Facebook Pixel Βαρούχας: «Λάθος με το πλάνο του VAR στο Καραϊσκάκης - Μπορεί να έτρωγαν σουβλάκια στη Λαμία»
| 2019-08-26 12:30:00

Βαρούχας: «Λάθος με το πλάνο του VAR στο Καραϊσκάκης - Μπορεί να έτρωγαν σουβλάκια στη Λαμία»

Sportdog Team
Βαρούχας: «Λάθος με το πλάνο του VAR στο Καραϊσκάκης - Μπορεί να έτρωγαν σουβλάκια στη Λαμία»

Ανάλυση όλων των φάσεων από τον καθηγητή διαιτησίας.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και έκανε λόγο για καθαρό πέναλτι στην Λαμία υπέρ του Παναθηναϊκού, πέναλτι για τον Αστέρα που δεν δόθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και δικαιολογημένη κόκκινη του Ζεράλδες στο ΑΕΚ-Ξάνθη.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια, τονίζοντας ότι δεν κρατάει κακία στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ.

«Βιάστηκαν πολλοί να ξεκινήσει το VAR ενώ δεν ήταν έτοιμο από πολλές απόψεις», τόνισε αρχικά ο καθηγητής διαιτησίας.

Όσο για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του ο Αλέξης Κούγιας, είπε: «Ο Αλέξης είναι φίλος μου, έχουμε μεγαλώσει μαζί. Δεν θα του κρατήσω κακία ποτέ». 

Αναλυτικά όσα είπε για τους αγώνες:

Λαμία-Παναθηναϊκός (1-1, Σκουλάς): «Το χέρι του Βύντρα είναι πέναλτι. Με τις τροποποιήσεις στον κανονισμό, αναφέρεται πλέον πως υπάρχει παράβαση όταν το χέρι είναι σε αφύσικη θέση, έστω και ακούσια. Δεν είπαν στον Σκουλά να δει τη φάση, μπορεί να ήταν η ώρα που έτρωγαν τα σουβλάκια. Στη φάση του Μακέντα βάζει το πόδι του σκόπιμα για να χτυπήσει τον αντίπαλο. Ο διαιτητής του δείχνει κίτρινη, τον ειδοποιούν να ξαναδεί τη φάση, αλλά μέσω VAR δεν έχει δικαίωμα να βγάλει δεύτερη κίτρινη. Θα έπρεπε να ακυρώσει την κίτρινη και να βγάλει απευθείας κόκκινη στον Ιταλό επιθετικό. Το πέναλτι που δίνεται με χρήση VAR σε χέρι του Πλιάτσικα, είναι μια περίπτωση που ο διαιτητής έπρεπε να το καταλογίσει χωρίς βίντεο. Μη ρίχνουμε όλη την ευθύνη στο VAR». 

Άρης-ΟΦΗ (1-1, Μανούχος): «Δίνεται μια κάρτα στον Δεληζήση με χρήση VAR, σωστά κίτρινη κι όχι κόκκινη. Στο 54’ ο Κοροβέσης ανατρέπει τον Ιντέγε και είναι πέναλτι και κίτρινη κάρτα, όχι κόκκινη. Στη φάση με τον Σωτηρίου που πιάνει την μπάλα, τη δίνει πριν βγει από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Στο 90’ δεν έχει καλή θέση ο διαιτητής, υπάρχει τράβηγμα του Νάστου στον Ιντέγε αλλά δεν το βλέπει. Υπάρχει πέναλτι και κόκκινη κάρτα, αλλά δεν δόθηκε, ούτε επενέβη το VAR». 



Ολυμπιακός-Αστέρας (1-0, Κουμπαράκης): «Το πέναλτι που δίνεται υπέρ του Ολυμπιακού καταλογίζεται σωστά. Η μπάλα πηγαίνει στο χέρι, που δεν είναι σε φυσική θέση και αλλάζει κατεύθυνση στην μπάλα. Το γκολ του Ολυμπιακού ακυρώθηκε σωστά, ενώ υπήρχε ένα οφσάιντ που κακώς καταλογίστηκε. Στη φάση που ζητά πέναλτι ο Αστέρας ισχύει το εξής: όταν φεύγει η μπάλα από το πόδι, υπάρχει το τράβηγμα στον Μπαράλες. Για να δοθεί οφσάιντ θα έπρεπε να έχει συμμετοχή στη φάση και αυτό δεν ισχύει για τον παίκτη του Αστέρα. Υπάρχει εντολή να μη σηκώνουν άμεσα σημαία οι βοηθοί, να περιμένουν. Υπάρχει, λοιπόν, πέναλτι. Δεν ξέρω τι λάθος έγινε με το πλάνο που έδειξαν στον Κουμπαράκη στο VAR». 

Ατρόμητος-ΑΕΛ (1-1, Φωτιάς): «Με χρήση VAR πηγαίνει να δει μια παράβαση με τον Μόρα. Τέτοιες φάσεις γίνονται συνέχεια, σωστά δεν σφυρίχτηκε κάτι. Στη συνέχεια ο Μπάλας σπρώχνει τον Μανούσο και σωστά δόθηκε πέναλτι». 

Πανιώνιος-Βόλος (1-2, Ζαχαριάδης): «Υπάρχει μια περίπτωση που καταλογίζεται οφσάιντ, καθυστερημένα αλλά σωστά. Επίσης το VAR λειτούργησε σωστά και διόρθωσε το λάθος του Σίπκα και μέτρησε το δεύτερο γκολ του Βόλου. Στο 95’ δεν υπάρχει το πέναλτι που ζήτησε ο Πανιώνιος». 

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (2-1, Διαμαντόπουλος): «Δεν είχαμε καμία περίεργη φάση, ούτε χρήση VAR». 

ΑΕΚ-Ξάνθη (1-2, Παπαδόπουλος): «Σωστή ήταν η αποβολή του Ζεράλδες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πήγε με δύναμη χαμηλά στο πόδι του αντιπάλου και ορθώς αποβλήθηκε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags