Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τόμας Βερμάελεν: Φοβερές ατάκες για τον Βέλγο στόπερ και τους Πειραιώτες
| 2019-06-09 22:18:00

"Μόνο όταν είναι καλά - Θα μάθει ο Σισέ - Έκανε τα ρεπό του μπακ - Δεν προκαλεί - Στα αποδυτήρια..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μόνο όταν είναι καλά - Θα μάθει ο Σισέ - Έκανε τα ρεπό του μπακ - Δεν προκαλεί - Στα αποδυτήρια..."

Αυτός έρχεται στον Ολυμπιακό! "Σωστές επιλογές, καθαρό μυαλό".

Ολυμπιακός: Πολύ κοντά στον Ολυμπιακό φέρεται πως είναι ο Τόμας Βερμάελεν, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα λήγει στις 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που παρά την ηλικία του δεν μπορεί να μην προκαλεί ενθουσιασμό, λόγω του βιογραφικού του.

Ο 33χρονος Βέλγος αμυντικός που θα αποχαιρετήσει μετά από πέντε χρόνια το "Καμπ Νου" έχει παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, έχοντας περάσει, εκτός από την Ισπανία, από Ολλανδία, Αγγλία και Ιταλία, φορώντας τις φανέλες των Άγιαξ, Άρσεναλ και Ρόμα.

"Ουσιαστικά φέτος εξαργύρωσε την περσινή του παρουσία, γι' αυτό και έτρεξε το φετινό του συμβόλαιο με την Μπάρτσα. Γιατί όταν είχε η ομάδα προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα ήταν καλά αγωνιστικά. Βοήθησε πολύ. Ακόμα και η παρουσία του στο Μπερναμπέου ήταν εξαιρετική. Όταν ήταν καλά ο Βερμάελεν ήταν αξιόπιστος. Ένα σημείο, το οποίο μπορούμε να τονίσουμε είναι ότι όποτε κλήθηκε να βοηθήσει, είτε προερχόταν από αγωνιστική απραξία, που συνήθως αυτό συνέβαινε λόγω των περιορισμένων συμμετοχών του και των τραυματισμών του, ήταν έτοιμος", είναι το πρώτο σχόλιο στο Sportdog του Νίκου Περπερίδη, blogger που ασχολείται με το ισπανικό πρωτάθλημα και παρακολουθεί με συνέπεια την Μπαρτσελόνα.

Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Βερμάελεν στο παιχνίδι του;

"Είναι ποδοσφαιριστής που δεν παίρνει το ρίσκο από πίσω στην πάσα. Έχει σωστές επιλογές και καθαρό μυαλό. Είναι πολύ ασφαλής, στις απομακρύνσεις του και στα ιντεράξιον πίσω στην άμυνα. Επίσης, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι".

Μπορεί να βοηθήσει σε build up;

"Προφανώς δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Στην Μπάρτσα δεν λειτουργούσε έτσι. Τις περισσότερες φορές έπαιζε κυρίως με τον Πικέ, ένα σέντερ μπακ που μπορεί να βγάλει την μπάλα από πίσω. Δεν είναι αυτός ο τύπος κεντρικού αμυντικού που θα σου κάνει παιχνίδι από πίσω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου ο ανταγωνισμός και η ποιότητα είναι προφανώς χαμηλότερη δεν αποκλείεται να το κάνει και αυτό με κάποιες μακρινές μεταβιβάσεις κατά βάση".

Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό παίζοντας δίπλα σε έναν αμυντικό όπως ο Σισέ (αν δεν πωληθεί) που είναι επιρρεπής στο λάθος;

"Με τον Βερμάελεν θα μπορέσει να ταιριάξει γιατί έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις. Αν το παιδί είναι υγιές είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι ποδοσφαιριστής σοβαρός και μετρημένος".

Λες αν είναι υγιής. Ποια θέματα τραυματισμών έχει αντιμετωπίσει;

"Αυτό που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε η Μπάρτσα, η οποία έχει ένα από τα καλύτερα ιατρικά επιτελεία είναι το ζήτημα των θλάσεων. Δηλαδή οι περισσότεροι τραυματισμοί του έχουν να κάνουν με θλάσεις. Είναι οι πιο ύπουλοι τραυματισμοί ειδικά στην αποθεραπεία τους. Αυτό δεν μπόρεσαν να το αντιμετωπίσουν. Θέλει διαχείριση ο παίκτης".

Στη Μπαρτσελόνα έμεινε λόγω καλών σχέσεων με τον Βαλβέρδε;

"Ένας από τους λόγους που έμεινε φέτος ο Βερμάελεν πλην των περσινών του επιδόσεων, είναι και το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε τον υπολόγιζε ως εναλλακτική στα ρεπό του Ζόρντι Άλμπα. Εννοείται πως δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει όλη την πτέρυγα. Αλλά επειδή φέτος η Μπάρτσα κράτησε για εναλλακτικό του Ζόρντι Άλμπα τον Μιράντα, ο οποίος είναι ένα παιδί που προέρχεται απο την ακαδημία με πολύ λίγες παραστάσεις, ο σύλλογος ήθελε να είχε μία εξτρά εναλλακτική. Δεν πήγε στην αγορά άλλου αριστερού μπακ και αποφάσισε να κρατήσουν τον Βερμάελεν ώστε όταν χρειαστεί να παίξει εκεί. Ο Βαλβέρδε τον έβαλε σε μερικά παιχνίδια. Δεν είχε ανεβάσματα, απλώς κρατούσε τη θέση του. Σε καμία περίπτωση δεν έμεινε όμως χαριστικά".

Πως είναι ο Βέλγος ως χαρακτήρας;

"Μιλάμε για μία προσωπικότητα πάρα πολύ ήπια. Ποτέ δεν προκάλεσε το παραμικρό. Δεν έχει κανείς να του προσάψει το παραμικρό σε ζητήματα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού. Ήταν πάντοτε τύπος και υπογραμμός είτε είχε ρόλο στη Μπαρτσελόνα είτε δεν είχε. Λίγα πράγματα αρνητικά έχει να θυμηθεί κανείς για τον παίκτη. Ακόμα και αν βρεθεί κάποιος κακεντρεχής και προσπαθήσει να φτιάξει ένα βίντεο με κακές στιγμές του στη Μπάρτσα, θα βρει πολύ λίγα πράγματα. Ήταν πάρα πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια. Θα φύγει έχοντας μόνο φίλους στη Βαρκελώνη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελαμένος" ο Μαρτίνς, τι ζήτησε από Μαρινάκη - Τα... έσκασε ο πρόεδρος, αλλάζουν όλα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags