Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Δίνει 5 εκατομμύρια για δύο -τουλάχιστον- "βόμβες"!
| 2019-06-27 13:44:00

Τίναξε την μπάνκα ο Ιβάν - Πολύ χρήμα στην Τούμπα - Δίνει 5 εκατ. για δύο -τουλάχιστον- "βόμβες"!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τίναξε την μπάνκα ο Ιβάν - Πολύ χρήμα στην Τούμπα - Δίνει 5 εκατ. για δύο -τουλάχιστον- "βόμβες"!

Μεγάλη μπάλα από Σαββίδη. Πόσα "τσέπωσε" και τι... έρχεται;

Στο παρελθόν, αρκετές φορές εδώ στο sportdog, έχουμε καταγράψει το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πλέον κινείται η μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ. Οι δύο αγωνιστικοί άξονες συνίστανται στην ηλικιακή ανανέωση και την προοπτική μεταπωλητικής αξίας των ποδοσφαιριστών που έρχονται στην Τούμπα, ενώ ο τρίτος έχει να κάνει με την τήρηση των κανόνων του Financial Fair Play, που επανειλημμένως έχει αποτελέσει βραχνά για τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Εστιάζοντας στον τρίτο άξονα, αυτό που προκύπτει -και πρόσφατα έχουμε παρουσιάσει με σχετικό ρεπορτάζ- είναι η βάσιμη φιλοδοξία των επιτελών του ΠΑΟΚ για περιστολή του μισθολογίου του αγωνιστικού τμήματος από ποδοσφαιριστές που είτε δεν υπολογίζονταν, είτε δεν αγωνίζονταν στους νταμπλούχους όντας δανεικοί και άπαντες δεν θα βρίσκονται στο pay-roll του συλλόγου την ερχόμενη σεζόν, ενός ποσού που ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι όμως ο μόνος άξονας, αφού επίσης ισοσκελίζεται και το ισοζύγιο εξόδων - εσόδων. Μοναδικά έσοδα του ΠΑΟΚ στο 2019 αυτά που προέκυψαν από τη χειμερινή πώληση του Πρίγιοβιτς και την πρόσφατη του Κουλούρη. Με αυτά όμως τα 13,5 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία χρηματοδοτείται το σύνολο των μέχρι στιγμής προσθηκών του συλλόγου και μένει και... υπόλοιπο γι' αυτές που απομένουν. 

Τον Ιανουάριο δαπανήθηκαν περίπου (και σίγουρα λιγότερα) 4 εκατ. ευρώ για τις αγορές των Ίνγκασον, Σβιντέρσκι (οι Μίσιτς, Ολιβέιρα ήρθαν δανεικοί). Ως τώρα, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, έχουν δοθεί 850.000 ευρώ για την αγορά του Μιχάι από τον Παναιτωλικό, έχει συμφωνηθεί ποσό 2,3 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αουγκούστο, ενώ η συμφωνία για την επιστροφή του Στοχ (απομένουν μόνο οι τελικές εγκρίσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές) τιμολογείται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύνολο; 8,6 εκατ. ευρώ. Μένουν λοιπόν ακόμη 5 από τα 13,5 της είσπραξης Πρίγιοβιτς - Κουλούρη, που προφανώς… φτάνουν και περισσεύουν για να χρηματοδοτήσουν τις εναπομείνασες κινήσεις του ΠΑΟΚ. Ενός δηλαδή συμπληρωματικού αριστερού μπακ, ενός φορ που θα κλείσει την τριάδα των επιθετικών και, οτιδήποτε τέλος πάντων χρειαστεί, στο υπόλοιπο του καλοκαιριού. Και προφανώς, βάσει του τρόπου που κινείται ο Δικέφαλος πλέον, δεδομένα, το σχετικό ισοζύγιο για το 2019 θα είναι θετικό… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Απάντηση" Σαββίδη στον Σεμέδο - Τρελά λεφτά για κανονική μεταγραφή - Θα... σαλτάρουν οι ΠΑΟΚτσήδες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags