Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αργύρης Πεδουλάκης: "Όχι Καραϊσκάκη ο Βοτανικός - 70 εκατ. από Αλαφούζο - Σκούπα με Πεδουλάκη - Ποιος Φριντέτ;"
| 2019-07-13 22:10:00

"Όχι Καραϊσκάκη ο Βοτανικός - 70 εκατ. από Αλαφούζο - Σκούπα με Πεδουλάκη - Ποιος Φριντέτ;"

του Γιώργου Κτενά
"Όχι Καραϊσκάκη ο Βοτανικός - 70 εκατ. από Αλαφούζο - Σκούπα με Πεδουλάκη - Ποιος Φριντέτ;"

Μεγάλη συνέντευξη-φωτιά του Χρήστου Κοντού στο sportdog.

Παναθηναϊκός - Αργύρης Πεδουλάκης: Την παναθηναϊκή επικαιρότητα σχολίασε στο sportdog ο Χρήστος Κοντός. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε για το μείζον ζήτημα του Βοτανικού, το οποίο προωθείται άμεσα μετά τη συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Υποστήριξε ότι το γήπεδο πρέπει να έχει σωστή χρήση για να έχει συνέπεια το εγχείρημα και έφερε ως παράδειγμα το Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο τονίζοντας, ότι το Τριφύλλι είναι αναγκασμένο να περιμένει και εμφανίστηκε συγκρατημένος με τις προσθήκες που έχουν γίνει στο μπάσκετ.

Πώς σχολιάζετε την αναθέρμανση του πρότζεκτ του γηπέδου στον Βοτανικό;

"Ο Βοτανικός είναι μία ιστορία που είχε μπλέξει νομοθετικά εδώ και αρκετά χρόνια. Το μόνο πρόβλημα ήταν η χρηματοδότηση. Αν είχε λεφτά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φτιάξει γήπεδο. Αν καταφέρει και μπει σε μία μορφή κανονικότητας διοικητικά και εφαρμοστεί η ιδέα του Γιαννακόπουλου για ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό τότε έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει το έργο. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι το να φτιαχτεί ένα γήπεδο δεν σημαίνει ότι θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Το γήπεδο για να σε σπρώξει προς τα πάνω πρέπει να σου δώσει χρήμα. Για να σου δώσει χρήμα πρέπει να πάει ο κόσμος. Για να πάει ο κόσμος πρέπει να φτιαχτεί μία καλή ομάδα. Όλα αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος. Το να φτιάξει το γήπεδο ο Παναθηναϊκός και να χρεοκοπήσει όπως είναι χρεοκοπημένο το Καραϊσκάκη δεν θα τον βοηθήσει σε κάτι. Για να γεμίσεις το γήπεδο πρέπει να έχεις καλή ομάδα. Δεν θα πάει διαφορετικά ο κόσμος. Το Καραϊσκάκη είναι ένα βήμα πριν τον πλειστηριασμό.

Φανταστείτε ομάδα πετυχημένη με χρόνια παρουσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ, με γήπεδο καινούριο στο οποίο έβγαινε χρόνια ο Ολυμπιακός πρωταθλητής. Και όμως χρεοκόπησε. Γιατί οι εμπορικές χρήσεις είναι ανύπαρκτες. Το γήπεδο από μόνο του δεν φτάνει για να σε θρέψει. Με μερικά παιχνίδια τον χρόνο δεν βγάζει τα έξοδά του. Πρέπει να έχει καθημερινότητα το γήπεδο, να γίνει πόλος έλξης που να τραβά τον κόσμο. Με 5 παιχνίδια τον μήνα δεν φτάνει για να συντηρηθεί μία ομάδα. Πρέπει να βγάζει έσοδα για να καλύπτει το δάνειο και να της μένουν λεφτά για μεταγραφές. Βλέπω πολύς κόσμος ότι νομίζει πως με την ανέγερση γηπέδου ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει επίπεδο. Δεν είναι τόσο απλό. Είναι φυσικά μία εξαιρετική κίνηση, αλλά δεν λύνει όλα τα προβλήματα της ομάδας. Θα πρέπει να γίνει μία σωστή χρήση και να υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες που να εξασφαλίσουν τη συνέπεια του εγχειρήματος.

Ο Γιαννακόπουλος πολύ σωστά έχει θέσει ως σημείο επανεκκίνησης το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ότι έτσι η ομάδα θα κάνει το restart. Απλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι για να γίνει το γήπεδο πρέπει να βρει άκρη με την ΠΑΕ. Σκεφτείτε το σενάριο να φτιαχτεί γήπεδο και να πει ο Αλαφούζος για χ-ψ λόγους «δεν πάω». Όπως είχε συμβεί στη Λάρισα που ο Πηλαδάκης είχε φτιάξει νέο γήπεδο και η ομάδα έπαιξε κάποια χρόνια στο Αλκαζάρ. Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος πρέπει να τα βρούνε και ο Αλαφούζος με τον Γιαννακόπουλο. Γιατί ο Αλαφούζος ως επιχειρηματίας έχει βάλει πολλά λεφτά. Με τις ΑΜΚ έχει βάλει γύρω στα 70 εκατ. ευρώ".

Στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό πότε να περιμένουμε μεταγραφές; Γιατί μέχρι στιγμής το βάρος πέφτει σε ανανεώσεις και ελάφρυνση του ρόστερ...

"Θέλει υπομονή! Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια συγκεκριμένα προβλήματα. Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει στη λογική σούπερ μάρκετ « μου γυαλίζει ένα προϊόν, το βάζω στο καρότσι και φεύγω». Το αβαντάζ που έχει σε αυτήν τη διαδικασία είναι ότι δεν έχει την πίεση της Ευρώπης. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να περιμένει. Φυλάει καραούλι μέχρι να του βγει μία ευκαιρία. Περιμένει να πέσουν οι τιμές. Θα πέσουν, όταν ξεκαθαρίσουν τα ρόστερ των ομάδων. Από εκεί ο Παναθηναϊκός περιμένει κάποιες ευκαιρίες".

Πώς σας φαίνεται η λύση του Πεδουλάκη μετά την αποχώρηση του Πιτίνο;

"Η επιλογή του Πεδουλάκη είναι λογική. Είναι δοκιμασμένη λύση. Ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Με το Περιστέρι έκανε ένα μικρό θαύμα, το πήρε από την Α2 και φέτος το πήγε ένα βήμα πριν τον τελικό. Δεν το συζητάμε ότι είναι μία επιλογή καλή για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Σαφώς ο κόσμος θα ήθελε μετά τον Πιτίνο κάτι πιο έμπειρο. Για τα δικά μας δεδομένα όμως ο Πεδουλάκης μια χαρά διαχειρίστηκε καταστάσεις. Και σκούπα έκανε στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και παραλίγο να κάνει μεγάλη επιτυχία με το μπρέικ μέσα στο ΣΕΦ τη χρονιά που διαδέχτηκε τον Τζόρτζεβιτς".

Μπορεί να μπει φάιναλ φορ ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του Πεδουλάκη;

"Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ο προπονητής. Ο Παναθηναϊκός για σχεδόν 20 χρόνια ήταν ή μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Καποια στιγμή θα ερχόταν αυτό. Είναι φυσιολογικό. Κάνει μία αγρανάπαυση. Κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει".

Ποια είναι η γνώμη σας για τη μεταγραφή του Φριντέτ που προκάλεσε συζητήσεις;

"Δεν είναι βόμβα η μεταγραφή. Ο Φριντέτ έκανε όνομα στην Κίνα. Αυτό είναι εχέγγυο; Ο Παναθηναϊκός κάποτε, για να παίρνει τα ευρωπαϊκά, είχε Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη, αλλαγή τον Σπανούλη και δίπλα τον Χατζηβρέτρα. Είχε παιχταράδες. Δεν έπαιρνε τα ευρωπαϊκά επειδή ήταν ωραίος. Δεν θέλω να μειώσω τον παίκτη. Οι αριθμοί του όμως όμως δεν φέρνουν το τρελό ενθουσιασμό στα μάτια τα δικά μου. Πρέπει να είμαστε λίγο μετρημένοι γιατί δημιουργούμε υπέρμετρες προσδοκίες στον κόσμο. Παιχταράς λέει ο ένας βόμβα ο άλλος. Ο Παναθηναϊκός όπως πάνε τα δεδομένα από πλευράς οικονομικών δύσκολα θα είναι μέσα στη 10άδα. Αυτό σημαίνει ότι αντίστοιχες πρέπει να είναι οι προσδοκίες. Αυτή τη στιγμή οι τρεις ομάδες που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Φένερ και ΤΣΣΚΑ δίνουν λεφτά για να δυναμώσουν. Η Εφές έδειξε ότι είναι εξαιρετική ομάδα. Αν κάνει και αυτή μερικές καλές κινήσεις θα γίνει ομάδα 5άδας. Βλέπω να σκοτώνονται 8 ομάδες για τρεις θέσεις. Ποιος εγγυάται ότι σε αυτές τις τρεις θέσεις θα είναι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, όταν θα έχει ενδεχομένως καλύτερο μπάτζετ η Αρμάνι και θα είναι δυνατή η Μακάμπι; Δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο ρεαλιστικός στόχος των ελληνικών ομάδων είναι η 8άδα και καλά είμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν ξεκινά ο Παναθηναϊκός ως φαβορί όπως μία δεκαετία πίσω. Το όνομα δεν παίζει μπάσκετ. Τα μπάτζετ παίζουν μπάσκετ".

Πώς κρίνετε τις προσθήκες των Γουάιλι, Ράις και Μπέντιλ;

"Ο Γουάιλι με τον Ράις είναι παίκτες καλοί, αλλά δεν είναι αυτοί που θα χτυπήσουν την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρ κατά την προσωπική μου άποψη. Θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος αλλά δεν είναι εγγύηση για την Ευρωλίγκα. Ο Μπέντιλ δεν έχει εμπειρία από τη διοργάνωση. Και οι τρεις δεν είναι δοκιμασμένες λύσεις που λες «επενδύω πάνω τους και προχωράω». Πάντα θέλει υπομονή. Πρέπει να φτιαχτεί μία ομάδα που να είναι ομάδα του προπονητή. Να βγάζει στο γήπεδο όσα ζητά".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό "μπαμ" από Σαββίδη με Έλληνα άσο του Παναθηναϊκού - Αυτή είναι η "χρυσή" πρόταση!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags