Facebook Pixel Τρομερή αποκάλυψη Δώνη μετά την «τεσσάρα» από Άρη - Ατάκα-φωτιά για το πέναλτι του Μολό!
| 2019-09-23 00:08:00

Φοβερή αποκάλυψη Δώνη μετά την «τεσσάρα» από Άρη - Ατάκα-φωτιά για το πέναλτι του Μολό!

Sportdog Team
Φοβερή αποκάλυψη Δώνη μετά την «τεσσάρα» από Άρη - Ατάκα-φωτιά για το πέναλτι του Μολό!

Να τι έγινε μετά την βαριά ήττα του Τριφυλλιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν ο Γιώργος Δώνης μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας κόουτς ανέλυσε την αγωνιστική κρίση που ήρθε νωρίς φέτος για το Τριφύλλι και αποκάλυψε ότι μετά την βαριά ήττα με 4-0 από τον Άρη, μια αντιπροσωπεία παικτών πήραν την πρωτοβουλία και συζήτησαν μαζί του για τα προβλήματα της ομάδας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μολό, τονίζοντας ότι ήθελε να το βαρέσει και ο Περέα, αλλά επέλεξε να το δώσει στον Γάλλο λόγω... τρέλας.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου:

«Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε συγκροτημένοι με συνοχή και ανεξάρτητα από το πως θα πήγαινε το παιχνίδι, σε κάποια πράγματα όπως η μαχητικότητα και το να παλέψουμε για κάθε μπάλα, το κάναμε σε καλό βαθμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Παρ' ότι έχουμε άσχημα αποτελέσματα στις τρεις αγωνιστικές και υπάρχουν αντιδράσεις, ο κόσμος μας στήριξε στο παιχνίδι ακόμα κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Είναι σημαντικό για εμένα ακόμα κι όταν πηγαίνουν τα ματς άσχημα, ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα. Μετά το τέλος μπορεί να εκφραστεί είτε με αποδοκιμασίες είτε με επιδοκιμασίες».

Για τους έξι νέους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και τη συμμετοχή τους στο πλάνο του: «Επειδή βρισκόμαστε σε αγωνιστική κρίση, αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο προπονητής. Να μπορεί να επέμβει στην ομάδα. Ήμασταν κακοί σε όλα τα επίπεδα. Άρα, θα έπρεπε να σκεφτώ κάποιες αλλαγές, ειδικότερα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Μπορεί να αρέσει, μπορεί και όχι. Μου αρέσει η κατοχή μπάλας, να χτίσουμε επιθέσεις από πίσω... Ήταν ένα κομμάτι που το δουλέψαμε στους δύο μήνες στην προετοιμασία. Δυστυχώς, η ομάδα μου δεν μου έδινε κάποιο αρνητικό δικαίωμα και μου έδειχνε ότι γίνεται καλύτερα. Να επιτεθεί και να έχει έλεγχο. 

Αποκτούσα αυτοπεποίθηση μαζί με τους παίκτες. Άσχετα αν το ματς ήταν με τον Ολυμπιακό, πήρα αποφάσεις και είπα θα πρέπει να αποφύγουμε πράγματα που μας κάνουν κακό. Το ένα κομμάτι ήταν αυτό που έπρεπε να επέμβω και το άλλο είναι ότι η ομάδα έχει να περιμένει πράγματα από νέους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να έρθουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, να βελτιωθούν, να γίνουν μέρος του συνόλου και ο προπονητής να αποφασίζει. Όταν όλοι θα είναι καλά, η ομάδα θα βελτιωθεί και θα νιώθουν οι παίκτες καλή πίεση μεταξύ τους».

Για το πλάνο εξουδετέρωσης του αντιπάλου: «Είναι ένα πλάνο που το έχω χρησιμοποιήσει με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ. 4-4-2, άμυνα σε κάθε ζώνη... Το εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να καταστρέψεις με μια καλή τακτική. Δώσαμε στον αντίπαλο τη μπάλα να τη φέρει στη μεσαία ζώνη που ήταν κοντά οι γραμμές μας. Στη μοναδική φάση που η μπάλα μπήκε εύκολα στην περιοχή μας, δεχθήκαμε το γκολ. Κοιτάξαμε τις μεγάλες μπάλες, να τρέξουμε για τις δεύτερες... Ο βαθμός αυτοπεποίθησής μας με τη μπάλα δεν ήταν ο καλύτερος... Δεν ήταν καλές οι επιλογές μας στο πρώτο ημίχρονο. Κρατάω την προσπάθεια και τη μαχητικότητα».

Για την ερμηνεία της ισοπαλίας και την απογοήτευση των παικτών: «Είπα στα παιδιά μετά την ανάλυση της τακτικής και την ομιλία των πέντε λεπτών πριν το ζέσταμα ότι αυτά τα παιχνίδια επειδή τα έχω παίξει κι εγώ και δεν ήμουν πολύ καλός, δεν τα κερδίζει ούτε αυτός που είναι στην καλύτερη κατάσταση ούτε αυτός που είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Τα κερδίζει αυτός που τα θέλει και θα παλέψει με την ψυχή του στο γήπεδο. Αν δεν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία δεν θα είχαμε καμία τύχη. Νομίζω ότι σε ό,τι αφορά ότι δεν μπορείς να πανηγυρίζεις στον Παναθηναϊκό μια ισοπαλία στην έδρα σου, ξέρουμε το DNA της ομάδας και αυτή η ισοπαλία είναι μια αρχή για μια εικόνα μαχητικότητας».

Για την αγωνιστική κρίση και γιατί ήρθε τόσο νωρίς: «Έχουμε κάνει πολλές αναλύσεις. Έχουν περάσει πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Μπορεί η δική μου υπερβολική φιλοδοξία να έκανε κακό στην ομάδα. Το έχω σκεφτεί. Είχα πει ότι έχουμε καλές προσωπικότητες, όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε αρχηγούς ως προσωπικότητες στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ξεκίνησε η σεζόν και είχαμε την πίεση του αποτελέσματος, ψυχολογικά μας δημιουργούσε πίεση το παραμικρό λάθος.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν αρχηγοί στο γήπεδο άσχετα από την απόδοση της ομάδας. Είναι κομμάτια που δεν μπορείς να τα αξιολογήσεις ορισμένα στο ποδόσφαιρο. Πολλοί ποδοσφαιριστές μας στη διάρκεια της προετοιμασίας μπορεί να είχαν αλλού το μυαλό τους κι όχι μόνο στην ομάδα. Τα φιλικά ήταν γεμάτα σκάουτερ και ο καθένας μπορεί να ήθελε να πάρει μεταγραφή κι όταν παίζαμε με τη Λαμία και τον ΟΦΗ είχαμε σηκώσει τη μύτη ψηλά».

Για το δεύτερο πέναλτι και το γκολ της ισοφάρισης: «Είχα πει στον Μακέντα ότι δεν θα το εκτελέσει. Το ήθελε ο Μολό, το ήθελε και ο Περέα και είπα ότι θα το κάνει ο Μολό λόγω... τρέλας».

Για το αν έπαιξαν και για εκείνον οι παίκτες του: «Σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψεις έχω καλή σχέση με τους παίκτες. Αυτό μην το μεταφέρετε ότι είμαι καλός μαζί τους. Είμαι και κακός μαζί τους. Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία που ήμουν, έχω επικοινωνία με τους παίκτες. Όλα τα χρόνια είχα καλή επικοινωνία. Έχω καλή πρόθεση να εξελιχθεί ο κάθε παίκτης. Ήρθε μια μεγάλη αντιπροσωπεία παικτών μετά το ματς με τον Άρη για να συζητήσουμε πράγματα και να πορευτούμε μαζί».

Για τον Περέα: «Είναι ενα παιδί που έχει αυθορμητισμό, διψάει κι έχει όρεξη, είναι πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ένα άλλο κομμάτι που είναι θετικό είναι ότι εύκολα όταν παίζουμε 4-4-2 μπορεί να βοηθήσει έναν επιθετικό όπως ο Μακέντα για να τρέξουμε για την πρώτη μπάλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags