Facebook Pixel Sportdog.gr | Το κατά Μάρκον! Με γκολ του Λιβάγια απέδρασε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-21 21:56:00

Το κατά Μάρκον! Με γκολ του Λιβάγια απέδρασε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το κατά Μάρκον! Με γκολ του Λιβάγια απέδρασε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: 0-1

Με το διπλό έφυγε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο. Η Ένωση που είχε μεγάλη στήριξη από τους οπαδούς της που ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ του Μάρκο Λιβάγια.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή, ήλεγξε τον ρυθμό και άσκησε πίεση αρκετά ψηλά στην περιοχή του Παναιτωλικού προκειμένου να πετύχει το γρήγορο. Η Ένωση προσπάθησε να γίνει απειλητική από τα άκρα, κυρίως με γεμίσματα και διεισδύσεις του Αλμπάνη, αλλά οι Αγρινιώτες άντεξαν το πρέσινγκ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 6', όταν ο Λόπες σέντραρε από αριστερά με το ανάποδο ψαλίδι του Μάνταλου να καταλήγει άουτ. Η κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ στο 11' ήταν εύκολη λεία για τον Κνετ, όπως και το σουτ του Πορτογάλου μπακ-χαφ εφτά λεπτά αργότερα.

Από τη συμπλήρωση του ημίωρου ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και βγήκε μπροστά με το παιχνίδι να χάνει αισθητά σε ρυθμό. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων ήταν ο Αριγίμπι με τον Μοράρ οι οποία δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν απειλές με εξαίρεση μία εκτέλεση φάουλ του τελευταίου που δεν ανησύχησε τον Μπάρκα στο 42'.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αύξησε τις προσπάθειές της για να σκοράρει, με κινητήριους μοχλούς τον Μάνταλο και τον Λιβάγια. Στο 52' το σουτ του Κροάτη δεν δυσκόλεψε τον Κνετ, που στο 59' είδε τον ίδιο παίκτη να πιάνει κεφαλιά από κοντά αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 62' Ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Λιβάγια που σημάδεψε άουτ, εφτά λεπτά αργότερα όμως η συνεργασία των δύο παικτών απέφερε καρπούς! Ύστερα από αντεπίθεση ο αρχηγός μοίρασε στον Κροάτη που έκανε κίνηση προς τα μέσα, έπιασε φοβερό σουτ και άνοιξε το σκορ (0-1). Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ εκμεταλευόμενη το γεγονός, ότι ο Παναιτωλικός είχε ανοίξει τις γραμμές του.

Στο 86' όμως ο Κνετ απέκρουσε την κεφαλιά του Λιβάγια, ύστερα από σέντρα του Παουλίνιο με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο και να βγαίνει κόρνερ. Στην εκπνοή του παιχνιδιού το σουτ του Γαλανόπουλου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ επομένως του ανήκει ο τίτλος του MVP, τον οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να τον μοιραστεί με τον Μάνταλο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Σε διάταξη 3-5-2 με επιθετικούς προσανατολισμούς παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου την ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Αλμπάνης και Λιβάγια πήραν θέση μπροστά με τον Μάνταλο από πίσω τους να παίζει ως δεκάρι. Την εστία υπερασπίσητκε ο Μπάρκας με τριάδα στα στόπερ τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Ανασταλτικά χαφ έπαιξαν ο Σιμόες με τον Κρίστιτσιτς. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Λόπες και τη δεξιά ο Παουλίνιο.

Ο Κωστένογλου στο δεύτερο μέρος έβαλε στο παιχνίδι τον Γιακουμάκη για να φρεσκάρει την επίθεσή του, ενώ μετά το γκολ του Λιβάγια, έριξε δίπλα στον Σιμόες τον Γαλανόπουλο για να δώσει ανάσες στο κέντρο. Στα τελευταία λεπτά μπήκε ο Χουλτ αντί του Μάνταλου.

Παναιτωλικός: Κνετ, Λουτσιάνο, Λουσέρο (75' Καββαδίας), Ταχάρ (82' Τσιγγάρας), Μάλης, Χόρχε Ντίαζ, Γκόμες, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μοράρ, Αριγίμπι

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (79' Γαλανόπουλος), Λόπες, Μάνταλος (83' Χουλτ), Παουλίνιο, Αλμπάνης (65' Γιακουμάκης), Λιβάγια

Η ΦΑΣΗ Το τετ α τετ του Λιβάγια στο 62' που έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Μοράρ στο 28' καθώς ήταν οφσάιντ. Η διαιτησία του Παπαπέτρου ήταν καλή. Δεν χρειάστηκε παρέμβαση του VAR.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και τέταρτη με τον Κωστένογλου στον πάγκο. Πλέον οι κιτρινόμαυροι πάνε με ανεβασμένο το ηθικό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο πρέπει να δώσουν απαντήσεις. O Παναιτωλικός μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες και είναι δεδομένο, ότι παρουσιάζει πρόβλημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags