Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Καλύτερα Φερέιρα από Λουτσέσκου - Έχουμε γίγαντα στο κέντρο - Ποιος Άγιαξ; Θα κερδίσουμε!"
| 2019-08-11 18:30:00

"Καλύτερα Φερέιρα από Λουτσέσκου - Έχουμε γίγαντα στο κέντρο - Ποιος Άγιαξ; Θα κερδίσουμε!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καλύτερα Φερέιρα από Λουτσέσκου - Έχουμε γίγαντα στο κέντρο - Ποιος Άγιαξ; Θα κερδίσουμε!"

Ατακάρες ΠΑΟΚτσή στο sportdog. "Θα κάνουμε πλάκα στην Ελλάδα".

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον Άγιαξ στη ρεβάνς του Άμστερνταμ και να πάρει την πρόκριση εξέφρασε ο Αντώνης Μαυρέας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Θεσσαλονικιών μίλησε στο sportdog για το 2-2 με τους Ολλανδούς στην Τούμπα και υποστήριξε ότι τα γκολ που δέχτηκαν οι ασπρόμαυροι ήταν λόγω άγχους.

Παράλληλα, μίλησε για την αλλαγή νοοτροπίας με τον Φερέιρα, τον οποίο χαρακτήρισε δημοκρατικότερο από τον Λουτσέσκου και σχολίασε την εικόνα του νεοαποκτηθέντα Εσίτι.

Ποια εντύπωση σας άφησε ο ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ;

"Θεωρώ ότι τα πρώτα 10-15 λεπτά ήταν τελείως αναγνωριστικά για τον ΠΑΟΚ. Χρειαζόταν προσοχή όχι τόσο πολύ σεβασμό στον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε τρομερές αρετές, ταλέντο, αυτοματοποιημένες επιλογές και δουλειά. Δεν το συζητάμε ότι έπαιζε με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο ότι ο Άγιαξ είναι μία ομάδα πολύ πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ. Είχε ανάσες και διάρκεια στο ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε διάρκεια. Είχε ένα πολύ καλό 25λεπτο".

Ήταν ατυχία τα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ ή αμυντικά λάθη;

"Τα γκολ μπορούσε να τα αποφύγει. Ήταν γκολ άγχους και πίεσης. Στο πρώτο ήταν λάθος τακτικής. Χρειαζόταν καλύτερο τείχος και έναν παίκτη στην άμυνα που να πάρει το βάθος. Από εκεί και πέρα ο Γιαννούλης πήγε πίσω από τον επιθετικό. Από τη στιγμή που σε βάζει πλάτη ο επιθετικός το πρόβλημα είναι σοβαρό".

Πως σας φάνηκε ο Εσίτι;

"Έδειξε ότι αμυντικά έχει στοιχεία. Στην επίθεση υστερεί σε σχέση με τον Ελ Καντουρί. Είναι όμως ένας γίγαντας, μία κολώνα. Παίζει εύκολα την πάσα. Ο ρόλος του είναι να ασφαλίζει το κέντρο. Είναι αμυντικογενής παίκτης. Χρειάζεται χρόνο και θέλει υπομονή".

Πού πρέπει να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ έχει μία μαγιά από πέρσι και πρόπερσι. Οι απουσίες παικτών όπως του Ολιβέιρα και του Βιεϊρίνια δύσκολα αναπληρώνονται. Τέτοιοι παίκτες ξεκλειδώνουν ματς με την ποιότητα και την ψυχή τους. Για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Θα διεκδικήσει με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ τον τίτλο. Στα χαφ χρειάζεται κάτι παραπάνω. Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, θα ήθελα να μοιραστώ μία εμπειρία μου. Πήγα και είδα το φιλικό της Παναχαϊκής με τον Αστέρα στην Τρίπολη (1-1). Με εξέπληξε η ομάδα της Πάτρας. Είδα να παίζουν πολλά ελληνόπουλα, τα οποία είναι αξιόλογοι παίκτες. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία και ευκαιρία στους Έλληνες παίκτες, ειδικά στη μεγάλη κατηγορία".

Ποιες αλλαγές έχετε παρατηρήσει με Φερέιρα σε σχέση με Λουτσέσκου;

"Εμένα ο Φερέιρα μου βγάζει ότι είναι μία πολύ πιο προσιτή προσωπικότητα σε σχέση με τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος ήταν πιο αυστηρός. Ο Πορτογάλος είναι πιο δημοκρατικός. Τακτικά έχει να δώσει πολύ περισσότερα από τον Λουτσέσκου. Άλλαξε το 4-3-3 σε 4-4-2, το οποίο για μένα πρέπει να το αφομοιώσουν οι παίκτες. Εγώ είμαι λάτρης του συγκεκριμένου συστήματος. Θεωρώ ότι θα το παλέψει να το περάσει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ έχει ταλέντο, νιάτα και εμπειρία. Επιμένει και αυτό είναι καλό. Ο άνθρωπος έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που ξέρει να κάνει".

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το θαύμα στην Ολλανδία;

"Από αυτά που είδαμε στο πρώτο ματς θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλές πιθανότητες. Ηλικιακά ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον. Βλέπουμε παιδιά 21-22 χρονών, τα οποία πιστεύω ότι θα παίξουν ρόλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είδα έναν ΠΑΟΚ που όσο άντεξε, έδειξε καλύτερα στοιχεία από τον Άγιαξ και πολύ ταλέντο. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Έχει κάνει κατά καιρούς πολύ μεγάλες ανατροπές στην Ευρώπη. Οπότε θεωρώ ότι όχι μόνο μπορεί να κάνει το θαύμα, αλλά να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καλύτερα Φερέιρα από Λουτσέσκου - Έχουμε γίγαντα στο κέντρο - Ποιος Άγιαξ; Θα κερδίσουμε!"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags