Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Νίκος Νταμπίζας: Τι κάνει φέτος το καλοκαίρι
| 2019-07-24 10:15:00

Βγάζουν μάτια αυτά που κάνει ο Νταμπίζας στον ΠΑΟ - Προκάλεσε ερωτηματικά - Άνετος αν...

του Νίκου Στεργίου
Βγάζουν μάτια αυτά που κάνει ο Νταμπίζας στον ΠΑΟ - Προκάλεσε ερωτηματικά - Άνετος αν...

Τι συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός - Νίκος Νταμπίζας: Μπορεί να προκάλεσε ερωτηματικά αναφορικά με τον τρόπο και τη μεθοδολογία που επέλεξε να κινηθεί στην αρχή του καλοκαιρινού παζαριού, αλλά μέχρι στιγμής, ο Νταμπίζας αποδεικνύει συνεχώς πως τον τρόπο του τον έχει.

Τον Μπουζούκη τον ανανέωσε, τον Κολοβό τον… εμφάνισε από το πουθενά «κλεισμένο», χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό, τον Ζαχίντ, παρά την υπέρβαση που απαιτήθηκε (ελέω της μεγάλης επιθυμίας του Δώνη να αποκτηθεί ο Νορβηγός), τον έφερε, παρότι αρχικά το συμβόλαιο του φαίνονταν απαγορευτικό για τους «πράσινους», ξεπερνώντας μάλιστα όλους τους σκοπέλους (με τον τελευταίο αυτόν της ρήτρας αγοράς), ενώ και για τον Νούνιες, ο οποίος επίσης ανακοινώθηκε χτες, κατάφερε να κερδίσει τον όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ανταγωνισμό, ικανοποιώντας την πολύ απαιτητική πλευρά εκπροσώπων του Πορτογάλου στόπερ.

Συνεπώς, η αισιοδοξία, ή καλύτερα, η πίστη που υπάρχει για αίσιο τέλος της πολύ μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για να πάρει το «ναι» και του δεύτερου μεγάλου στόχου για την καρδιά της άμυνας του «τριφυλλιού», του 31χρονου Ολλανδού, Σένκεβελντ πρέπει να είναι δικαιολογημένη. Και εδώ, έχουν δημιουργηθεί αρκετές δυσκολίες μετά την αρχική φημολογία περί προφορικής συμφωνίας με τον πρώην στόπερ της Μέλμπουρν Σίτι.

Αυτές κυρίως έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις του Σένκεβελντ,  οι οποίες εξ αρχής ξεπερνούσαν το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού και μάλιστα αυξήθηκαν (ή έστω συντηρούνται σε ένα επίπεδο που δεν είναι εύκολα… προσβάσιμο από τους «πράσινους») εξαιτίας των άλλων προτάσεων που είχε στα χέρια του. Το θετικό – και αυτό που κρατάει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της υπογραφής του – είναι πως ο Ολλανδός δεν… τρελαίνεται με καμία από αυτές.

Θα επιθυμούσε, ιδανικά, τον επαναπατρισμό ή μια προοπτική ενός ανταγωνιστικότερου του ελληνικού (ή του τουρκικού) πρωταθλήματος, αλλά κάτι τέτοιο, ως τώρα τουλάχιστον δεν έχει στα χέρια του. Και αυτό προσπαθεί ο Νταμπίζας να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει, έχοντας καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, έχοντας δώσει τις απαιτούμενες εγγυήσεις και δελεάζοντας τον Ολλανδό για τον ηγετικό ρόλο που προορίζεται να έχει.

Και όσο το κάνει αυτό, κρατάει στον «πάγο», τον συμπατριώτη του, Βόρμγκουρ, ο οποίος όπως έχουμε σημειώσει στον sportdog είναι όντως στη λίστα, αλλά κίνηση, οποιαδήποτε μορφής, από την πλευρά του Παναθηναϊκού προς το μέρος του δεν έχει γίνει. Η διαρροή του ονόματος του, ενός ακομή Ολλανδού δηλαδή, προφανώς, έγινε για να ασκηθεί περισσότερη «πίεση» προς τον Σένκεβελντ.

Είπαμε, μπορεί να «ξενίζει» σε πολλά και πολλούς ο Νίκος Νταμπίζας, αλλά το παιχνίδι προφανώς το ξέρει και τον τρόπο του τον έχει. Αν καταφέρει να βγάλει και λαγό από το καπέλο και στην περίπτωση του Σένκεβελντ, τότε θα μπει στον τελευταίο μήνα του παζαριού, πολύ, μα πολύ πιο άνετος και έχοντας εκπληρώσει σχεδόν στο ακέραιο τις αρχικές, βασικές επιλογές του για τις συγκεκριμένες θέσεις των παικτών που θα έχουν αποκτηθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουκέτες Αλέφαντου για Ολυμπιακό: "Έχασε το κέντρο - Μεγάλη αποτυχία - Δεν υπήρχε στο γήπεδο ο..."!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags