19/09/19 - 22:08

Τρελό "ντου" από FIFA σε Ιράν: "Να επιτρέψετε την είσοδο γυναικών"

Τους έβαλε... χέρι η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Sportdog Team
Τρελό "ντου" από FIFA σε Ιράν: "Να επιτρέψετε την είσοδο γυναικών"
274views 0shares
TAGS

FIFA: Εντολή στο Ιράν να επιτρέψει την είσοδο των γυναικών έδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος των γυναικών», αναφέρει η σχετική οδηγία της FIFA, την οποία συνυπογράφει και η Διεθνής Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ελπίζω ότι η ομοσπονδία του Ιράν αλλά και οι ιρανικές Αρχές θα αποδεχθούν τις εντολές μας και θα αλλάξουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο σε σχόλιό του

Όπως καταλαβαίνετει, ρόκειται για μια εξέλιξη μετά τον θάνατο της Σαχάρ Κοντογιάρι, η οποία αρνήθηκε να αποχωρήσει από ένα γήπεδο στο οποίο είχε καταφέρει να μπει.

Η 29χρονη απεβίωσε το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από τις 12 Μαρτίου, όταν η γυναίκα για να υποστηρίξει την ομάδα της (Εστεγκάλ), μπήκε στο γήπεδο «Αζάντι» στην Τεχεράνη, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Εντοπίστηκε όμως, φυλακίστηκε για λίγες ημέρες και φτάνουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φίλαθλος έλαβε γνώση μιας ποινής έξι μηνών για άσεμνη συμπεριφορά και συνεπώς τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης.

Σε αυτό το σημείο η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στην ακραία προσπάθεια να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, πληρώνοντας με τη ζωή της αντί να σιωπά ενόψει των διακρίσεων.

Έτσι, η αντιπαράθεση για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα επανήλθε στο προσκήνιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ευαισθητοποιήθηκε ωστόσο η πορεία προς το τέλος των διακρίσεων εξακολουθεί να φαίνεται ακόμη μεγάλη. Πρέπει να πέσουν ακόμα πολλά κάστρα...

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ