Facebook Pixel Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Δεν... μασάει ούτε από VAR ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ – Λύτρωση στο 92’ με Κρέσπο στο Περιστέρι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-14 20:58:00

Δεν... μασάει ούτε από VAR ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ – Λύτρωση στο 92’ με Κρέσπο στο Περιστέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Δεν... μασάει ούτε από VAR ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ – Λύτρωση στο 92’ με Κρέσπο στο Περιστέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίθανη νίκη για τον Δικέφαλο με 3-2, παρά τα λάθη του.

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Μία τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, όπου με γκολ του Κρέσπο στο 92’ έφυγε με το διπλό με 2-3, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε ακυρωθεί σωστά για οφσάιντ γκολ του Βαρέλα.

Ο Δικέφαλος είχε μπει φουριόζος στο ματς και είχε προηγηθεί 0-2 με γκολ των Άκπομ και Μάτος μέχρι το 22’, ωστόσο ο Βέλλιος με δύο δικά του γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 52’, είχε φέρει προσωρινά το ματς στα ίσια.

Με τη νίκη αυτή ο Δικέφαλος έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα, αν και αλήθεια είναι πως ούτε σήμερα ήταν καλός κι είχε τεράστια προβλήματα από το 30' μέχρι και το 60', ενώ οι Περιστεριώτες έμειναν με δύο βαθμούς καθώς ακόμα δεν έχουν τρίποντο.

Το τρομερό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και η απάντηση με Βέλλιο και... VAR!

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά είχε εντυπωσιακό ρυθμό και μας προετοίμασε για όσα θα ακολουθούσαν. Μόλις στο 3ο λεπτό λοιπόν ο Γούτας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη μετά από κεφαλιά-ασίστ του Καχίλα, όμως ο διαιτητής Τζοβάρας σφύριξε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του παίκτη του Ατρομήτου και δικαιώθηκε από τα ριπλέι. Μετά από αυτή τη φάση πάντως, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 17’ άνοιξε και το σκορ. Ο Πέλκας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, περνώντας σαν... σταματημένους τους αντιπάλους του, έκανε το γύρισμα με τον Ρισβάνη να βρίσκει την μπάλα αυτή να χτυπάει στο κεφάλι του Θεοδωράκη και στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να στρώνεται στον Άκπομ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1!

Κι ενώ στον Ατρόμητο ακόμα... ψάχνονταν, στο 22’ ο Μάτος με μία σουτάρα από πολύ μακριά αιφνιδίασε τον Θεοδωράκη που δεν είχε τοποθετηθεί σωστά και έγραψε το 0-2! Προφανώς μετά και το δεύτερο γκολ οι Θεσσαλονικείς πίστεψαν πως το ματς τελείωσε και έτσι... έκατσαν με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πάρουν την κατοχή και να κάνουν σιγά-σιγά το παιχνίδι τους. Δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις, ωστόσο στη μία που έκαναν, βρήκαν δίχτυα, παρά το «εμπόδιο» του βοηθού. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανούσος έκανε τη σέντρα και ο Βέλλιος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-2, όμως για να μετρήσει το γκολ χρειάστηκε το var. Ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ αλλά δεν υπήρχε φυσικά καμία τέτοια περίπτωση αφού ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν ένα μέτρο πίσω!

Τους... χόρεψε ο Βέλλιος, λύτρωση στο 92’ με Κρέσπο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πέλκα να χάνει μία τεράστια ευκαιρία στο 49’, όταν από εξαιρετική θέση εντός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ, ωστόσο το επόμενο 20λεπτο ανήκει αποκλειστικά στους γηπεδούχους που έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Στο 51’ ο Ατρόμητος απείλησε με κεφαλιά του Ρισβάνη που έφυγε λίγο άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μανούσος εντός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Τελικά, στο 52’ ο Ρόσα βρήκε με ωραία κάθετη τον Βέλλιο, αυτός με απίθανη ντρίμπλα... άδειασε τον Κρέσπο και με πλασέ πέφτοντας νίκησε τον Πασχαλάκη κι έγραψε το 2-2!

Το γκολ αυτό μπορεί να ξεσήκωσε τους φιλάθλους των γηπεδούχων, όμως παράλληλα αφύπνισε τους Θεσσαλονικείς και τον Αμπέλ Φερέιρα που για αρκετή ώρα έβλεπε την ομάδα του να δέχεται φάσεις και δεν αντιδρούσε. Στο 61’ ωστόσο προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Ελ Καντουρί και Ζαμπά αντί των Εσίτι και Μπίσεσβαρ, ωστόσο και πάλι δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα η εικόνα του ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά, μετά το 80’ οι γηπεδούχοι κουράστηκαν κι έδωσαν χώρο και ο Δικέφαλος κατάφερε να φτάσει στο γκολ της λύτρωσης. Στο 90’ ο Μίσιτς με εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Βαρέλα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως μέσω var το γκολ ακυρώθηκε για να έρθει δύο λεπτά ο Κρέσπο σε ίδια ακριβώς φάση, να γράψει με κεφαλιά το τελικό 2-3!

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Θεοδωράκης, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (89' Ουγκράι), Καχίλα (75' Μπαένα), Μανούσος (80' Ενσικουλού), Ρόσα, Βέλλιος

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (60' Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (60' Ζαμπά), Πέλκας (79' Σβιντέρσκι), Ακπόμ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags