Facebook Pixel Λίβερπουλ – Τσέλσι: Στα πέναλτι η πρώτη μεγάλη κούπα της χρονιάς – Σήκωσε το Σούπερ Καπ η Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-15 00:48:00

Στα πέναλτι η πρώτη μεγάλη κούπα της χρονιάς – Σήκωσε το Σούπερ Καπ η Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Στα πέναλτι η πρώτη μεγάλη κούπα της χρονιάς – Σήκωσε το Σούπερ Καπ η Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ματσάρα στην Πόλη και νίκη των «Κόκκινων» επί της Τσέλσι.

 

Λίβερπουλ – Τσέλσι: Μετά το Champions League η Λίβερπουλ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης, καθώς επικράτησε στα πέναλτι της Τσέλσι με 5-4 (2-2 είχε λήξει η παράταση και 1-1 η κανονική διάρκεια) στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Οι «κόκκινοι» έφτασαν στη νίκη μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο είχε φάσεις, γκολ, σπουδαίες αποκρούσεις και για πρώτη φορά γυναίκα διαιτητή, τη Γαλλίδα Στέφανι Φραπάρ. Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, στο μεγαλύτερο του διάστημα και παρότι βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα Αυγούστου οι ομάδες των Γιούργκεν Κλοπ και Φρανκ Λάμπαρντ… έπαιξαν στα κόκκινα.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο η Τσέλσι μετά το 10λεπτο απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφορώντας πολύ γρήγορα την μπάλα, έβαζε συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κάπως έτσι προέκυψε και το γκολ στο 36’, όταν ο Πούλισιτς βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Ζιρού και αυτός με τέλειωσε πλασέ έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Λιμανιού ωστόσο ανασυντάχθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και με την έναρξη του δευτέρου βρήκε αμέσως το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ ο Φιρμίνιο κατέβασε ωραία εντός περιοχής, έδωσε στον Μανέ και αυτός με διπλή προσπάθεια σε κενή εστία έγραψε το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στους «κόκκινους», οι οποίοι στα επόμενα λεπτά ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες με σημαντικότερη όλων αυτή του 75ου λεπτού όπου ο Κέπα σταμάτησε με εκπληκτική διπλή απόκρουση τους Μανέ και Φαν Ντάικ, ωστόσο το 2-1 δεν ήρθε και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Εκεί η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 95’ με ωραίο τέρμα του Μανέ στο 95’, όμως στο 99’ με πέναλτι που κέρδισε ο Άμπραχαμ από ανατροπή του Αντριαν και μετέτρεψε σε γκολ ο Ζορζίνιο, η Τσέλσι ισοφάρισε σε 2-2. Οι Λονδρέζοι μάλιστα στο 104’ είχαν κα μία μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Άμπραχαμ για να… καθαρίσουν το ματς, όμως δεν τα κατάφεραν και το γύρισαν.

Στα πέναλτι η Λίβερπουλ ήταν πιο αποτελεσματική και μετά την απόκρουση του Άντριαν σε εκτέλεση του Άμπραχαμ πήρε τη νίκη με 5-4 και σήκωσαν την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της χρονιάς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags