Facebook Pixel "Εμπλοκή" Ολυμπιακού για τον Τάσο Δώνη - Έγινε... Ένγκελς
| 2019-09-03 12:45:00

"Εμπλοκή" Ολυμπιακού για Δώνη - Έγινε... Ένγκελς - Πόθος 12 "μυρίων" - Καραμπόλες την ύστατη ώρα!

του Νίκου Στεργίου
"Εμπλοκή" Ολυμπιακού για Δώνη - Έγινε... Ένγκελς - Πόθος 12 "μυρίων" - Καραμπόλες την ύστατη ώρα!

Απίθανα πράγματα! Πώς έκλεισε το deal; Θυμάστε τον Γκεζάλ;

Ελληνικό χρώμα είχε το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου στη Γαλλία. Λίγα μόλις λεπτά μετά την πάροδο της λήξης, η Ανζέ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη Στουτγάρδη για τον δανεισμό του Τάσου Δώνη, κάνοντας τον Ελληνα διεθνή το τελευταίο -χρονικά- μεταγραφικό απόκτημα στο σαμπιονά!

Η συμφωνία με τους Σουηβούς προβλέπει τον δανεισμό του παίκτη και σε περίπτωση που ο γαλλικός σύλλογος εξασφαλίσει την παραμονή του στο σαμπιονά, τότε θα τον αποκτήσει με υποχρεωτική option αγοράς 8 εκατ. ευρώ και τον ίδιο τον διεθνή επιθετικό να έχει ήδη συμφωνήσει σε τετραετές (πρόσθετο) συμβόλαιο με την Ανζέ, η οποία έκανε ανάλογη συμφωνία με αυτήν που είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό για τον Μπιόρν Ένγκελς (δανεικός, υποχρεωτική option αγοράς σε περίπτωση παραμονής).

Το θρίλερ της υπόθεσης, πέραν της εξαιρετικά αγχωτικής διαδικασίας για να γίνουν όλα on time, είχε να κάνει με τις… καραμπόλες, οι οποίες συχνά πυκνά επηρεάζουν την εξέλιξη μιας μεταγραφής. Η Ρεμς λοιπόν είχε αποφασίσει να παραχωρήσει τον 23χρονο εξτρέμ, Ρεμί Ουντέν στη Φιορεντίνα και με τα χρήματα που θα εισέπραττε θα αγόραζε από τη Στουτγάρδη τον Έλληνα άσο.

Τόσο βέβαιη μάλιστα ήταν η οριστικοποίηση των δύο deals που ο Τάσος Δώνης ήταν από χθες το πρωί στη Γαλλία προκειμένου να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Το πράγμα όμως φάνηκε να στραβώνει όταν οι "βιόλα" αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τελικά στην κατάθεση της πρότασης που είχε συμφωνηθεί για τον Ουντίν και αντ’ αυτού να αποκτήσουν δανεικό από τη Λέστερ τον Ρασίντ Γκεζάλ, τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό, για τον οποίο είχε έντονα ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός (350 χιλιάδες το κόστος του δανεισμού και 12 εκατ. ευρώ η option αγοράς, για την ιστορία).

Η Ρεμς, παρότι δέχθηκε και άλλες προτάσεις στη διάρκεια της ημέρας (από την Μπορντό η εντονότερη πίεση), δεν ικανοποιήθηκε από καμία και έτσι αποφάσισε να διατηρήσει τον Ουντέν στις τάξεις της, αλλάζοντας παράλληλα και το στάτους της συμφωνίας με τη Στουτγάρδη.

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο ρευστό, να αγοράσει πλέον τον Τάσο Δώνη, οπότε αξιοποιώντας και την "απελπισία" των Σουηβών να παραχωρήσουν τον Έλληνα άσο (δεν ήθελε να μείνει και να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ΤσβάιτεΛίγκα), κατάφερε να πιέσει τόσο ώστε να δεχθούν deal δανεισμού του, μεταφέροντας την αγορά του στο επόμενο καλοκαίρι.

Με το ρίσκο του χρόνου φυσικά, αλλά τέλος καλό -έστω και την ύστατη στιγμή- όλα, και για όλους, καλά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή αποκάλυψη από Αλέφαντο: "Θα πάει στην ΕΡΤ ο ΠΑΟΚ" - "Τι βάζεις τα χέρια πίσω ρε Δώνη;"!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags