Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Ντου" από scouts σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ - "Μάτια" της Άιντραχτ σε Καμαρά, Γαλανόπουλο
| 2019-09-14 17:30:00

"Συναγερμός" στη Superleague - "Ντου" σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ - Τι ετοιμάζουν - Δεν υπάρχει!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Συναγερμός" στη Superleague - "Ντου" σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ - Τι ετοιμάζουν - Δεν υπάρχει!

Απίθανα πράγματα, ποιους "κλέβουν". Διαβάστε για να ξέρετε...

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Αναρίθμητες φορές στο παρελθόν, στον sportdog έχουμε εξηγήσει/παρουσιάσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα περίφημα ταξίδια scouting ευρωπαϊκών ομάδων στην Ελλάδα. Συνοπτικά: σπάνια από αυτά που δημοσιοποιούνται ισχύουν, γίνονται πολλά περισσότερα απ’ όσα φτάνουν σε δημόσια μάτια, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών – πλέον – δεν αφορά τόσο το scouting, αλλά… public relations (είτε του εμπλεκόμενου σκάουτ, αν όντως έρχεται, είτε του ατζέντη με τον οποίο έχει επαφές στην Ελλάδα και τον βοηθάει στο οτιδήποτε στο ταξίδι του στα μέρη μας) και ουσιαστικά ούτε ένα, μα ούτε ένα, δεν έχει «πρακτική» αξία, αφού δεν υπάρχουν παιχνίδια που όντως θέλουν να παρακολουθήσουν ευρωπαϊκές ομάδες, που έχουν τη δυνατότητα πλέον μέσω της τεχνολογίας να δουν με ανάλογα προγράμματα εστιάζοντας μάλιστα αποκλειστικά στις κινήσεις του «ενδιαφερόμενου» ποδοσφαιριστή.

Επειδή όμως το… φυσικό scouting, η εμπιστοσύνη στα μάτια και σε δεδομένα σε φυσικό περιβάλλον και συνθήκες είναι κάτι που ακόμη προσμετράται (όχι όπως στο παρελθόν) από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, η… παράδοση τηρείται. Όπως λένε λοιπόν οι scouts,  από τώρα ως και τον Νοέμβριο, διαρκεί η δική τους σεζόν. Σε αυτό το διάστημα βλέπουν ό,τι είναι να δουν, ξεχωρίζουν ό,τι δεν έχουν ξεχωρίσει ως τώρα, αναδιοργανώνουν λίστες, ιεραρχούν εξ αρχής και συνεχίζουν, απολύτως στοχευμένα πλέον, για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τώρα, τέτοια εποχή, απλώς, «βλέπουν» ξανά ό,τι γνωρίζουν και κυρίως… χαζεύουν, γενικά. Η Αϊντραχτ ειδικά, που έχει μόνιμα «μάτια» στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται κανέναν για να την πληροφορήσει τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται – όπως γράφεται με αφορμή τη νέα επίσκεψη ανθρώπου του γερμανικού συλλόγου στα ελληνικά γήπεδα αυτό το Σ/Κ, επίσκεψη που δημοσιοποιήθηκε, υπάρχουν… άπειρες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί… - να δει για παράδειγμα τον Ολυμπιακό για τον Καμαρά, ή την ΑΕΚ για τον Μπάρκα ή για τον Γαλανόπουλο (που εξακολουθεί να γράφεται πως απασχολεί την Αϊντραχτ και πως μάλιστα αυτός είναι ο λόγος της νέας αποστολής της, χωρίς μάλιστα να είναι καν βέβαιο πως αύριο κόντρα στη Λαμία ο «Γαλανό» θα αγωνιστεί…). Γνωρίζει και γνωρίζει άψογα και ειδικά για τους συγκεκριμένους, η γνώμη και το scouting report είναι δεδομένα. Και πλέον, δεν αλλάζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διπλό "μπαμ" σε ΑΕΚ και ΠΑΟ - "Καθαρίζουν" τους... κολλητούς - Ανεξήγητο γιατί - Έχουν καλύτερους;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags