Facebook Pixel Sportdog.gr | Τελεσίγραφο Αυγενάκη σε Γραμμένο - Έξαλλος ο υφυπουργός Αθλητισμού - Δείτε τι συνέβη
| 2019-07-30 13:49:00

Τελεσίγραφο Αυγενάκη σε Γραμμένο - Έξαλλος ο υφυπουργός Αθλητισμού - Δείτε τι συνέβη

Sportdog Team
Τελεσίγραφο Αυγενάκη σε Γραμμένο - Έξαλλος ο υφυπουργός Αθλητισμού - Δείτε τι συνέβη

Σύννεφα στις σχέσεις των δυο πλευρών.

Αναστάτωση συνεχίζει να προκαλεί το θέμα της πολυμετοχικότητας στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενόψει μάλιστα και της αυριανής (31/7) εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, η διοίκηση της οποίας φημολογείται ότι είναι έτοιμη να το φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ένα θέμα που ανοίγει τον δρόμο για προσυνεννοημένα παιχνίδια αλλά και πολλά ακόμα... παρατράγουδα στον χώρο του ήδη βεβαρημένου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη χθες, από το Υφυπουργείο Αθλητισμού διέρρε ότι σε περίπτωση που «περάσει» το θέμα από την εκτελεστική επιτροπή θα "ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΕΠΟ", με τον Λευτέρη Αυγενάκη να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος αφού τα προσυνεννοημένα παιχνίδια και η βία βρίσκονται ψηλά στις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε πριν από μερικά 24ωρα στην Βουλή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημερινές πληροφορίες θέλουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, προκειμένου να μάθει εάν αληθεύουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολυμετοχικότητα.

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τον κ. Γραμμένο να μην τεθεί στην αυριανή εκτελεστική επιτροπή το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να "υπάρξει μια κοινή γραμμή", διαμηνύοντας του σε υψηλούς τόνους, πως είτε θα πορευθούν μαζί σε ζητήματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων ή θα βρεθούν απέναντι. Άλλωστε για την αθλητική ηγεσία, το θέμα της πολυιδιοκτησίας αποτελεί casus belli.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, από την οποία φάνηκε ότι θα υπάρξει μια κοινή πορεία σε θέματα που άπτονται τόσο σοβαρά και καίρια ζητήματα. 

Απάντηση από πλευράς ΕΠΟ αναμένεται, αν και σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει από χθες, η συγκεκριμένη αλλαγή στον ΚΑΠ δεν θα μπορούσε να γίνει αφού είναι παράνομη, βάσει και της αθλητικής νομοθεσίας του κράτους. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε σαφώς καλύτερο κλίμα, πραγματοποιήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Αυγενάκη με τον Μηνά Λυσάνδρου. Ο  πρόεδρος της Super League, έδειξε να αντιλαμβάνεται καλύτερα τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε μια λανθασμένη απόφαση από πλευράς ΕΠΟ στο θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags