Facebook Pixel Βάζει στη... θέση του τον Ζαμπά ο Φερέιρα!
| 2019-08-24 13:00:00

"Χαμός" στον ΠΑΟΚ - "Τρελαμένος" Φερέιρα με ξένο - "Προκαλεί" στο γήπεδο - Τον στέλνει πάγκο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Χαμός" στον ΠΑΟΚ - "Τρελαμένος" Φερέιρα με ξένο - "Προκαλεί" στο γήπεδο - Τον στέλνει πάγκο!

Ποια είναι η "κρυφή" συμφωνία και πότε θα φύγει; Όλα εδώ...

Αποτελεί ένα από τα «βαριά» χαρτιά του ΠΑΟΚ. Τόσο σε επίπεδο αξίας και χρησιμότητας στο γήπεδο όσο και φυσικά λόγω της δυναμικής που δείχνει, των φυσικών και τεχνικών του προσόντων, που από την πρώτη σχεδόν στιγμή που εμφανίστηκε στην Τούμπα τον έβαλαν στη «βιτρίνα» της ομάδας.

Σενάρια κατά καιρούς πολλά. Ομάδες που έχουν παρουσιαστεί να είναι στο κατόπι του, scouting από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Λογικό εν πολλοίς. Στα 22 του ο Λεό Ζαμπά, με σωματοδομή που ξεχωρίζει και τον φέρνει – εύκολα – στο κορυφαίο επίπεδο βάσει αυτής ακριβώς.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν δεν έλειπαν οι αναφορές από το περιβάλλον των νταμπλούχων που εκτιμούσαν πως αυτό το καλοκαίρι θα ήταν γεμάτο για τον Βραζιλιάνο. Οι επαφές του μάνατζερ του – ιδιαιτέρως αγαπητού και απολύτως συνεργάσιμου στη διοίκηση του ΠΑΟΚ – Λέο Κορνατσίνι με διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες συχνά πυκνά έγιναν πρωτοσέλιδα, φουντώνοντας τη φημολογία περί επικείμενης πρότασης, η οποία μάλιστα θα έσπαγε κάθε μεταγραφικό ρεκόρ στην ιστορία του «δικεφάλου».

Εννιά μέρες απομένουν πλέον ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για τον Λεό Ζαμπά. Εκτιμάται πως αυτή η νηνεμία είναι αποτέλεσμα μιας άτυπης συμφωνίας που έχει υπάρξει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή προκειμένου να μείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Τούμπα για να συνεχίσει την εξέλιξη του και έτσι, να αυξήσει και τις μετοχές του, με σταθερό χρόνο συμμετοχής, στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η αλήθεια όμως είναι πως κρίνοντας τουλάχιστον από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, τα δύο δηλαδή με τον Αγιαξ και το ένα της περασμένης Πέμπτης με την Σλόβαν, ο Βραζιλιάνος περισσότερο έχει εκνευρίσει με την εικόνα του, παρά δείχνει να είναι (τουλάχιστον) συνεργάσιμος για να «διαφημιστεί» μέσω των παιχνιδιών και των εμφανίσεων του.

Σε καμία περίπτωση δεν ξεχωρίζει, παρασύρεται από τα… γονίδια και τα χαρακτηριστικά του, συχνά, συχνότατα λειτουργώντας άκρως εγωιστικά και παρορμητικά στα παιχνίδια του, με ελάχιστη παράλληλα προσαρμοστικότητα και εξυπηρέτηση του εκάστοτε τακτικού πλάνου του Αμπέλ Φερέιρα. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο το ματς της Μπρατισλάβας έβγαλε ολόκληρο και αυτό, χωρίς να «γλυτώνει» με την εικόνα και την παρουσία του, την εντός της ομάδας κριτική.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως… έρχεται ένας «συνετισμός» από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, με παρατεταμένη (;) παραμονή του Ζαμπά εκτός βασικής ενδεκάδας, αφού σε κάθε περίπτωση το βασικό ζητούμενο στη διαχείριση του Βραζιλιάνου είναι ο αγωνιστικός του συνετισμός, η προσαρμογή του σε ένα ομαδικό τακτικό πλάνο, που θα λειτουργεί προφανώς υπέρ της συνολικής λειτουργίας και όχι της προσωπικής του προβολής, η οποία όμως, με αυτόν τον τρόπο, δεν έρχεται έτσι κι αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aπόφαση-ΣΟΚ από Σαββίδη - Μειώνεται δραματικά το μπάτζετ - Αυτούς... παίρνει η μπάλα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags