Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τρελή "γκαζιά" Νταμπίζα με τετράδα-φωτιά και διπλό "μπαμ" από Ελλάδα
| 2019-06-20 10:16:00

Τρελή "γκαζιά" Νταμπίζα - Τετράδα-φωτιά για ΠΑΟ - Έτσι "φτιάχνει" τον Δώνη - Διπλό "μπαμ" από Ελλάδα

του Νίκου Στεργίου
Τρελή "γκαζιά" Νταμπίζα - Τετράδα-φωτιά για ΠΑΟ - Έτσι "φτιάχνει" τον Δώνη - Διπλό "μπαμ" από Ελλάδα

Παίζει μεγάλη μπάλα, απανωτά τα "χτυπήματα". Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Παναθηναϊκός: Καιρό είχε να καταγραφεί τόσο έντονη και πλούσια ονοματολογία στη μεταγραφική καθημερινότητα του "τριφυλλιού". Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τέσσερις παίκτες φιγουράρουν ως στόχοι του συλλόγου στα σημερινά πρωτοσέλιδα και η αλήθεια είναι πως -όπως τονίζει και το πρωτοσέλιδο του Sportime- κάτι δείχνει να... ξυπνάει στους "πράσινους".

Την υπόθεση του Καμερουνέζου διεθνoύς χαφ, Αρνό Ντζούμ, την αναλύσαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ του sportdog. Καλή περίπτωση για το κέντρο του Παναθηναϊκού, δεν προβλέπεται όμως να τελεσφορήσει γρήγορα εξαιτίας και της συμμετοχής του 30χρονου άσου στο Κόπα Αφρικα.

Δεύτερος ποδοσφαιριστής που φέρεται στα υπ' όψιν του Νταμπίζα είναι ο 20χρονος Σκωτσέζος εξτρέμ, Μάικι Τζόνστον. Στέλεχος της Σέλτικ, δεσμεύεται με συμβόλαιο στους "καθολικούς" ως το 2023, φέρεται να παραχωρείται δανεικός, η αλήθεια όμως είναι πως κάτι τέτοιο -βάσει των πληροφοριών μας- δεν είναι στα άμεσα πλάνα των πρωταθλητών Σκωτίας, οι οποίοι έδωσαν χρόνο συμμετοχής στον παίκτη στο τέλος της περασμένης σεζόν, αυτός ανταποκρίθηκε και τουλάχιστον κέρδισε το στοίχημα να ξεκινήσει τη φετινή χρονιά λογιζόμενος ως παίκτης rotation για τη Σέλτικ.

Πρόσθετο στοιχείο ότι εκπροσωπείται από την κορυφαία αγγλική εταιρεία Base Soccer, ο Έλληνας συνεργάτης της οποίας έχει πολύ καλή σχέση με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Τρίτος, παρουσιάζεται ο Ρολάντο Άαρονς (φωτό), Τζαμαϊκανός εξτρέμ, ο οποίος ανήκει στη Νιουκάστλ, έχοντας πάρει παιχνίδια στην Πρέμιερσιπ από τότε που ήταν 19 χρονών (πλέον βαδίζει στα 24), χωρίς όμως να έχει την εξέλιξη που αναμένονταν, με αποτέλεσμα να παραχωρείται συνεχώς δανεικός.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει δοθεί διαδοχικά, ανά εξάμηνο, σε Βερόνα, Λίμπερετς και Σέφιλντ Γουένσντεϊ, χωρίς να αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Έχει δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμη, προφανώς δεν υπολογίζεται από τις "καρακάξες", εμπόδιο όμως αποτελεί το υψηλό του συμβόλαιο, το οποίο ανέρχεται στις 800.000 ευρώ, με τον Παναθηναϊκό να έχει τύχη μόνο αν η Νιουκάστλ καλύψει τα 3/4 του. Δύσκολο...

Τέταρτος, γνωστός, ο Κάλουμ Ρόμπερτς, επίσης πρώην παίκτης της Νιουκάστλ, αφού αποχώρησε από το "Σεντ Τζέιμς Παρκ", μιας και δεν έβρισκε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε. Ο 24χρονος εξτρέμ όμως όντας ελεύθερος και έχοντας χτίσει ένα καλό όνομα από την παρουσία του στο πρωτάθλημα των ρεζερβών, έχει ως προτεραιότητα να βρει ένα καλό συμβόλαιο στην Αγγλία.

Πέραν των μεταγραφικών, ξεχωρίζει στην ειδησεογραφία το θέμα των ανανεώσεων, με συγκεκριμένες αναφορές στον καλό δρόμο που δείχνουν να έχουν πάρει αυτές του Εμάνουελ Ινσούα και του Γιάννη Μπουζούκη.

Δεδομένη η πρόθεση του Αργεντινού μπακ να παραμείνει στο ρόστερ, περιμένει όμως για να δώσει την τελική του συναίνεση να λάβει τις εγγυήσεις που θέλει για την καταβολή των χρημάτων που προβλέπει το νέο του τριετές συμβόλαιο και, επίσης, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας, να εξοφληθεί για το 60% της δόσης του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά και εξ ολοκλήρου γι’ αυτήν του Μαΐου. 

Όσο για τον Έλληνα μπαλαδόρο; Δεδομένη η επιθυμία του νεαρού χαφ να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας, αφού γνωρίζει πως στο "τριφύλλι" θα βρει χρόνο συμμετοχής που καμία ομάδα του εξωτερικού τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να του εγγυηθεί, κάτι που είναι και το σημαντικότερο όπλο των "πρασίνων" για να πετύχουν την επέκταση του συμβολαίου του. Διαφορά εξακολουθεί να υφίσταται, η κάλυψή της γίνεται με... αργούς ρυθμούς και παρά το θετικό κλίμα που εκφράζεται και προκύπτει και από τις δύο πλευρές, ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος και υπομονή ακόμη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags