Facebook Pixel Sportdog.gr | Στοχ όπως... Γκαρσία και Βιεϊρίνια - Έργο Σαββίδη oι μεγάλες επιστροφές στον ΠΑΟΚ!
| 2019-07-01 20:22:00

Στοχ όπως... Γκαρσία και Βιεϊρίνια - Έργο Σαββίδη oι μεγάλες επιστροφές στον ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Στοχ όπως... Γκαρσία και Βιεϊρίνια - Έργο Σαββίδη oι μεγάλες επιστροφές στον ΠΑΟΚ!

Κινήσεις που... εκτόξευσαν τον Δικέφαλο!

ΠΑΟΚ:  Πριν καν κλείσει τα 16 του ο Μίροσλαβ Στοχ βρέθηκε στο Λονδίνο και την Τσέλσι, με τον γνωστό μας Φρανκ Άρνεσεν να είναι αυτός που του είχε ανοίξει την πόρτα για το μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ.

Ξεκινώντας από την ομάδα της γενέτειρας του, τη Νίτρα, έφτασε στα 29 του να έχει αγωνιστεί σε οκτώ διαφορετικές ομάδες, έχοντας στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής και πέντε φορές κυπελλούχος.

Το 2010 με 12 γκολ οδήγησε την Τβέντε στο μοναδικό πρωτάθλημα από το 1926 και μετά, ενώ το ίδιο καλοκαίρι η Φενέρμπαχτσε πλήρωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Τσέλσι. Στα πρώτα δύο χρόνια τα πράγματα έμοιαζαν να κυλάνε ιδανικά (68 συμ., 15 γκολ, 15 ασίστ), ωστόσο τον τρίτο χρόνο αρχίζουν τα προβλήματα, με τον τουρκικό Τύπο να τον κυνηγάει σε κάθε του βήμα και οι κακές σχέσεις με τον Αϊκούτ Κοτσαμάν (38 συμ. με μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ) τον οδηγούν στην πόρτα της εξόδου.

Τα χρήματα που ξόδεψε η Φενέρ για να τον αποκτήσει, σε συνδυασμό με το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, φέρνουν τη λύση των δανεισμών. Αρχικά στον ΠΑΟΚ, που έδωσε ένα εκατομμύριο για να τον δανειστεί την σεζόν 2013-14, ενώ ακολούθησε η Αλ Αίν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα (10 γκολ και 13 ασίστ) στα Αραβικά Εμιράτα.

Οι απανωτοί δανεισμοί έφερναν και επεκτάσεις της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου, ωστόσο η Φενέρμπαχτσε δεν συζητούσε την επιστροφή του, γι' αυτό και τον δάνεισε στην Μπούρσασπορ (2015-16), όπου πέρασε σχεδόν απαρατήρητος (2 γκολ, 4 ασίστ σε 28 συμμετοχές), όπως και την επόμενη χρονιά όταν τελικά ξαναφόρεσε τη φανέλα των «κίτρινων καναρινιών» τη σεζόν 2016-17 μετρώντας 21 συμ., 5 γκολ, 4 ασίστ.

Στα 27 του, πια, έψαχνε να βρει μια νέα ευκαιρία. Οικογενειακοί λόγοι, καθώς η γοητευτική σύζυγός του, Πάουλι Μπεντζετίοβα, ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί τους, τον έφεραν όσο πιο κοντά στην πατρίδα και πριν δύο χρόνια έκλεισε ως ελεύθερος στην Σλάβια Πράγας, με την οποία αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά.

Δύο κύπελλα, ένα πρωτάθλημα, συμμετοχή στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, επιστροφή στην εθνική Σλοβακίας και 88 συμμετοχές με 20 γκολ και 19 ασίστ, ο γεμάτος απολογισμός της τελευταίας διετίας, που δείχνει ότι ο «Μίνο» έχει επιστρέψει για τα καλά!

ΕΦΥΓΑΝ ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΑΝ

Οι... επιστροφές του Ιβάν!

Τα προηγούμενα χρόνια κι ο Ζαγοράκης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ κι ο Πρέλεβιτς γύρισε για να κλείσει την καριέρα του στα «ασπρόμαυρα», μια επιστροφή, αυτή του Σαλπιγγίδη, κόντεψε να βάλει «φωτιά» στην ομάδα, ενώ κι άλλοι πολλοί παίκτες έκαναν «αλέ ρετούρ» τη διαδρομή προς την Τούμπα.

Υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έφυγαν από τον ΠΑΟΚ και επέστρεψαν στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη. Η πιο σύντομη χρονικά ήταν αυτή του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος λόγω της κόντρας με τον Δώνη, αποχώρησε στις 29 Μαρτίου του 2013 και ως ελεύθερος επέστρεψε το ίδιο καλοκαίρι. 

Ο Στέλιος Μαλεζάς έφυγε το 2012 για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και μέσω Παναιτωλικού γύρισε το 2015 μένοντας για τέσσερα χρόνια και κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα. Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 πούλησε αντί 3,5 εκατ. ευρώ τον Ρόμπερτ Μακ στη Ζενίτ και ένα χρόνο αργότερα τον έφερε ως δανεικό πίσω στην Ελλάδα, ενώ η επιστροφή του Αντρέ Βιεϊρίνια πριν από δύο χρόνια μοιάζει με ευλογία για τον σύλλογο.

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags