Facebook Pixel AEK: "Μπουνιές" με Μελισσανίδη ο Πόνσε - Απίστευτη αποκάλυψη - Τον "κλέβει" από Παναθηναϊκό
| 2019-06-11 10:57:00

"Μπουνιές" με Τίγρη ο Πόνσε - Απίστευτη αποκάλυψη - Τον "κλέβει" από ΠΑΟ - Δίνει τα 6 εκατ. στον...

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Μπουνιές" με Τίγρη ο Πόνσε - Απίστευτη αποκάλυψη - Τον "κλέβει" από ΠΑΟ - Δίνει τα 6 εκατ. στον...

"Φωτιές" του Αργεντινού. Έρχεται "τσουνάμι"; Δανεικός ο... παγκίτης;

Η χθεσινή αποχαιρετιστήρια δήλωση του Έκι Πόνσε αν μη τι άλλο δημιούργησε προσδοκίες. Δεν είναι και λίγο, ο Αργεντινός, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ να παίζει... μπουνιές με τα όσα ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει στους ρεπόρτερ της Ένωσης πριν δύο εβδομάδες, σχετικά με την αταλάντευτη οικονομική του πολιτική και το πως δεν θα ήθελε, με τίποτα, να διαταράξει την ισορροπία των αποδυτηρίων προσφέροντας στον Αργεντινό το συμβόλαιο που είχε στη Ρόμα (1,2 εκατ.).

Κι όμως. Ο παίκτης αποκάλυψε πως η ΠΑΕ ήθελε να καταβάλλει τόσο την option αγοράς του από τη Ρόμα (6 εκατ. ευρώ), έχοντας μάλιστα ενημερώσει εγγράφως τους "τζιαλορόσι" όσο και ήταν διατεθειμένη να καλύψει και τις δικές του απαιτήσεις. Μπορεί να μη λειτούργησε, να μην έφτανε για να πειστεί ο Αργεντινός, ωστόσο οι δηλώσεις του έφεραν "μποναμά" διαθέσιμων 6 εκατ. ευρώ για τις μεταγραφές της Ένωσης.

Από τη στιγμή που διατίθενται για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή αυτά τα χρήματα, λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως τουλάχιστον για τον αντικαταστάτη του ή για άλλες απαραίτητες κινήσεις, αθροιστικά, το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας, πάντα φυσικά με την προϋπόθεση πως μιλάμε για ανάλογα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Η πραγματικότητα βέβαια, μάλλον μοιάζει κάπως διαφορετική. Η πάντα ενημερωμένη σε θέματα ΑΕΚ, "ΩΡΑ για Σπορ" προαναγγέλει "τσουνάμι με παικταράδες" στο σημερινό της φύλλο, η αλήθεια όμως είναι πως τα deals που επιδιώκει η Ένωση δεν ανταποκρίνονται στην προσδοκία που δημιούργησε ο Πόνσε.

Ο Φρανσίσκο Ζεράλδες έρχεται. Έχει συμφωνήσει και απομένει και το ok της Σπόρτινγκ προκειμένου να κλείσει το deal, που θα προβλέπει δανεισμό του Πορτογάλου μέσου και option αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Την ίδια στιγμή, με ανάλογο deal επιδιώκει η ΑΕΚ να πείσει την Μπενφίκα για να αποκτήσει τον Κροάτη μέσο Φίλιπ Κροβίνοβιτς, χωρίς πάντως να καλύπτει το 100% του συμβολαίου του (700.000 ευρώ), προσφέροντας λίγο περισσότερο από τα μισά.

Παράλληλα, αποκαλύπτονται επαφές με τον Βόσνιο στόπερ, Τόνι Σούνγιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας και εμφανίστηκε προ ημερών να απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Το "τριφύλλι" σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει στις απαιτήσεις του Βόσνιου, οι οποίες ξεπερνάνε τις 500.000 ευρώ, είναι όμως ένα καλό ερώτημα αν αυτές εντάσσονται στο μισθολογικό πλαίσιο και της Ένωσης, αφού έτσι, ο Βόσνιος θα γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος (και σχεδόν με διπλάσια χρήματα από τον επόμενο) κεντρικός αμυντικός του ρόστερ.

Τέλος, το δεύτερο νέο όνομα που αποκαλύπτεται σήμερα είναι αυτό του Φάμπιο Σάντος, ενός Πορτογάλου εξτρέμ, ο οποίος ανήκει στην Μπράγκα, από το 2014 και στην ουσιαστικά επταετή επαγγελματική του καριέρα, έχει να επιδείξει μόνο μια σεζόν βασικός και αυτήν, όντας δανεικός πριν δύο χρόνια στην Τσάβες.

Πέρυσι, ήταν μια αποτελεσματική εφεδρεία των "αρσεναλίστας", κάνοντας 27 παιχνίδια πρωταθλήματος (τα 10 βασικός…), στη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε μόλις σε 11, εκ των οποίων μόλις τα δύο βασικός, χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ (σ.σ. το τελευταίο του σε επίπεδο πρωταθλήματος σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2018).

Ισως γι’ αυτό η Μπράγκα να συζητάει εκ νέου τον δανεισμό του (σ.σ. δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2022), συμφωνία που προφανώς είναι από τις αγαπημένες των "κιτρινόμαυρων", σε καμία περίπτωση ωστόσο -το επαναλαμβάνουμε- δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δηλώσεων Πόνσε. Ποιος ξέρει όμως; Μπορεί στην Ένωση να φυλάνε τα χρήματα αυτά για να τον αντικαταστάτη του Αργεντινού στην κορυφή της επίθεσης…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags