Facebook Pixel ΑΕΚ: "Γι’ αυτό πήρε Βράνιες - Δεν είναι όλοι Σιμόες - Έτσι θα παίξει ο Καρντόσο - Μεγάλα πράγματα"
| 2019-06-23 17:00:00

"Γι’ αυτό πήρε Βράνιες - Δεν είναι όλοι Σιμόες - Έτσι θα παίξει ο Καρντόσο - Μεγάλα πράγματα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Γι’ αυτό πήρε Βράνιες - Δεν είναι όλοι Σιμόες - Έτσι θα παίξει ο Καρντόσο - Μεγάλα πράγματα"

"Τρελαμένος" Κοπιτσής με ΑΕΚ-προπονητή. Τι θα γίνει στην Αγιά Σοφιά;

Με πολύ θετική ματιά βλέπει τις κινήσεις της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι ο Χάρης Κοπιτσής. Ο παλαίμαχος μπακ-χαφ της Ένωσης μίλησε στο Sportdog για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, σχολίασε το πλάνο των κιτρινόμαυρων, ειδικά αυτή του Βράνιες, η επιστροφή του οποίου προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους φίλους του Δικεφάλου. Διαβάστε όσα μας είπε.

Πώς βλέπεις την επιστροφή του Βράνιες στην ΑΕΚ;

«Είναι ένας παίκτης που τον ξέρουμε στην ΑΕΚ. Έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα. Θα βοηθήσει πολύ στο κέντρο της άμυνας. Το έχει αποδείξει. Είναι μία πάρα πολύ καλή κίνηση που θα δώσει πολλά οφέλη στην ομάδα».

Ποια στοιχεία που έλειψαν θα δώσει η προσθήκη του Βόσνιου;

«Δύναμη, νεύρο ταχύτητα, πάθος, παρότρυνση και παρακίνηση των υπόλοιπων παικτών. Η μαχητικότητά του στις στημένες φάσεις (και όχι μόνο) είναι από τα στοιχεία που δεδομένα έχει ανάγκη η ΑΕΚ».

Πώς σχολιαζεις τις υπόλοιπες κινήσεις της ομάδας; Περιμένουμε Σιμάο, Ζεράλδες, Ντέλετιτς και αναμένονται άλλες προσθήκες στην επίθετική γραμμή.

«Είναι επιλογές του προπονητή. Πλέον οι μεταγραφές γίνονται μέσα από παρακολούθηση και αξιολόγηση. Υπάρχει σκάουτινγκ. Η ΑΕΚ ήξερε που υστερεί και που έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές. Είναι στοχευμένες οι μεταγραφές που γίνονται. Είναι με βάση τις ελλείψεις που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο. Ειναι σημαντικό αυτό».

Παρατηρείται, ότι με τις συγκεκριμένες προσθήκες θα υπάρξει συνωστισμός στο χώρο του κέντρου. Ποια είναι η άποψή σου για αυτό;

«Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από προσθήκη ποδοσφαιριστών ποιοτικών που θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες. Έτσι θα αποκτήσει μία πιο ανταγωνιστική γραμμή με στοιχεία που δεν είχε η ΑΕΚ σε αυτόν τον χώρο. Νομίζω, ότι ο ανταγωνισμός μόνο καλό θα κάνει. Αυτό θα φέρει τη βελτίωση. Οι παίκτες όμως έχουν διαφορετικά στοιχεία. Δεν είναι όλοι Σιμόες και Γαλανόπουλος. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό, γιατί υπάρχουν λύσεις με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Ποιο σύστημα πιστεύεις, ότι θα παίξει ο Καρντόσο στην ΑΕΚ;

«Δείχνει, ότι είναι ένας προπονητής με συγκεκριμένες απόψεις για το ποδόσφαιρο. Νομίζω, ότι θα βασιστεί σε ένα 4-2-1-3, δηλαδή έναν σύγχρονο σχηματισμό, με τον οποίο θα μπορεί να κάνει τις παραλλαγές που θέλει. Αυτό δείχνει και αυτό έχουμε καταλάβει από το βιογραφικό και το ύφος του προπονητή. Νομίζω, ότι αυτό ταιριάζει γιατί το dna της ΑΕΚ είναι επιθετικογενές. Χρειάζεται στήριξη και υπομονή, για να υλοποιηθούν οι σκέψεις του προπονητή στο γήπεδο. Εκεί θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Πώς φαντάζεσαι την ομάδα που θα μπει του χρόνου στην Αγιά Σοφιά;

«Η ΑΕΚ είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και πρέπει να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις. Φτιάχνει ομάδα για να διεκδικήσει όλα τα τρόπαια. Ανυπομονησία για την επιστροφή στη Φιλαδέλφεια δεδομένα υπάρχει. Περιμένουμε να γίνουν πολύ μεγάλα πράγματα εκεί. Θέλουμε από σήμερα να χτιστεί μία ομάδα, ανταγωνιστική με θέληση στον αγωνιστικό χώρο, πλάνο και να διεκδικεί πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags