Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Μίροσλαβ Στοχ μίλησε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
| 2019-08-21 20:48:00

"Καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός αλλά να μην ευνοούνται - Χρειαζόταν σπρώξιμο ο Άγιαξ"

Sportdog Team
"Καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός αλλά να μην ευνοούνται - Χρειαζόταν σπρώξιμο ο Άγιαξ"

Τρομερή συνέντευξη Στοχ.

ΠΑΟΚ: Ο Μίροσλαβ Στοχ μίλησε σε μέσο της Σλοβακίας και αναφέρθηκε στην μεγάλη αλλαγή που έχει ο Δικέφαλος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επιπλέον αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά από τις άλλες ομάδες αλλά οι Ερυθρόλευκοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Ωστόσο υπογράμμισε πως στα παιχνίδια με την Πλζεν έδειξε την δύναμη του, αλλά δεν χρειάζεται να ευνοείται.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίροσλαβ Στοχ:

Μετά από δύο πετυχημένα χρόνια στην Σλάβια Πράγας, γιατί να πάρεις την απόφαση να φύγεις;

"Όταν ήρθα στην Σλάβια είπα πως σίγουρα θέλω να αγωνιστώ ξανά στο εξωτερικό. Συμφωνώ, πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην ομάδα και όταν ήρθε η πρόταση από την Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να την δεχθώ. Είχα ήδη δουλέψει στον ΠΑΟΚ αλλά ήμουν εκεί όταν το κλαμπ βρισκόταν υπό άλλες συνθήκες από αυτές που είναι τώρα. Οι υποδομές και όχι μόνο έχουν κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης και όλα μέτρησαν στην λήψη της απόφασής μου".

Τι έχει αλλάξει μετά από πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ;

"Για παράδειγμα το αθλητικό κέντρο. Τίποτα δεν θυμίζει την εποχή που βρισκόμουν εγώ στην ομάδα. Τότε ήταν ένα μικρό τετράγωνο κτίριο με γυμναστήριο, αποδυτήρια και μια αίθουσα για μασάζ. Σήμερα στη θέση του βρίσκεται ένα σύγχρονο, μεγάλο κέντρο. Ακόμη και αγωνιστικά η ομάδα άνθισε. Κέρδισε το νταμπλ, δεν έχασε κανένα παιχνίδι. Αυτοί ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν στο να αποδεχθώ την πρόταση".

Είναι αλήθεια πως έρχεται ο ΠΑΟΚ και βάζει ένα τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα;

"Το ελπίζω. Την τελευταία σεζόν ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα μπροστά από τους άλλους, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ενισχύθηκε σημαντικά πριν την έναρξη αυτής της σεζόν. Έδειξε την δύναμή του άλλωστε, στα ματς με την Πλζεν. Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα, αλλά δεν χρειάζεται να ευνοούνται. Μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα".

Δεν ήσασταν η χειρότερη ομάδα στα παιχνίδια με Άγιαξ, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε…

"Ήταν δύο παιχνίδια χωρίς τύχη. Όπως είπατε, δεν ήμασταν χειρότεροι, τολμώ να πω πως σε αρκετά σημεία ήμασταν καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη που είχαν τα ματς και ιδιαίτερα ο επαναληπτικός. Ακόμη πιστεύω ότι τα τρία πέναλτι ήταν υπερβολικά. Ο Άγιαξ χρειαζόταν ένα… σπρώξιμο για να περάσει στην επόμενη φάση. Καταφέραμε να σκοράρουμε, αλλά ήμασταν και πολύ άτυχοι αφού ένα από τα γκολ του Άγιαξ, προήλθε από λάθος διώξιμο του αμυντικού μας πάνω στον Χούντελααρ. Το ποδόσφαιρο έχει τέτοιες στιγμές αλλά το ματς έδειξε ότι πλέον στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν, ο καθένας μπορεί να παίξει με τον καθένα και να κερδίσει".

Είπατε πως σε κάθε ζευγάρι ο καθένας έχει δικαίωμα να κερδίσει, οι Έλληνες όμως δεν το βλέπουν έτσι απέναντι στην Σλόβαν…

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό καθώς δεν μιλάω ελληνικά, δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες και πως αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση… Δεν το ξέρω. Νομίζω πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ σέβονται τη δύναμη του αντιπάλου και παρά το γεγονός πως είμαστε φαβορί, τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο".

Θα βρεθείτε σε ένα κατάμεστο γήπεδο, κάτι βέβαια που βιώνετε συχνά στον ΠΑΟΚ…

"Από τότε που ήρθα ξανά στον ΠΑΟΚ έχω παίξει μόλις ένα παιχνίδι στην Τούμπα καθώς το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή. Μπορώ να σας πω βέβαια πως ήταν μια τρέλα. Αν και η Σλάβια Πράγας έχει τους καλύτερους οπαδούς στην Τσεχία, δεν συγκρίνεται το σκηνικό με αυτό της Ελλάδας. Εκεί δεν ακούς ούτε τι λες εσύ ο ίδιος. Ανυπομονώ για τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια διαρκείας, θα είναι μια εξαιρετική σεζόν. Το γήπεδο θα είναι πάντα γεμάτο, γενικώς μια… κόλαση".

Μέχρι στιγμής έχετε αγωνιστεί μόλις 11 λεπτά απέναντι στον Άγιαξ, περιμένατε κάτι καλύτερο όταν πήρατε την απόφαση να πάτε στον ΠΑΟΚ;

"Όταν ήρθα, δεν πίστευα ότι άμεσα θα έχω μια θέση στην βασική ενδεκάδα. Υπάρχουν παίκτες από την περσινή απόλυτα πετυχημένη σεζόν και είναι λογικό οι προπονητές να εμπιστεύονται εκείνους που κέρδισαν το νταμπλ. Το καταλαβαίνω. Είμαι στη διαδικασία προσαρμογής και περιμένω την ευκαιρία μου. Ελπίζω πως θα έρθει σύντομα και τότε θα εξαρτηθεί από μένα πώς θα την χρησιμοποιήσω. Καθημερινά προσπαθώ για το καλύτερο και σύντομα η συνεργασία μας θα αποδειχθεί ιδανική και για μένα και για το κλαμπ".

Εκπληρώνοντας τις επιθυμίες των Σλοβάκων, αύριο θα σας δούμε να αγωνίζεστε;

"Έτσι ελπίζω (σ.σ. γέλια). Ο προπονητής δεν μας ενημέρωσε ακόμη για την ενδεκάδα αλλά πιστεύω πως θα με δείτε στο γήπεδο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags