Facebook Pixel Ποιο ντέρμπι; Αυτό το ελληνικό ματς θα δουν οι scouts!
| 2019-09-21 12:00:00

Ξεφτίλα: Ποιο ντέρμπι; Αυτό το ελληνικό ματς θα δουν οι scouts - Τραβούν τα μαλλιά τους στον ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
Ξεφτίλα: Ποιο ντέρμπι; Αυτό το ελληνικό ματς θα δουν οι scouts - Τραβούν τα μαλλιά τους στον ΠΑΟ!

Ξεχάστε ό,τι διαβάζετε. "Χαντακωμένοι" με Ολυμπιακό.

Κυκλοφορεί και ομολογουμένως είναι… ωραίο. Και παράλληλα απολύτως ενδεικτικό (για το τι, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του). Στο πλαίσιο της ανάτασης λοιπόν του ηθικού και της ψυχολογίας στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τις τελευταίες μέρες, έχει «εδραιωθεί» ως διαρροή (;), ως πρωτοβουλία (;), ως ρεπορτάζ, ο ισχυρισμός πως οι παίκτες των «πράσινων» πέραν των υπολοίπων κινήτρων που έχουν για να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο ντέρμπι, θα το αντιμετωπίσουν ως και ένα ματς… Ευρώπης, με έναν αντίπαλο προερχόμενο από το Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες τους σε ένα γήπεδο που θα βρίσκονται αρκετοί scouts ευρωπαϊκών ομάδων.

Αυτό λοιπόν είναι πραγματικά πολύ καλό. Το ΟΑΚΑ, εννοείται, scouts θα έχει. Για να καταλάβετε όμως τη διαφορά, περισσότεροι θα βρίσκονται νωρίτερα στην Τρίπολη για να παρακολουθήσουν το Αστέρας – Ατρόμητος! Και σίγουρα, όσοι φτάσουν ως το Στάδιο, το τελευταίο που θα τους ενδιαφέρει θα είναι παίκτες του Παναθηναϊκού. Αυτήν την στιγμή, παρότι στην ενδεκάδα των «πράσινων» υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εν δυνάμει ελεύθεροι να υπογράψουν όπου επιθυμούν τον προσεχή Ιανουάριο ποδοσφαιριστές, εν τούτοις δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Και όχι γιατί π.χ. οι Ινσούα, Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης και Δώνης δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές ή δεν ενδιαφέρουν. Αλλά γιατί πολύ απλά, άπαντες που «παρακολουθούν» ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζουν τα δρώμενα του, δεν ασχολούνται με αυτόν τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό, αφού καλώς η κακώς, η εικόνα της ομάδας τόσο στο φετινό ξεκίνημα όσο και μετά το περυσινό νικηφόρο σερί στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν είναι εικόνα ομάδας που βελτιώνει παίκτες και τους εξελίσσει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως καλοκαιριάτικα, η μόνη ουσιαστική, ρεαλιστική πρόταση για παραχώρηση ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ήρθε από τη Λέγκια για τον Χατζηγιοβάννη. Στην πιάτσα άλλωστε δεν είναι κρυφό και λέγεται πως αυτήν την στιγμή ο Παναθηναϊκός περισσότερο «κακό» κάνει στους παίκτες, παρά καλό. Και επίσης η συγκυρία ενός ντέρμπι, με την παρουσία δηλαδή παικτών του Ολυμπιακού – που καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι «βιτρινάτοι» από το ελληνικό πρωτάθλημα – εξ ορισμού δεν ευνοεί οποιαδήποτε σύγκριση (όχι βάσει αξίας, αλλά δυναμικής και ενδιαφέροντος…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο "έγκλημα" Δώνη - Αυτόν βάζει βασικό με Ολυμπιακό - Δεν έχει ξαναπαίξει ούτε λεπτό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags