στιγμήν και παρότι είναι ακόμη νωρίς, να κρατήσουμε στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ είναι, όπως καιρό στον sportdog έχουμε επισημάνει, δύο αγαπημένα «παιδιά» του Μιγκέλ Καρντόσο από τη θητεία του στη Ρίο Αβε, τον χαφ Φρανσίσκο Ζεράλδες, που παραχωρείται (ως και ελεύθερος μπορεί να μείνει…)  από την Σπόρτινγκ και τον πολυσύνθετο μεσοεπιθετικό Ρούμπεν Ριμπέιρο, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αποδέσμευσης από την Αλ Αϊν (την πρώην ομάδα του Μάρκους Μπεργκ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags