Facebook Pixel Άρης: "Ψήνει" τον Ιέρο για προπονητή - Ταξίδι του Χαριστέα στην Ισπανία
| 2019-09-05 21:26:00

Σκάει βόμβα στη Superleague - "Ψήνει" τεράστιο όνομα top ελληνική ομάδα - Τα... σπρώχνει ο πρόεδρος

του Λάζαρου Γεωργίδη
Σκάει βόμβα στη Superleague - "Ψήνει" τεράστιο όνομα top ελληνική ομάδα - Τα... σπρώχνει ο πρόεδρος

Έχει απίστευτη καριέρα. Θα συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη!

Άρης: Τελικά, η αναζήτηση του Άρη για προπονητή κατέληξε στην Ισπανία. Εκεί τουλάχιστον θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο Άγγελος Χαριστέας προκειμένου να συναντηθεί με τον βασικό υποψήφιο των «κίτρινων», τον «εκλεκτό» του Club για να καλύψει η θέση που άφησε η παραίτηση του Σάββα Παντελίδη, τον Φερνάντο Ιέρο.

Αποστολή δύσκολη. Δεν έχει ιδιαίτερες προπονητικές περγαμηνές ο αλλοτινός θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο στο βιογραφικό του σίγουρα ξεχωρίζει ο ρόλος του ως τεχνικού διευθυντή στην εθνική Ισπανίας και η απόφαση του,  παραμονές του περυσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, να αναλάβει αυτός τα ηνία μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να λύσει τη συνεργασία της με τον Χουλέν Λοπετέγκι, έπειτα από την – τότε – δημοσιοποίηση της συμφωνίας του με τη Ρεάλ.

Ο αποκλεισμός των «ρόχας» στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκλήφθηκε ως αποτυχία, γεγονός που οδήγησε και τον Ιέρο στην παραίτηση, όχι μόνο από τον (τελείως υπηρεσιακό και έκτακτο) ρόλο του ως εκλέκτορα, αλλά και από αυτόν του τεχνικού διευθυντή της Ισπανίας (στη δεύτερη θητεία του στο πόστο, αφού είχε  προηγηθεί μια τετραετής μεταξύ 2007 – 2011). Έκτοτε, δεν έχει δουλέψει ξανά. Όχι πως το παρελθόν του είναι γεμάτο από πάγκους. Ίσα ίσα. Βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ τη σεζόν 2014-15, πέρασε έναν χρόνο από  τον πάγκο της Οβιέδο (2016-17), χάνοντας την είσοδο στα play-off ανόδου για την Πριμέρα και λύνοντας, τότε, κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του.

Και αυτό είναι όλο για τον 51χρονο Ιέρο, ο οποίος εννοείται πως παρότι δεν έχει  ιδιαίτερες προπονητικές παραστάσεις, εν τούτοις το βιογραφικό και οι συνολικές ποδοσφαιρικές του εμπειρίες τον έχουν καταστήσει ως βασικό υποψήφιο του Αρη. Οικονομικά, προφανώς και επιβάλλεται υπέρβαση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κασέ του Ιέρο κυμαίνεται στις 400.000 ευρώ,  χωρίς πάντως αυτό  να είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για τους «κίτρινους», αλλά – όπως λέγεται – αυτή είναι η επιφυλακτικότητα του να έρθει και να δουλέψει στην Ελλάδα. Για να κάνει όμως το ταξίδι ο Χαριστέας και πιθανότητα έχοντας κανονίσει να συναντηθεί ο ίδιος με τον Ιέρο, προφανώς και υπάρχει έδαφος για να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις του.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν τα σπουδαία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο κι όμως αληθινό - Συμφώνησαν ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags