Η Κράσνονταρ θα έρθει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να παίξει το πρώτο ματς των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, έχοντας δώσει συνολικά 8 ματς στη φετινή περίοδο, δηλαδή τα διπλάσια από την ελληνική ομάδα.

Είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα για τους Ρώσους που όσο περνάει ο καιρός βρίσκουν όλο και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, ενώ έχουν πια και την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τον θρίαμβό τους στο Πόρτο και μια πρόκριση που έκανε μεγάλο «θόρυβο» σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο ρωσικό πρωτάθλημα, η Κράσνονταρ θα παίξει αύριο για την 6η αγωνιστική εκτός έδρας ματς με τη νεοφώτιστη Ταμπόφ, σε ένα παιχνίδι που είναι βέβαιο πως θα υπάρχει άνθρωπος του Ολυμπιακού παρότι το κύριο μέρος τη «κατασκοπείας» θα έχει να κάνει με τα ματς που έδωσε η Κράσνονταρ εντός και εκτός έδρας εναντίον της Πόρτο. Το 0-1 της Ρωσίας και το 3-2 της Πορτογαλίας.

Στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Κράσνονταρ έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Άρσεναλ Τούλα. Πρώτη είναι η Ζενίτ με 13 βαθμούς και δεύτερη η Ροστόφ με 11.

Στην πρεμιέρα, στις 14 Ιουλίου, η Κράσνονταρ υπέστη τη μοναδική έως τώρα ήττα της, εκτός έδρας από την Αχμάτ Γκρόζνι με 1-0. Ήταν ένα σοκ το οποίο ξεπέρασε γρήγορα επικρατώντας πάλι εκτός έδρας της Ούφα με 3-2 αν και έχανε 2-0 στο ημίχρονο! Τα γκολ της ανατροπής πέτυχαν οι Ναμίλ, Βιλένα και το νικητήριο ήρθε με αυτογκόλ στο 86΄! Την επόμενη αγωνιστική στο Κράσνονταρ Στάντιον η αντίπαλος του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της Σότσι με δύο γκολ του Ιγκνατίεφ και ένα του Σουλειμάνοφ. Στην 4η αγωνιστική η Κράσνονταρ έπαιξε εκτός με την Ζενίτ. Προηγήθηκε με αυτογκόλ στο 80΄αλλά ισοφαρίστηκε στο 90΄για το τελικό 1-1. Και στην 5η αγωνιστική νίκησε στην έδρα της την Ρούμπιν Καζάν με 1-0. Το γκολ πέτυχε στο 17΄ο Ιγκνατίεφ, ενώ στο 45΄αποβλήθηκε ο Δανομαροκινός χαφ Ναμλί και η Κράσνονταρ έπαιξε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος. Κράτησε όμως τη νίκη και ανέβηκε βαθμολογικά, περιμένοντας τώρα ότι θα πάρει το «διπλό» με την Ταμπόφ και θα πλησιάσει ή θα αγγίξει την κορυφή. Άλλωστε μεγάλος στόχος της πέραν από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι και το πρωτάθλημα.

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και που πιθανώς θα παίξει ρόλο και για την έκβαση των αγώνων με τον Ολυμπιακό είναι ότι ανάμεσα στα παιχνίδι των δύο ομάδων, το Σάββατο 24 του μηνός, η Κράσνονταρ έχει να παίξει ντέρμπι πρωταθλήματος με την Λοκομοτίβ Μόσχας στο γήπεδό της. Κι είναι σίγουρα ένα ματς στο οποίο πρέπει να ρίξει πολύ βάρος για τη νίκη κι όχι να κάνει διαχείριση για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ο προπονητής της ρωσικής ομάδας.

Στο ματς με την Πόρτο και στο θριαμβευτικό 3-2, το σκόρ άνοιξε ο Τόνι Βιλένα και στη συνέχεια πέτυχε δύο γκολ ο 19χρονος εξτρέμ Σουλεϊμάνοφ. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μέχρι τώρα δεν έχει βάλει ακόμη γκολ ούτε ο Μάρκους Μπεργκ (που παίζει περισσότερο στην Ευρώπη σε σχέση με το πρωτάθλημα), ούτε ο Γάλλος σταρ της ομάδας, ο Ρεμί Καμπελά. Αλλά ούτε και ο Βραζιλιάνος στράικερ Άρι, ο οποίος μαζί με τον Μπεργκ και τον 20χρονο Ιγκνατίεφ διεκδικούν τη θέση του βασικού σέντερ φορ.

Ο Ιγκνατίεφ είναι πρώτος σκόρερ με 3 γκολ, μαζί με τον Σουλεϊμάνοφ. Ο Βιλένα έχει πετύχει δύο τέρματα και ο Ναμίλ ένα. Αυτοί οι παίκτες έχουν σκοράρει φέτος για την Κράσνονταρ, ενώ έχουν μπει υπέρ της και δύο αυτογκόλ. Συνολικά σε 7 αγώνες έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Έχει βάλει 11 γκολ και έχει δεχτεί 7.

Πηγή: fosonline.gr