Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ματ από Νταμπίζα - Αυτή είναι η αλήθεια για Δώνη - Τι θα γίνει μετά το ντέρμπι
| 2019-09-16 22:53:00

Ματ από Νταμπίζα - Αυτή είναι η αλήθεια για Δώνη - Τι θα γίνει μετά το ντέρμπι - Τρελά πράγματα

του Νίκου Στεργίου
Ματ από Νταμπίζα - Αυτή είναι η αλήθεια για Δώνη - Τι θα γίνει μετά το ντέρμπι - Τρελά πράγματα

Δεν είχε επιλογή. Παίζεται χοντρό παιχνίδι. Γιατί... μετράει;

Παναθηναϊκός: Και ενώ η μέρα ολοένα και βγάζει ειδήσεις, το μόνο που δεν πρέπει να συνιστά είδηση αναφορικά με την κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι η -όπως διαρρέεται βάσει ρεπορτάζ- στήριξη του Νίκου Νταμπίζα στον Γιώργο Δώνη. Πέραν του "χεριού" που έβαλε ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" στους ποδοσφαιριστές για τη μέχρι στιγμής εικόνα τους, ξεκαθαρίζοντας σαφώς πως η ευθύνη δεν είναι του προπονητή ούτε και κανενός άλλου από την ομάδα (εντυπωσιακή ομολογουμένως προσέγγιση για έναν τεχνικό διευθυντή να "αδειάζει" μόλις στην 3η αγωνιστική ενός πρωταθλήματος τους παίκτες της ίδιας του της ομάδας, την οποία και ο ίδιος, σε αγαστή συνεργασία με τον προπονητή, δημιούργησε) το μήνυμα που θέλησε να περάσει μέσα από αυτήν του την ενέργεια ήταν σαφές.

Και προφανέστατα δεν είχε αποδέκτη τους ποδοσφαιριστές, αλλά τον ίδιο τον Δώνη και περισσότερο απ’ όλα την κοινή γνώμη. Σε πρωινό ρεπορτάζ, ουσιαστικά επισημάνθηκε από το sportdog πως ο Νταμπίζας δεν είχε επιλογές. Δεν θα  μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να στηρίξει τον προπονητή που ο ίδιος εισηγήθηκε στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού. Διαφορετικά, είτε μέσω διοικητικής απόφασης είτε εξαιτίας αντιδράσεων δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό παραπάνω στο πόστο του από τη στιγμή που θα έφευγε ο Δώνης.

Αυτονόητη λοιπόν η στήριξη Νταμπίζα. Το θέμα είναι πως -σύμφωνα τουλάχιστον φροντίζει να διαρρέει ο ίδιος ο Δώνης- ο προπονητής του Παναθηναϊκού συνεχίζει να επιθυμεί να φύγει. Και εδώ βέβαια προκύπτει αμφισημία. Αν θες να φύγεις, το ανακοινώνεις, φεύγεις, τέλος. Δεν το πας γύρω γύρω προκειμένου να "μετρήσεις" -συνολικά- την κατάσταση, να ελέγξεις αντιδράσεις, να λάβεις (ή όχι) εγγυήσεις, ψάχνοντας συνολική στήριξη, αλλά και άλλοθι, προτού αποφασίσεις.

Ο Δώνης είχε συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο και εκεί ξεκαθάρισε, οριστικά, η κατάσταση, καθώς θα μείνει τελικά στον πάγκο τουλάχιστον ως το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Και αυτό είναι και το σωστό. Να επωμιστεί το βάρος της συγκεκριμένης ευθύνης και αν καταφέρει στην κόντρα με τον "αιώνιο" να αλλάξει το φύλλο, να κερδίσει και την παραμονή του. Αλλιώς, αυτό που παρουσιάζεται πως επιθυμεί διακαώς -να αποχωρήσει από τον πάγκο δηλαδή- να το κάνει έχοντας φτάσει και πέρα από τα όριά του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια ανατροπή στον Παναθηναϊκό μετά τον Άρη - Εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags