Facebook Pixel ΑΕΚ: Παρελθόν από τη Λας Πάλμας ο Χουάν Κάλα
| 2019-06-17 17:51:00

Χαμός με τον εκλεκτό του Χιμένεθ – «Κόπηκε» από Λας Πάλμας, τρέλα στους ΑΕΚτζήδες

του Γιώργου Θεοδωράκη
Χαμός με τον εκλεκτό του Χιμένεθ – «Κόπηκε» από Λας Πάλμας, τρέλα στους ΑΕΚτζήδες

Έμεινε ελεύθερος και ψάχνεται ο παιχταράς.

Παρελθόν αποτελεί από τη Λας Πάλμας ο Χουάν Κάλα. O Ισπανός αμυντικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ τo μισό της σεζόν 2011-2012, ως δανεικός από τη Σεβίλλη, έμεινε ελεύθερος από την ομάδα των Κανάριων Νήσων λόγω περικοπών.

Ο 29χρονος στόπερ, όπως και στην ΑΕΚ, ήταν επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια στη Σεγούντα και βρήκε μία φορά δίχτυα. Το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί στο περιθώριο και δεν υπολογιζόταν από τον Πέπε Μελ, λόγω του τραυματισμού του στο ισχύο. 

Ο Κάλα στην Ένωση έπαιξε για 15 παιχνίδια, σημείωσε ένα γκολ και είχε δημιουργήσει πολύ καλή επαφή με τους οπαδούς του Δικεφάλου. Είχε τρελάνει τους ΑΕΚτζήδες με το πάθος που είχε επιδείξει φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος. Μάλιστα εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του τον Δεκέμβριο του 2011, όταν η Σεβίλλη ζήτησε τον επαναπατρισμό του, προκειμένου να ενισχύσει το κέντρο της άμυνά της.

Έκτοτε ο Ανδαλουσιανός αμυντικός, πέρασε από Κάρντιφ, Γρανάδα, Χετάφε, είχε ένα εφτάμηνο στην Κίνα με την Γιάνγιε, πριν επιστρέψει στην Ισπανία και τα Κανάρια Νησιά. Το συμβόλαιο του Κάλα με τη Λας Πάλμας έληγε τον Ιούνιο του 2020 και τώρα που έμεινε ελεύθερος είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όποια ομάδα αναζητεί ένα στόπερ με τα χαρακτηριστικά του. Ο Κάλα είναι ένας παίκτης σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, έχει την πρώτη πάσα, ενώ είναι δυνατός στον αέρα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το όνομα του Κάλα είχε παίξει στο μεταγραφικό ρεπορτάζ τον Απρίλιο ως αντί-Βράνιες. Τότε οι πληροφορίες έλεγαν, πως για να μπορέσει να προχωρήσει η υπόθεση θα πρέπει ο παίκτης να ρίξει τις απαιτήσεις του στο οικονομικό, κάτι που δεν ήταν απίθανο, λόγω της προοπτικής που έχει η ΑΕΚ, εξαιτίας της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης.

Συν τοις άλλοις υπάρχει και το πρότζεκτ της Αγιάς Σοφιάς που αποτελεί πόλο έλξης. Άλλωστε και ο ίδιος ο Μιγκέλ Καρντόσο στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΚ είχε εκφράσει μεγάλο ενθουσιασμό για την προοπτική της εισόδου στο νέο γήπεδο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags