Facebook Pixel Γκαρσία: «Μπορεί να θέλουν... πόλεμο από την Αθήνα - Θα άφηνε τόσο νωρίς εκτός τον Άγιαξ η UEFA;»
| 2019-08-27 11:56:00

«Μπορεί να θέλουν... πόλεμο από την Αθήνα - Θα άφηνε τόσο νωρίς εκτός τον Άγιαξ η UEFA;»

Sportdog Team
«Μπορεί να θέλουν... πόλεμο από την Αθήνα - Θα άφηνε τόσο νωρίς εκτός τον Άγιαξ η UEFA;»

Ατάκες-φωτιά από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Στην αφετηρία μιας νέας προσπάθειας βρίσκεται η Κ-19, που κουβαλά τη βαριά «κληρονομιά» της περσινής εξαιρετικής ομάδας νέων

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν φοβάται τις προκλήσεις και είναι έτοιμος να παρουσιάσει και φέτος ένα ισχυρό σύνολο, από το οποίο μπορεί να ξεπηδήσουν ταλαντούχοι παίκτες, ικανοί να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, αλλά και στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες αθηναϊκές ομάδες.

Η περσινή ομάδα είχε, ομολογουμένως, εξαιρετικό επίπεδο. Η νέα φουρνιά είναι το ίδιο καλή;

«Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το πούμε από τώρα με σιγουριά. Το βασικό, στην παρούσα φάση, είναι να δουλέψουμε σκληρά.Eίμαι εδώ τα τελευταία χρόνια και μέχρι πριν λίγες ημέρες, δεν είχαμε δώσει ούτε ένα φιλικό παιχνίδι με την πρώτη ομάδα. Κι αυτό ήταν παράξενο, γιατί όλες οι ομάδες, σ' ολόκληρο τον κόσμο, οι μεγάλοι δίνουν οικογενειακά φιλικά με τους μικρούς. Πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο ο προπονητής της αντρικής ομάδας βλέπει και τι υλικό υπάρχει στην ομάδα των νέων. Τώρα, με το νέο προπονητή της πρώτης ομάδας, δώσαμε ένα φιλικό ματς. Και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς, για να διαπιστώσουμε και το επίπεδο μας. Το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν ότι θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Ασφαλώς και υπάρχει διαφορά με την πρώτη ομάδα, σε επίπεδο εμπειριών, φυσικής κατάστασης, αλλά και... μυαλού. Ευτυχώς παίξαμε φέτος αυτό το φιλικό και, πλέον, έχω μια πιο καθαρή εικόνα και για τη δική μου την ομάδα».

Ποιες εντυπώσεις σας άφησε η πρώτη γνωριμία με τον Αμπέλ Φερέιρα;

«Από τη στιγμή που έχει εργαστεί ως προπονητής σε ακαδημία, γνωρίζει από πρώτο χέρι το πως είναι να δουλεύεις με νεαρούς παίκτες. Είναι θετικός χαρακτήρας, τον νιώθουμε κοντά μας. Αλλά και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και το δικό του έργο. Μακάρι να πάει καλά η συνεργασία μας. Ξέρετε, το ποδόσφαιρο είναι απλό, δεν έχει μυστικά. Ο προπονητής της πρώτης ομάδας μιλάει για λίγα λεπτά στους νεαρούς παίκτες και μετά τους βλέπει αγωνιζόμενους στο οικογενειακό φιλικό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, αλλά κάποιοι τα έκαναν περίπλοκα. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Αλλά σημασία έχει ότι τώρα είμαστε καλά...».

Φέτος θα έχετε λιγότερους αγώνες στο πρωτάθλημα, αλλά για πρώτη φορά θα δώσετε ματς κυπέλλου. Αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό σας;

«Όχι, οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Θέλουμε να τερματίσουμε πάλι πρώτοι στο πρωτάθλημα, γιατί, όταν βρίσκεσαι στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να μην έχεις υψηλούς στόχους. Φυσικά και πρέπει να αναδείξουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα, αλλά σημαντικό είναι να κερδίζουμε κάθε ματς. Για τον απλούστατο λόγο ότι, όταν ένας παίκτης ανέβει στην πρώτη ομάδα, θα είναι υποχρεωμένος να παίζει μόνο για τη νίκη. Αλλά θα πρέπει να είναι ήδη προετοιμασμένος για αυτό από την ομάδα νέων. Βέβαια, το αποτέλεσμα θα πρέπει να έρθει μέσα από καλό ποδόσφαιρο, από την κατοχή της μπάλας, κι όχι... όπως να΄ ναι».

Σε παλαιότερη συνέντευξη έχετε πει ότι δεν κάνετε σχέδια για το μακρινό μέλλον. Στο τέλος της σεζόν θα έχετε κλείσει πενταετία ως προπονητής στην ακαδημία. Σκέφτεστε το επόμενο βήμα;

«Προσωπικά, θα το υπολογίσω σαν μια τριετία, γιατί στην αρχή τα πράγματα ήταν κάπως δύσκολα, όχι όπως θα τα ήθελα. Μετά δημιουργήθηκε ένα οργανωμένο επιτελείο συνεργατών και, έχοντας και την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, μπορούμε και δουλεύομε πιο αποτελεσματικά. Πάντα, όμως, υπάρχει το περιθώριο για να βελτιώνουμε τις καθημερινές συνθήκες δουλειάς μας».

«Εξαρτάται μόνο από τον ΠΑΟΚ»

Ο λατινοαμερικάνος προπονητής έχει άποψη και για την πρώτη ομάδα, τονίζοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο νέο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τα περσινά κεκτημένα.

Και στην ερώτηση αν θεωρεί ότι το νέο πρωτάθλημα θα εξελιχτεί σε μια μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζει στην απάντηση του: «Εμείς θα πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τη δική μας ομάδα. Και νομίζω ότι είμαστε καλά. Τώρα, αν από την Αθήνα θελήσουν να πάνε σε... πόλεμο, αυτό δεν θα είναι κάτι το καινούριο. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάσει τη συγκέντρωση του. Σε κάθε παιχνίδι να εμφανίζεται καλά οργανωμένος, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, δεν θα έχει να φοβηθεί κανέναν».

Τι εικόνα σας άφησαν τα δύο ματς με τον Αγιαξ;

«Πέρσι ο Αγιαξ έφθασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Να έμενε φέτος τόσο νωρίς εκτός διοργάνωσης; Προφανώς, όλα μετρούν για την ΟΥΕΦΑ... Σε κάθε περίπτωση, το καλό ήταν ότι παίξαμε καλά απέναντι σε ένα δυνατό σύνολο. Η ομάδα ήταν οργανωμένη και, συνολικά, ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον. Πλέον, ας γίνει προσπάθεια διάκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ».

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ 

«Χρειάζεται υπομονή με τους νέους» 

Οι νέοι του ΠΑΟΚ μπαίνουν σήμερα στη μάχη του πρωταθλήματος, κάνοντας αρχή με τον Παναιτωλικό, τον οποίο υποδέχονται στις 11.00 στο αθλητικό κέντρο «Λόλας» στη Σουρωτή. 

Ο Γκαρσία αναγνωρίζει ότι το φετινό του έργο είναι πιο δύσκολο, με την έννοια ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα σχεδόν από μηδενική βάση: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετούς νέους παίκτες, που ανέβηκαν από την περσινή Κ-17. Αυτό που χρειάζεται είναι καθημερινή και σκληρή δουλειά, σε φυσική κατάσταση, σε όλους τους τομείς. Και, φυσικά, να έχουμε υπομονή με τους νέους παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθούμε τους ποδοσφαιριστές, που την τελευταία διετία δουλέψαμε μαζί στην Κ-19 και πλέον θ' αγωνίζονται ως δανεικοί σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας». 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΟΣΤΕΡ

Από την περσινή Κ-19 συνεχίζουν και φέτος οι Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης, Σαλαμούρας, Δούμτσης, Πανίδης, Πουρναράς Γιαξής, Θεοδωρίδης, Tάχατος, Βουτσάς και Μουτζούρης. Σε ό,τι αφορά τους Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα και Γαϊτανίδη, που πλέον μετέχουν στις καθημερινές προπονήσεις της πρώτης ομάδας, μόνο οι δύο πρώτοι θα υπολογίζονται από τον Γκαρσία για τα παιχνίδια της ομάδας νέων. Από την περσινή Κ-17 ανέβηκαν οι Μακρής, Μπαλωμένος, Παναγιώτου , Αβεντισιάν, Γρόσδης, Τζόλης, Καρακούτης, Κωνσταντέλιας, Γκορτεζιάνι, Τσοπούρογλου, Πιπιλιάρης, Ντάικο, Κουλιεράκης και Καραμπέρης. Ο τελευταίος απουσίασε από τους αγώνες προετοιμασίας εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού.

Ακόμη, ο Μανιώτης, που είχε αρχίσει την καλοκαιρινή προετοιμασία, συνεχίζει πλέον στην ομάδα της Βέροιας.

Στη διάρκεια του Αυγούστου οι νέοι του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν σε φιλικούς αγώνες την ΑΕ Ποντίων Κοζάνης (2-2), τον Αετό Οφρυνίου (νίκη με 2-0), τη Βέροια (νίκη με 1-0), την Καβάλα (νίκη με 2-1), καθώς και την αντίστοιχη ομάδα νέων της Ξάνθης (νίκη με 2-0).  

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Η ομάδα συνεργατών του Γκαρσία παραμένει η ίδια, σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Συνεργάτης του Ουρουγουανού στην τεχνική ηγεσία είναι ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, γυμναστής ο Θεοχάρης Κομσής, προπονητής τερματοφυλάκων ο Βασίλης Πετρόπουλος, αναλυτής βίντεο ο Γιάννης Αμπατζίδης, γιατρός ο Γιάννης Ουσαντζόπουλος, φυσικοθεραπευτής ο Σταύρος Τερζανίδης και φροντιστής ο Βαγγέλης Μπαμπάτσης. Γενικός αρχηγός της Κ-19 είναι ο Κώστας Ιωσηφίδης.

Πηγή: FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags