Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ζοάο Παλίνια: "Δεν είναι σταρ, παίζει για την ομάδα - Διαφορετικός από Ολιβέιρα"
| 2019-07-12 15:36:00

"Δεν είναι σταρ, παίζει για την ομάδα - Διαφορετικός από Ολιβέιρα - Τρέχει 90 λεπτά, χωρίς γκολ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν είναι σταρ, παίζει για την ομάδα - Διαφορετικός από Ολιβέιρα - Τρέχει 90 λεπτά, χωρίς γκολ"

Ο Μιγκέλ Κορέια στο sportdog για την "καψούρα" του Φερέιρα.

Την υπόθεση του Ζοάο Παλίνια εξετάζει πολύ σοβαρά ο ΠΑΟΚ, μετά από εισήγηση του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή και είχε συνεργαστεί μαζί του.

"Ο Αμπέλ τον γνωρίζει από τους μικρούς της Σπόρτινγκ. Τον πήρε μαζί του στην Μπράγκα. Ξέρει ότι ο Παλίνια μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ", αναφέρει ο Μιγκέλ Κορέια. Ο αρχισυντάκτης της A' Bola σκιαγράφησε στο sportdog το προφίλ του 24χρονου χαφ, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του προπονητή του Δικεφάλου.

Πού οφείλεται αυτή η εκτίμηση; "Παίζει για την ομάδα. Δεν είναι μεγάλος σταρ. Αυτό το στοιχείο μετράει πάρα πολύ για έναν προπονητή", απαντά ο Πορτογάλος δημοσιογράφος.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά; "Είναι αμυντικό χαφ. Είναι διαφορεικός απο τον Σέρτζιο Ολιβέιρα που παίζει λίγο πιο ελεύθερα. Ο Παλίνια κοιτάζει πρώτα τα αμυντικά του καθήκοντα. Του αρέσει να κερδίζει μπαλιές, είναι ψηλός (1,90μ.) και δυνατός παίκτης. Τρέχει για 90 λεπτά για το αποτέλεσμα. Στα κόρνερ ή στις στατικές φάσεις καθαρίζει στον αέρα. Με τον τρόπο που παίζει απελευθερώνει τους μπροστινούς του παίκτες να βγούνε ευκολότερα στην επίθεση".

Διαθέτει τεχνική; "Δεν κουβαλά πολύ την μπάλα. Δεν έχει μακρινές μπαλιές. Δίνει κοντινές πάσες και κάνει προσεκτικές κινήσεις. Ο Παλίνια δεν βάζει πολλά γκολ ούτε δίνει ασίστ", αναφέρει για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος 118 παιχνίδια στην καριέρα του μετρά 6 γκολ και 3 ασίστ.

Μπορούμε να τον δούμε να χρησιμοποιείται σε άλλες θέσεις; "Κάποιες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στόπερ. Περισσότερο όμως είναι εξάρι. Αυτή τη θέση γνωρίζει καλύτερα", συμπληρώνει.

Ως χαρακτήρας πως είναι; "Είναι ήσυχο παιδί. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είναι μικρός ακόμα. Έχει ακόμα χρόνο να μεγαλώσει ως παίκτης", υποστηρίζει ο Μιγκέλ Κορέια, ο οποίος στο τέλος επισήμανε τη δυσκολία της υπόθεσης για τον ΠΑΟΚ: "Η Σπόρτινγκ δεν τον δίνει δανεικό. Θέλει 6 εκατ. ευρώ για να τον πουλήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Εγκεφαλικό" ο Σαββίδης - Νέα "χυλόπιτα" στον ΠΑΟΚ - Δεν έρχεται ούτε αυτός - Τι συμβαίνει;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags