Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Εκεί έχει την τρελή "τρύπα" - Θα... σκάσει ο Κουρμπέλης
| 2019-08-22 11:14:00

Γι’ αυτό θέλει Ρόντγουελ - Έχει τρελή "τρύπα" - Θα... σκάσει ο Κουρμπέλης - Αυτός... δεν μπορεί

του Νίκου Στεργίου
Γι’ αυτό θέλει Ρόντγουελ - Έχει τρελή "τρύπα" - Θα... σκάσει ο Κουρμπέλης - Αυτός... δεν μπορεί

Θα πάρουν τέτοιο ρίσκο; Ποιος Νούνες και ποιος Δώνης;

Μέχρι στιγμής, στο καλοκαιρινό παζάρι, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει δύο εξτρέμ (Μολό, Μπεκ), έναν playmaker, που σίγουρα στην καλύτερη δεν μπορεί να καλύψει θέση πιο... πίσω στο γήπεδο από αυτή του "οκταριού" (Ζαχίντ), έναν all-around μεσοεπιθετικό, έστω και αν ο Δώνης προσανατολίζεται στο να τον αξιοποιήσει ως "οκτάρι" (Κολοβός), προσθέτοντας και ως projects στο δυναμικό του έναν φουνταριστό (Περέα) και έναν ακόμη επιθετικό (Κονάν). 

Από το κέντρο και πίσω, η μόνη προσθήκη ως τώρα, είναι αυτή του Νούνες. Ο Πορτογάλος, όσο και αν λανσάρεται πως μπορεί να καλύψει ρόλο αμυντικού χαφ, δεν είναι. Στην καριέρα του έχει παίξει στη θέση αυτή σε λιγότερα από το 10% των παιχνιδιών του, οπότε ρεαλιστικά δεν μπορεί να λογίζεται ως ικανός να δώσει κάλυψη στη θέση του "εξαριού". 

Προφανής η ανισομέρεια που προκύπτει από τις κινήσεις των "πράσινων", ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο αρχικός σχεδιασμός πρόβλεπε την προσθήκη δυο (εν δυνάμει) βασικών στόπερ και ενός αμυντικού χαφ, ο οποίος θα μπορούσε να σταθεί τόσο δίπλα στον Κουρμπέλη, αλλά και να δώσει ανάσες -όποτε τις χρειάζονταν- στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Γι’ αυτό και η επιμονή του Νταμπίζα στον Τζακ Ρόντγουελ, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύσεις και στις δύο θέσεις (έστω και αν έχει ξεχάσει ποτέ ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην καρδιά της άμυνας). Τα πράγματα όμως δεν φαίνεται πως εξελίσσονται ευνοϊκά για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια του να κλείσει τον Άγγλο μέσο, με τον Νταμπίζα -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- να δείχνει διάθεση να εξαντλήσει τα όρια της ανοχής του για μια θετική απάντηση, περιμένοντάς την για (το πολύ) ως το τέλος του Σαββατοκύριακου. 

Το πρόβλημα που προκύπτει αφορά την εναλλακτική του Ρόντγουελ, αφού σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο ρεπορτάζ, σε περίπτωση που ο Άγγλος δεν αλλάξει στάση, τότε ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό και... τέλος (πέραν της προσθήκης που θα γίνει για την επίθεση).

Κάτι που προφανώς και συνιστά πολύ μεγάλο ρίσκο, αφού έτσι, το "τριφύλλι" μένει με μόνο καθαρόαιμο "εξάρι" τον Κουρμπέλη, τον επιρρεπή σε τραυματισμούς και ευπαθή Κουρμπέλη, και εναλλακτική του λύση τον ταλαντούχο μεν, αλλά τελείως άγουρο, προερχόμενο από τις ακαδημίες, Αλεξανδρόπουλο. 

Η λογική της χρησιμοποίησης του Νούνες σε αυτή τη θέση αναλύθηκε πιο πάνω (δεν χρειάζεται άλλωστε και κάτι περισσότερο), ενώ η εικόνα του Χρήστου Δώνη σε ρόλο "εξαριού" στο φιλικό με την Μπεσίκτας, όπου οι "πράσινοι" στο διάστημα που ο αρχηγός του αγωνίστηκε σε ρόλο αμυντικού χαφ πραγματοποίησαν το χειρότερο του ημίχρονο στην προετοιμασία, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο να θεωρηθεί μια επαρκής λύση για την κάλυψη της προφανέστερης ίσως "τρύπας" που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Mπαμ" στον ΠΑΟ με διεθνή Έλληνα - Επιστρέφει και "διώχνει" βασικό - Τον "μπλοκάρει" ο Κολοβός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags