Facebook Pixel Κύπελλο Ελλάδας: Οριστικά μονός και σε ουδέτερο γήπεδο ο τελικός - Δύναται να διεξαχθεί και στο εξωτερικό
Ποδόσφαιρο
| 2019-06-14 19:13:00

Αλλάζουν... όλα στο Κύπελλο - Τι αποφασίστηκε για τον τελικό - Θα γίνει στο εξωτερικό;

Sportdog Team
Αλλάζουν... όλα στο Κύπελλο - Τι αποφασίστηκε για τον τελικό - Θα γίνει στο εξωτερικό;

Μεγάλες αλλαγές στον θεσμό.

Κύπελλο Ελλάδας: Η προκήρυξη για τη νέα μορφή του θεσμού είναι έτοιμη και θα τεθεί προς ψήφιση, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη (19/6).

Σε αυτή αναφέρεται ρητά πως ο τελικός της διοργάνωσης θα είναι μονός και θα γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ η ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει τη διεξαγωγή σε γήπεδο εκτός Ελλάδας.

«Ο τελικός θα γίνει ουδέτερο γήπεδο με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και η ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο νέο φορμάτ του τουρνουά, θα καταργηθούν οι όμιλοι και και οι πέντε πρώτες ομάδες της Super League θα ριχτούν στη… μάχη, στη φάση των «16» ενώ οι υπόλοιπες της μεγάλης κατηγορίας, έναν γύρο νωρίτερα.

Οι ομάδες της νεοσύστατης Super League 2 και της Football League που θα έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση, θα παίζουν αναγκαστικά σε γήπεδο με προδιαγραφές της Super League, ή θα κάνουν βελτιωτικά έργα στις έδρες τους.

Παράλληλα, πέρασε στην προκήρυξη το δικαίωμα για 4η αλλαγή στην παράταση των αγώνων, ενώ οι ποδοσφαιριστές από 1η Αυγούστου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την ατομική κάρτα υγείας του αθλητή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags