Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ατάκα... ΣΟΚ σε Μπουζούκη - Τι έγινε στα αποδυτήρια με Χρ. Δώνη
| 2019-09-16 18:02:00

Ατάκα... ΣΟΚ σε Μπουζούκη - Τι έγινε στα αποδυτήρια με Χρ. Δώνη - Θα "ψηθεί" με Μολό και Μπεκ;

του Νίκου Στεργίου
Ατάκα... ΣΟΚ σε Μπουζούκη - Τι έγινε στα αποδυτήρια με Χρ. Δώνη - Θα "ψηθεί" με Μολό και Μπεκ;

"Εγκλήματα" παντού. Αλλού Ζαχίντ, Κολοβός. Τρελά... πήγαινε-έλα!

Παναθηναϊκός: Το "μαύρο κουτί" θα μπορούσε να αναζητηθεί από το αγωνιστικό (και όχι μόνο) ναυάγιο του Παναθηναϊκού. Και πάλι όμως, επαρκείς εξηγήσεις δεν θα μπορούσε (ακόμη και αν υπήρχε και όντως κατέγραφε) να δώσει. Δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει τη σειρά των τραγικών λαθών που έγιναν από το τέλος της περασμένης σεζόν και έχουν οδηγήσει τους "πράσινους" στη σημερινή, τραγική κατάσταση πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Πάμε να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να υποκαταστήσουμε αυτό το μαύρο κουτί…

-      Τελείωσε η σεζόν πέρυσι και διψήφιος αριθμός συμβολαίων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού έπρεπε να μπουν σε διαδικασία ανανέωσης, αφού ολοκληρώνονταν το ερχόμενο καλοκαίρι. Από πλευράς μάνατζμεντ, "έγκλημα". Χωρίς φιοριτούρες και δικαιολογίες.

-      Από όλους αυτούς, ανανέωσαν μόνο οι Μαυρομάτης, Θεοχάρης, οι οποίοι όμως γνώριζαν εξ αρχής πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει δύο στόπερ, άρα και ο ρόλος τους περιορίζεται. Ο Εμμανουηλίδης, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός και ο Μπουζούκης, ο οποίος άκουσε τον τεχνικό διευθυντή να κάνει λόγο πως "δεν θα  μπορούσε να περπατήσει στον δρόμο" την περασμένη εβδομάδα, αλλά κυρίως, είδε πρακτικά, από την καθημερινότητα της ομάδας πως η θέση του δεν ήταν αδιαπραγμάτευτη στην ενδεκάδα.

-      Με τους Διούδη, Γιόχανσον δεν έγινε καν κουβέντα. Ο Ελληνας τερματοφύλακας μάλιστα γνώριζε από τον… Ιούνιο πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ενώ ο Σουηδός είχε ενημερωθεί να βρει πρόταση για να παραχωρηθεί. Με τον Ινσούα ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα μετά τη διαπίστωση πως τις δύο πλευρές χωρίζει χάος, με τον Κουρμπέλη το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες, ενώ ακόμη και το γεγονός πως δεν μίλησε κανείς με τον Χρήστο Δώνη, δεν ήχησε καλά στα αποδυτήρια.

-      Και δεν ήταν μόνο οι ανανεώσεις των παικτών της πρώτης ομάδας. Έφτασε Σεπτέμβριος για να επεκτείνουν (κάποιοι, όχι όλοι) τα συμβόλαια τους στελέχη της ακαδημίας.



-      Ολοι, είδαν ένα τσουβάλι αν όχι αμφιβόλου αξίας, αλλά τουλάχιστον γεμάτους ερωτηματικά ποδοσφαιριστές να έρχονται μετά βαϊών και κλάδων για να "ανεβάσουν ποιοτικά το επίπεδο". Όταν δεν εμπνέονται τα αποδυτήρια από… τίποτα, τότε μοιραία, δεν θα εμπνευστούν και από τις κινήσεις που γίνονται. Πώς δηλαδή ο βασικός πέρυσι Χατζηγιοβάνης να "ψηθεί" βλέποντας Μολό και Μπεκ; Και άντε, το παρελθόν ας το αφήσουμε. Ο Γάλλος συμπλήρωσε δύο μήνες στην ομάδα και δεν είναι ακόμη έτοιμος για να παίξει ως αλλαγή; Και ο Δανός, δεν έχει συμπληρώσει μήνα και το μισό διάστημα έχει προλάβει να το περάσει στο φυσικοθεραπευτήριο.

-      Η αλλαγή συστήματος. Το 4-3-3 δεν εξυπηρετείται με τα υλικά που έχει ο Παναθηναϊκός. Ο Ζαχίντ για παράδειγμα, για τον οποίο παρότι δανεικός και χωρίς καμία δυνατότητα να αγοραστεί (γελάει ο κόσμος…) το επόμενο καλοκαίρι, δόθηκε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο νυν ρόστερ δεν είναι "οκτάρι". Και είναι εγκληματικό που ο Δώνης πίστεψε πως μπορεί να γίνει. Ο Κολοβός, που επίσης ήρθε γεμάτος από προβληματικές εμφανίσεις στην Κύπρο -ανεξαρτήτως πώς παρουσιάστηκε- δεν είναι "οκτάρι". Ή έστω, δεν γίνεται να παίξει στην ίδια τριάδα του κέντρου μαζί με έναν άλλον που δεν είναι οκτάρι. Αυτά που τώρα γίνονται αντιληπτά στην κοινή γνώμη, οι (ξενερωμένοι από τη συμπεριφορά τεχνικού διευθυντή και προπονητή, οι προβληματισμένοι απ’ όσα έβλεπαν και άκουγαν) ποδοσφαιριστές, τα έβλεπαν πολύ νωρίτερα.

-      Δεν χρειάζεται φυσικά να αναλύσουμε το πλάνο χωρίς δεύτερο αμυντικό χαφ, ενώ ήταν βασική προτεραιότητα (και αφήστε τον Νταμπίζα να λέει…) βάσει της αξιολόγησης του περασμένου Μαΐου ή χωρίς δεύτερο φορ, απαξιώνοντας διαδοχικά όσους πέρυσι έδωσαν λύσεις (Καμπετσή, Βέργο) και μάλιστα, εγκληματικά επίσης, επικοινωνώντας πολλές φορές πως ο "αμετακίνητος" στην ενδεκάδα Μακέντα δεν είναι καθαρόαιμος φουνταριστός. Μα, αν δεν είναι, τότε το έγκλημα της μη απόκτησης ενός ακόμη είναι όχι μόνο προφανές, αλλά και ασυγχώρητο.

-      Τα πήγαινε-έλα. Δεν γίνεται να δουλεύει η ομάδα όλο το καλοκαίρι με ένα συγκεκριμένο σύστημα και μετά τις αστοχίες του σχεδιασμού, αλλά και τις γενικότερες ενστάσεις και αμφιβολίες, να πηγαίνει, στην πρώτη στραβή (ήττα από τον ΟΦΗ) να παίξει ένα δύσκολο ματς (με τον Αρη) με διαφορετικό σύστημα, που -σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον λέγονταν αρμοδίως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας- δεν δουλεύτηκε. Και άντε, είχε δουλευτεί πέρυσι. Τι μήνυμα περνάει όμως -και πάλι- στ’ αποδυτήρια όταν το πλάνο, ο σχεδιασμός, το "στήσιμο" μιας ομάδας με έναν σχηματισμό (καλώς ή κακώς), αναιρείται στην πρώτη δυσκολία;

Θα μπορούσε το μαύρο κουτί να έχει και άλλα. Στην πορεία και αναλόγως τι θα γίνει με την παραμονή των Νταμπίζα, Δώνη στα πόστα τους, θα έρχονται (και θα φροντίσει και το sportdog) στο φως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ακραίο σενάριο στον ΠΑΟ μετά την ξεφτίλα με Άρη - Έτσι τα... γκρεμίζει όλα ο Αλαφούζος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags