Facebook Pixel ΑΕΚ: Αργός Σιμάο, δίδυμο με Κρστίσιτς; - "Σφαίρες" στα άκρα - Πόσα γλιτώνει, πόσα δίνει
| 2019-06-20 11:26:00

Αργός Σιμάο δίπλα σε Κρστίσιτς; - Ρίχνει "σφαίρες" - Τι γλιτώνει, πόσα δίνει - "Χρυσάφι" στα ταμεία

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αργός Σιμάο δίπλα σε Κρστίσιτς; - Ρίχνει "σφαίρες" - Τι γλιτώνει, πόσα δίνει - "Χρυσάφι" στα ταμεία

To σκέφτηκε ο Καρντόσο; Ποιο είναι το... απόθεμα για μεταγραφές;

Όλες οι πληφορορίες που έρχονται από το Βέλγιο αναφορικά με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, τον Νταβίντ Σιμάο κάνουν λόγο για έναν... μπαλάτο μέσο, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και εκτελέσεις στατικών φάσεων και ιδιαίτερη αντίληψη του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά που αντισταθμίζουν ένα εμφανές, μεγάλο του μειονέκτημα που δεν είναι άλλο από την έλλειψη ταχύτητας. Ο 29χρονος μέσος είναι αργός, κατά γενική παραδοχή.

Χαρακτηριστικό που αν υποθέσουμε πως προαλείφεται για βασικός, μαζί με τον Νέναντ Κρστίσιτς καθιστά το δίδυμο των χαφ στο κέντρο της ΑΕΚ, πολύ, μα πολύ αργό. Ναι μεν, με ιδιαίτερη ευχέρεια στη δημιουργία παιχνιδιού, με μεγάλη τεχνική κατάρτιση, αλλά -ξαναλέμε- αργό.

Ταχύτητα που, επίσης, δεν διαθέτει αυξημένη ούτε ο Φρανσίσκο Ζεράλδες, αλλά ούτε και κανείς από τους νυν μεσοεπιθετικούς του ρόστερ της ομάδας (πέραν του Κλωναρίδη, ο οποίος δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών του νέου προπονητή).

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ο εξτρέμ (ή οι εξτρεμ) που αναζητά η ΑΕΚ θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα, αφού σε συνδυασμό με τους ταχείς ακραίους μπακ των "κιτρινόμαυρων", θα επιτρέψει και θα βοηθήσει σε μια... ισορροπία αναφορικά με το αργό, όπως διαμορφώνεται κέντρο της ομάδας που επιθυμεί να χτίσει ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Και κάτι... λογιστικό. Η ΠΑΕ  εισέπραξε 800.000 ευρώ από την πώληση Μπακασέτα, γλιτώνοντας συμβόλαιο 450.000 ευρώ. Παράλληλα, αποχώρησε ο Πόνσε, "ελαφρύνοντας" (μέχρι νεοτέρας) τα ταμεία του συλλόγου με 600.000 ευρώ (το 50% δηλαδή των απολαβών του Αργεντινού βάσει του συμβολαίου του με τη Ρόμα). Η ΑΕΚ δεν μπήκε σε διαδικασία αγοράς του Άλεφ, εξοικονομώντας άλλες (περίπου) 200.000 ευρώ.

Οι μέχρι στιγμής προσθήκες της τώρα: σε επίπεδο δαπάνης, το μόνο κόστος προκύπτει από την αγορά του Σιμάο, έναντι 400.000 ευρώ. Σε επίπεδο συμβολαίων, θα πληρώσει το 50% του Βράνιες (400.000 ευρώ), θα καλύψει αυτό του Ζεράλδες (120.000 ευρώ), ενώ και η συμφωνία με τον Παουλίνιο, δεν προβλέπει ποσό μεγαλύτερο των 180.000 ευρώ.

Κοινώς, μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ έχει ακόμη "απόθεμα" 400.000 ευρώ από την πώληση Μπακασέτα και σε επίπεδο συμβολαίων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, βρίσκεται με θετικό ισοζύγιο (σε σχέση με αναχωρήσεις - προσθήκες) περίπου 300.000 ευρώ.

Πόσο που δεδομένα θα καλυφθεί από τις εναπομείνασες μεταγραφές της ομάδας (δεν υπολογίζουμε φυσικά τα χρήματα που αναμένονται για τον Μπάρκα - όταν γίνει πρόταση και αν τελικά παραχωρηθεί, τότε δεδομένα ο ισολογισμός θα είναι πλεονασματικός), απλώς καταγράφουμε τη μέχρι στιγμής λογιστική απεικόνιση του σχεδιασμού της Ένωσης για να τονιστεί το πόσο προφανώς μετρημένες και απολύτως σύμφυτες με το οικονομικό πλάνο του συλλόγου, είναι οι μέχρι στιγμής κινήσεις της. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags