Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Φερέιρα πήρε πάνω του την ευθύνη για Άρη
| 2019-09-22 22:21:00

Ξέσπασμα Φερέιρα μετά την ισοπαλία: «Εγώ φταίω, να βελτιωθούμε αμυντικά»

Sportdog Team
Ξέσπασμα Φερέιρα μετά την ισοπαλία: «Εγώ φταίω, να βελτιωθούμε αμυντικά»

Ο Πορτογάλος τεχνικός απολογήθηκε για το 1-1 με τον Άρη.

ΠΑΟΚ: Την ευθύνη για την ισοπαλία με τον Άρη πήρε πάνω του ο Άμπελ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στα λάθη στην άμυνα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι έχει λύσεις από παίκτες και επανέλαβε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έπρεπε να νικήσει.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Αν θέλετε να μιλήσουμε για λάθη, δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το 2ο γκολ για παράδειγμα, το οποίο ουσιαστικά είναι μια μπαλιά στα τυφλά από τον τερματοφύλακα, μια ασυνεννοησία μεταξύ των δικών μας παικτών, σε μια κατάσταση που εμείς ήμασταν δυο και ο αντίπαλος ένας και όμως κατάφερε να πάρει την μπάλα και έγινε ένα σουτ από τα 20 μέτρα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κρυφτώ ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στην αμυντική της λειτουργία, πράγματι με τρεις ευκαιρίες ο αντίπαλος κατάφερε να πετύχει δυο γκολ. Ωστόσο ο τερματοφύλακας είναι ο ίδιος, η αμυντική γραμμή ουσιαστικά είναι ίδια με την προσθήκη του Γιαννούλη, οι παίκτες του κέντρου αλλάξανε, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε μόνο είναι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, να δουλεύουμε γιατί για παράδειγμα το σημερινό παιχνίδι δεν διέφερε από το περσινό γιατί είχα κάτσει και το είχα δει. Ένα ματς που άρχισε με πολλά φάουλ, διακοπές, κίτρινες κάρτες, παίχτηκε ελάχιστα, μια ομάδα που ουσιαστικά, με όλο το σεβασμό για την αντίπαλη ομάδα, ήρθε με μόνο στόχο να αμυνθεί, να κλέψει κάποιους βαθμούς και αν μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση από κάποιο δικό μας λάθος. Θεωρώ με βάση την εικόνα των 90λεπτών, ότι αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, θα ήταν ο ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα ακυρωθέν γκολ, είχαμε ένα δοκάρι, πολλά σουτ μέσα από την περιοχή, καλές ευκαιρίες για γκολ. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα και φυσική κατάσταση έχει και σε ομαδική κατάσταση είναι καλά καθώς κατάφερε και αντέδρασε μετά από το γκολ που δέχθηκε και βέβαια η βοήθεια των οπαδών μας ήταν πολύ σημαντική. Ξέρω πολύ καλά πως όλοι οι οπαδοί μας θέλανε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, κάναμε μια εβδομάδα με καλή προετοιμασία για να κερδίσουμε το ματς, παίξαμε για να κερδίσουμε και η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς καταφέραμε να βγάλουμε από αυτό το παιχνίδι μόνο έναν βαθμό και το ποδόσφαιρο είναι και η αποτελεσματικότητα. Σήμερα ο αντίπαλος μας δεν χρειάστηκε πολλές ευκαιρίες, ενώ εμείς για να πετύχουμε δυο γκολ χρειαστήκαμε να κάνουμε 17 σουτ. Εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά μας».

Πρόσθεσε πως: «Θέλετε να σας πω ότι εγώ φταίω; Εγώ φταίω. Η ευθύνη είναι δικιά μου. Αλλά αυτό το οποίο σας εγγυώμαι είναι ότι η ομάδα δουλεύει πολύ και στο αμυντικό κομμάτι και στις προπονήσεις, όχι μόνο στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση και θεωρώ ότι αυτό φαίνεται από τα γκολ που έχουμε πετύχει. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, τα περισσότερα γκολ που δεχόμαστε δεν έχουν να κάνουν με την αμυντική λειτουργία αλλά περισσότερα με ατομικά λάθη, είναι θέμα έλλειψης συγκέντρωσης, που θα πρέπει να δουλέψουμε και σε αυτό. Εγώ δέχομαι την κριτική για το αμυντικό κομμάτι, κανένας δεν είναι πιο απαιτητικός και επικριτικός από εμένα σε αυτό το κομμάτι. Απλώς θεωρώ πως σήμερα η ομάδα θα μπορούσε ακόμα και έτσι να πετύχει παραπάνω γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ειλικρινά σας λέω η κριτική μας βοηθάει και εμάς να βελτιωθούμε».

Ερωτηθείς για παίκτες που δεν είναι σε φόρμα, ενώ συνεχίζει να τους χρησιμοποιεί και αν σκέφτεται για αλλαγές πλέον;

«Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε τον Αουγκούστο, αλλά τον είδατε να χάνει κάποια μπαλιά; Αν δεν χάνεις εύκολα την μπάλα, δεν χρειάζεται και να αμυνθείς. Δεν ξέρω αν είδατε πως έπαιξε ο Μίσιτς. Όλοι εδώ δεν λέγανε και τα καλύτερα λόγια γι αυτόν. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές γιατί έχουμε αρκετά πράγματα που κάνουμε και σωστά. Η δουλειά μας αυτή είναι, να αναλύουμε όλους τους αγώνες. Εγώ πραγματικά πιστεύω πάρα πολύ, αλλά σίγουρα χρειάζεται αρκετή δουλειά. Έχουμε ακόμα πολλούς παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις και δεν χρειάζεται να πω ονόματα».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Δεν μου αρέσει να αναζητώ δικαιολογίες. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι όσο καλύτερα την δουλειά μου, να βγάλω τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη. Μπορώ να πω και το εξής. Στο δεκάλεπτο έχουμε τραυματία τον Πέλκα, κάτι που έγινε με την Σλόβαν τόσο με τον Καντουρί όσο και τον Αουγκούστο. Είχαμε σήμερα και την αποβολή του Μάτος. Εγώ γνωρίζω μόνο ένα τρόπο, να παλέψεις σε όλες αυτές τις αντιξοότητες και αυτό θα κάνουμε.

«Θεωρώ ότι οι παίκτες της ομάδας με την ποιότητα που έχουν μπορούν από μόνοι τους να βρίσκουν λύσεις και που είναι ο κενός χώρος και που να επιτεθούν. Ο δικός μας τρόπος ανάπτυξης είναι σχετικά απλώς. Ή κάνουμε επιθέσεις από τα πλάγια, όπου τις περισσότερες φορές καταλήγει σε σέντρα, όπως βλέπουμε και ίσως πρέπει, οι σέντρες να είναι χαμηλές και όχι ψηλές, γιατί πλέον ο Πρίγιοβιτς δεν είναι εδώ. Με τον Άκπομ, δεν είναι τόσο καλός σε αυτό το κομμάτι, είναι παίκτης που κάνει καλές κινήσεις, διαγώνιες, στην πλάτη της άμυνας ώστε να μπορέσει να κάνει τελειώματα με το πόδι. Ο άλλος τρόπος ανάπτυξης για παράδειγμα, εάν πας να κάνεις μια επίθεση από τα πλάγια και είσαι κλεισμένος, να γυρίσεις τη μπάλα σε κάποιο μέσο σου και αυτός να αλλάξει το παιχνίδι είτε στον παίκτη που βρίσκεται στο πλάτος είτε στην πλάτη της αμυντικής γραμμής του αντιπάλου και ο άλλος τρόπος, είναι με το λεγόμενο κάθετο παιχνίδι δηλαδή το στόπερ να δώσει στο μέσο και να γυρίσει με κάποιο τρόπο ώστε μετά να κάνει την κάθετη πάσα, εκμεταλλευόμενος τις κινήσεις που θα κάνουν οι συμπαίκτες του στο χώρο της αμυντικής γραμμής. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να έχουμε όσο περισσότερους ποδοσφαιριστές μπροστά και οι υπόλοιποι πέντε θα πρέπει να έχουνε στο μυαλό τους, το πως θα κόψουν τις αντεπιθέσεις. Σήμερα θεωρώ πως το παρακάναμε με τις μεγάλες μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος και είναι κάτι που δεν το είχαμε κάνει σε τέτοιο βαθμό. Θεωρώ πως περισσότεροι παρασύρθηκαν οι παίκτες λόγω της ιδιαιτερότητας του ματς και των νεύρων που υπάρχουν, η μεγάλη διάθεση για το γκολ και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε το παιχνίδι έτσι όπως θέλαμε. Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε χώρος στην πλάτη αλλά στα πλάγια».

Για τους χώρους που βρήκε ο ΠΑΟΚ και το ρόλο των επιθετικών: «Είναι αλήθεια ότι σήμερα ο Ντόουγκλας και ο Μίσιτς σούταραν περισσότερο από τους επιθετικούς μας. Οι χώροι που υπήρχαν ήταν περισσότερο προς τα έξω. Οι παίκτες μου, προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Αν πρέπει να ασκήσω κριτική για τα γκολ που πετύχαμε, επίσης πρέπει να αναγνωρίσω το γεγονός ότι σκόραραν μέχρι το τέλος να αντιδράσουν και να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και το κατάφεραν μέχρι ένα σημείο».

Για τον εκνευρισμό στον πάγκο του Δικεφάλου: «Όχι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Ωστόσο, όταν θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι, να βάλεις έναν έντονο ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι και συνεχώς υπάρχουν διακοπές, εσύ που ελέγχεις τον αγώνα μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι. Αναγκαστικά. Γιατί νομίζω ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού σήμερα ήταν αρχικά μικρός. Το παιχνίδι έχει 90 λεπτά και καθαρός χρόνος πάνω από 30 λεπτά δεν υπήρχε σήμερα. Με την μπάλα να παίζει δηλαδή. Δεν ήταν περισσότερο...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags