Με τον Γιοάν Μολό να φτάνει χτες στην Ολλανδία και να κάνει μάλιστα την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό (προκαλεί ομολογουμένως εντύπωση το γεγονός πως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως και παρά ταύτα, μπαίνει σε διαδικασία να κάνει προπονήσεις, ρισκάροντας – ενδεχομένως – έναν τραυματισμό…), ο πρώτος κύκλος της ενίσχυσης του «τριφυλλιού» ολοκληρώθηκε.

Δεν έχει τελειώσει όμως η διαδικασία και εκεί εστιάζουν σημερινά πρωτοσέλιδα, στη συνέχεια των προσθηκών για τους «πράσινους». Πρώτος και προφανής στόχος, ο κεντρικός αμυντικός, ο δεύτερος που θα έρθει μετά τον Νούνες. Ο σύλλογος διέρρευσε χτες πως αποσύρεται από την περίπτωση του Σένκεφελντ, προφανώς όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, μοιάζει περισσότερο με κίνηση τακτικής, τουλάχιστον για τις επόμενες μέρες, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζεται πως ο Νταμπίζας ψάχνει και εναλλακτικές του Ολλανδού,  ο οποίος προφανώς και είναι ο Νο1 στη λίστα του.

Μπορεί να περιλαμβάνεται ο Μαυροπάνος σε αυτές τις εναλλακτικές; Εχουμε και στο παρελθόν επισημάνει στον sportdog, πως ο στόπερ της Άρσεναλ αρέσει σε Νταμπίζα – Δώνη. Μάλιστα, φέρεται σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Sportday να έχει παραδεχτεί πως προσεγγίστηκε από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Άλλο αυτό όμως και άλλο τι σκέφτεται η Αρσεναλ, η οποία ακόμη δεν έχει κλείσει το ρόστερ της (και «καίγεται» για στόπερ, οπότε μέχρι να αποκτήσει  ο Μαυροπάνος δεν το κουνάει) και εννοείται πως προτιμάει σε περίπτωση που αποφασίσει να παραχωρήσει τον 21χρονο αμυντικό δανεικό, να τον δώσει σε ομάδα που συμμετέχει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ισχύοντα μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες, ο Μαυροπάνος δεν συζητούσε καν την προοπτική επαναπατρισμού του. Αυτό όμως, σίγουρα, δεν απαγορεύει την προσπάθεια από τη μεριά του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα, παρουσιάζεται η (σχεδόν) βεβαιότητα πως θα γίνει και άλλη μία κίνηση για τα άκρα της επίθεσης. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως κλασικοί ακραίοι αυτή τη στιγμή είναι ο νιόφερτος Μολό και ο Χατζηγιοβάννης, το μέλλον του οποίου στον Παναθηναϊκό μόνο δεδομένο δεν είναι. Ο Δώνης μπορεί να λέει πως θα πάρει παιχνίδια στα άκρα (και) την επόμενη σεζόν ο Μπουζούκης, μπορεί να του έχει βγει στα πρώτα φιλικά η χρησιμοποίηση του Χατζηθεοδωρίδη σε ρόλο εξτρέμ, αλλά σίγουρα – και ειδικά αν αποχωρήσει ο Χατζηγιοβάννης – θα χρειαστεί ακόμη έναν παίκτη για τα άκρα.

Επιπρόσθετα, δεδομένη είναι η προσθήκη ενός αμυντικού χαφ. Αν μάλιστα μπορεί να συνδυάσει και το μίνιμουμ της δημιουργίας, τότε ιδανικό για τον Νταμπίζα. Επίσης, γίνεται λόγος για μια προσθήκη ενός ακόμη τερματοφύλακα. Ο λόγος; Το συμβόλαιο του Διούδη ολοκληρώνεται του χρόνου και ακόμη δεν έχει γίνει κουβέντα για ανανέωση του. Χτες κυκλοφόρησε πρόταση που δέχτηκε και απέρριψε ο Παναθηναϊκός πριν… δύο μήνες! Έκτοτε, σιγή ιχθύος, παρότι δεδομένα η πλευρά Διούδη αναζητά τη λύση του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός προβλέπει την παραμονή του, για να είναι το Νο1 και την έλευση ενός έμπειρου τερματοφύλακα που θα  μπορέσει να τον κοντράρει, με την επιπλέον πρόθεση να μπορέσει έτσι να «αποδεσμευτεί» ο Κότσαρης, προκειμένου να παραχωρηθεί δανεικός και να πάρει τον απαιτούμενο  χρόνο συμμετοχής.

Και φυσικά, για το τέλος, είναι δεδομένη η απόφαση για αγορά επιθετικού. Εδώ, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι ισχυρίζονται πως ο Δώνης θέλει έναν πιο περιφερειακό, άλλοι, ένα κλασικό «εννιάρι». Κρατάμε προς στιγμή, απ’  όσα τουλάχιστον έχουν προκύψει από την αρχική εκπόνηση του σχεδιασμού,  το πρώτο σενάριο, ειδικά εφόσον ο Μακέντα (ο οποίος κόντρα στα όσα λέγονται και γράφονται δεν προαλείφεται για να παίξει εκτός περιοχής…) συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας. Κοινώς, αυτό που πάντα προβλέπονταν από τον αρχικό σχεδιασμό είναι η απόκτηση ενός επιθετικού,  ο οποίος θα μπορέσει να «αποφορτίσει» τον Ιταλό από το «ξύλο» με τους αντίπαλους στόπερ, να τον βοηθήσει με τις κινήσεις του και να ανοίγει διαδρόμους.  Κάτι που ευκολότερα μπορεί να κάνει ένας περιφερειακός επιθετικός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Της μουρλής με Έλληνα διεθνή - Κρούση από Παναθηναϊκό - Παραμονεύει και η ΑΕΚ!