Facebook Pixel Να τι ισχύει για Ζέκα, Παναθηναϊκό και... επιστροφή
| 2019-08-24 10:25:00

Άναψε "φωτιές" - Γυρίζει διεθνής Έλληνας άσος; - Κάνει 4 εκατ. - Εκεί υπογράφει, θα... ξενερώσουν!

του Νίκου Στεργίου
Άναψε "φωτιές" - Γυρίζει διεθνής Έλληνας άσος; - Κάνει 4 εκατ. - Εκεί υπογράφει, θα... ξενερώσουν!

Τους "τρολάρει" όλους. Έχει... φτιαχτεί. Ποιος τον "μπλόκαρε";

Ότι θέλει ο Κάρλος Ζέκα να επιστρέψει στην Ελλάδα, το θέλει. Τα αυτονόητα θα λέμε; Πριν δύο χρόνια, όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να κάνει ένα συμβόλαιο ζωής στην Κοπεγχάγη (συμβόλαιο που του αποφέρει συνολικά κοντά στα 4 εκατ. ευρώ), μόνο που δεν… έκλαιγε. Παρότι ήταν αποφασισμένος να αποχωρήσει, επειδή ακριβώς είναι επαγγελματίας και του προσφέρονταν εκείνη την στιγμή μια ευκαιρία να… ξεβαλτώσει και την καριέρα του φεύγοντας από έναν προβληματικό Παναθηναϊκό (που κακά τα ψέματα, τον ωθούσε κιόλας στο να φύγει προκειμένου με τα χρήματα της μεταγραφής του να πάρει μια οικονομική ανάσα) και να φτιάξει, οικονομικά, τη ζωή του. 

Ο Ζέκα δεσμεύεται με δύο ακόμη χρόνια στην Κοπεγχάγη. Να γυρίσει, δεν τέθηκε ποτέ θέμα, παρά τα κατά καιρούς γραφόμενα. Βλέπετε, ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του, βάζοντας σχετικές ρήτρες που ουσιαστικά απαγορεύουν την επιστροφή του στην πατρίδα – πατρίδα και του ελληνοποιημένου μέσου. Τι άλλο να χρειάζεται προκειμένου να αναδειχθεί πως κάποια στιγμή, πριν σίγουρα το τέλος της καριέρας του θα επιστρέψει ακριβώς στην πατρίδα του; - για άλλη, πλην Παναθηναϊκού ομάδα. 

Ετσι, αυτή η ρήτρα για το 2018 ήταν 6 εκατ. ευρώ, για το 2019, 5, και για το επόμενο, αυτό του 2020, 4 εκατ. Εννοείται πως δεν τέθηκε ποτέ σε συζήτηση, αφού πέραν κάποιων περιστασιακών και τελείως συγκυριακών (και ακόμη περισσότερο ίσως, συμπτωματικών) κινήσεων, ποτέ, καμία ελληνική ομάδα δεν μίλησε, δεν χτύπησε την πόρτα του Ζέκα για να κάνει έστω μια διερευνητική επαφή. 

Σε δύο χρόνια, που θα ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με την Κοπεγχάγη,  θα είναι στα 31 του. Θα έχει περιθώριο για ένα ακόμη συμβόλαιο στο εξωτερικό. Και το πιθανότερο είναι πως θα το κάνει. Αλλά και να μην το κάνει και να αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, από πού κι ως που, σήμερα, Αύγουστος του 2019, συνιστά είδηση κάτι που ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ από την στιγμή μάλιστα που έφυγε από την Ελλάδα πριν δύο χρόνια και αν συμβεί, στην καλύτερη, θα συμβεί σε δύο χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή ανατροπή στον ΠΑΟ - Μένει τελικά ο "τελειωμένος" - Ποιον "έφαγε" - Όλα τούμπα από Δώνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags