Facebook Pixel FIFA: Εντολή στο Ιράν να επιτρέψει την είσοδο των γυναικών
| 2019-09-19 22:08:00

Τρελό "ντου" από FIFA σε Ιράν: "Να επιτρέψετε την είσοδο γυναικών"

Sportdog Team
Τρελό "ντου" από FIFA σε Ιράν: "Να επιτρέψετε την είσοδο γυναικών"

Τους έβαλε... χέρι η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

FIFA: Εντολή στο Ιράν να επιτρέψει την είσοδο των γυναικών έδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος των γυναικών», αναφέρει η σχετική οδηγία της FIFA, την οποία συνυπογράφει και η Διεθνής Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ελπίζω ότι η ομοσπονδία του Ιράν αλλά και οι ιρανικές Αρχές θα αποδεχθούν τις εντολές μας και θα αλλάξουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο σε σχόλιό του

Όπως καταλαβαίνετει, ρόκειται για μια εξέλιξη μετά τον θάνατο της Σαχάρ Κοντογιάρι, η οποία αρνήθηκε να αποχωρήσει από ένα γήπεδο στο οποίο είχε καταφέρει να μπει.

Η 29χρονη απεβίωσε το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από τις 12 Μαρτίου, όταν η γυναίκα για να υποστηρίξει την ομάδα της (Εστεγκάλ), μπήκε στο γήπεδο «Αζάντι» στην Τεχεράνη, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Εντοπίστηκε όμως, φυλακίστηκε για λίγες ημέρες και φτάνουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φίλαθλος έλαβε γνώση μιας ποινής έξι μηνών για άσεμνη συμπεριφορά και συνεπώς τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης.

Σε αυτό το σημείο η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στην ακραία προσπάθεια να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, πληρώνοντας με τη ζωή της αντί να σιωπά ενόψει των διακρίσεων.

Έτσι, η αντιπαράθεση για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα επανήλθε στο προσκήνιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ευαισθητοποιήθηκε ωστόσο η πορεία προς το τέλος των διακρίσεων εξακολουθεί να φαίνεται ακόμη μεγάλη. Πρέπει να πέσουν ακόμα πολλά κάστρα...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags