Facebook Pixel AEK - Φρανσίσκο Ζεράλδες: Δεν είναι μόνο αυτός στη λίστα του Καρντόσο
| 2019-06-07 10:50:00

"ΣΟΚ" με αυτό που έκανε ο Καρντόσο - Θα "φάει" Μπακάκη; - Δεν τον έχει ανάγκη - Φέρνει... άγνωστο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"ΣΟΚ" με αυτό που έκανε ο Καρντόσο - Θα "φάει" Μπακάκη; - Δεν τον έχει ανάγκη - Φέρνει... άγνωστο!

Γιατί "πάγωσαν" στην ΑΕΚ και ποιος στόχος χάνεται; "Κλικ" εδώ...

ΑΕΚ - Φρανσίσκο Ζεράλδες: O πρώτος της εποχής Καρντόσο είναι από χθες στην Αθήνα. Ο Παουλίνιο έφτασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μαζί με τον μάνατζέρ του και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με την Ένωση.

Κίνηση που "χρεώνεται" 100% στον Πορτογάλο προπονητή, κίνηση που έχει προκαλέσει αρκετά ερωτηματικά, αφού κακά τα ψέματα ο συνδυασμός βιογραφικού - ηλικίας του 28χρονου δεξιού μπακ δεν δικαιολογεί κάτι περισσότερο από ρόλο αναπληρωματικού του Μπακάκη στην Ένωση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αν και εφόσον μιλάμε για επιλογή (ή έστω έγκριση) προπονητή, τότε μένει να δούμε και το σκεπτικό αλλά και την εφαρμογή της στο γήπεδο.

Κατά πως φαίνεται όμως δεν θα είναι η μόνη, αφού σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ οι επιτελείς της Ένωσης φουλάρουν και για την απόκτηση του χαφ, θέσης κομβικής στον μεταγραφικό σχεδιασμό των "κιτρινόμαυρων".

Περίοπτη θέση σε αυτή την αναζήτηση έχει Φρανσίσκο Ζεράλδες, ακόμη όμως μια... αντιφατική επιλογή, αφού μέχρι και πριν την εμφάνιση του 24χρονου μέσου στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, θεωρούνταν από όλους πως κύρια, βασική, κομβική αναζήτηση δεν ήταν ένας "οκταρο-δεκάρι", όπως είναι ο άσος της Σπόρτινγκ, αλλά ένας αμυντικός μέσος, όπου προφανώς, ακόμη και μια ανάγνωση του ρόστερ, υπάρχει κενό στην Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ισχυρίζονται από χθες και πορτογαλικά media, η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση δανεισμού του Φρανσίσκο Ζεράλδες στη Σπόρτινγκ και αναμένει την απάντησή της. Δεν διευκρινίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, αν η προσφορά προβλέπει option αγοράς, ωστόσο όπως προκύπτει από την Πορτογαλία, αυτό λίγη σημασία έχει.

Ο λόγος έγκειται στη διαφαινόμενη αλλαγή πολιτικής των "λιονταριών". Συνηθίζονται οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών στο πορτογαλικό club, ωστόσο όταν αυτοί δεν μοιάζουν ικανοί για να δικαιολογήσουν την "προαγωγή" των εν λόγω ποδοσφαιριστών σε μια θέση στο rotation της Σπόρτινγκ, τότε προτιμάται η πώλησή τους από τη συνέχιση ενός αέναου κύκλου δανεισμών, ο οποίος δεν αλλάζει το αγωνιστικό στάτους των ποδοσφαιριστών, αλλά και δεν φέρει κέρδη στον σύλλογο.

Τάση και πολιτική που φέτος έχει αποφασιστεί να υιοθετηθεί στα μεταγραφικά των "λιονταριών". Μένει να δούμε αν έχει βάση ως προς την υπόθεση του νεαρού Πορτογάλου, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο δύο ακόμη χρόνων με τη Σπόρτινγκ, πάντως το δεδομένο που προκύπτει από την οποιαδήποτε επαφή με τον πορτογαλικό σύλλογο μοιάζει να επιβεβαιώνει αυτή τη νέα μεταγραφική πολιτική.

Κοινώς, για τον 24χρονο μέσο χρειάζονται χρήματα, να αγοραστεί από την ΑΕΚ, η οποία ίσως γι’ αυτόν τον λόγο (αφού είναι γνωστή η οικονομική της πολιτική και σίγουρα οι απαιτήσεις της Σπόρτινγκ θα απαιτούν υπερβάσεις που δεν συνηθίζονται στην Ένωση) διαρρέεται σήμερα πως πέραν του 24χρονου Πορτογάλου, οι επιτελείς του μεταγραφικού σχεδιασμού των "κιτρινόμαυρων" έχουν εντατικοποιήσει τις επαφές τους και με έναν ακόμη κεντρικό μέσο, χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει η ταυτότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Xoυνέρι" στον ΠΑΟ για Κατελάρη - Αποκάλυψη-φωτιά στην Κύπρο - Τον "αρπάζει" η ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags