Facebook Pixel Ανάλυση Βαρούχα: «Το VAR δεν είναι έτοιμο ακόμα - Με... εκτίμηση το ακυρωθέν γκολ του Μάνταλου»
| 2019-09-30 11:32:00

Ανάλυση Βαρούχα: «Το VAR δεν είναι έτοιμο ακόμα - Με... εκτίμηση το ακυρωθέν γκολ του Μάνταλου»

Sportdog Team
Ανάλυση Βαρούχα: «Το VAR δεν είναι έτοιμο ακόμα - Με... εκτίμηση το ακυρωθέν γκολ του Μάνταλου»

Όσα είπε για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Στο ότι η λειτουργία του VAR δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί στην Ελλάδα στάθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, αναλύοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις σε όλα τα ματς της αγωνιστικής.

«Το VAR θα έπρεπε να ξεκινήσει όταν θα ήταν όλα στην εντέλεια. Εδώ είχαμε πολλές ατέλειες, δεν είχαμε γραμμές, είχαμε τα προβλήματα με τα βαν κλπ. Το VAR απονέμει δικαιοσύνη, αλλά αυτά τα επί μέρους προβλήματα δημιουργούν ζητήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές του Σαββατοκύριακου στην Super League:

Άρης-Λάρισα (Σκουλάς): 
«Η κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα ήταν σωστή, δεν έπρεπε να του δοθεί κόκκινη. Σε ένα πέσιμο εντός περιοχής από παίκτη του Άρη δεν υπήρχε παράβαση και σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις δίνεται πέναλτι σωστά υπέρ του Άρη από τον Σκουλά, αλλά την ώρα που γίνεται η εξέταση για το πέναλτι βλέπουν ότι υπήρχε φάουλ στον Μόρα και σωστά δίνεται επιθετικό φάουλ».

Ολυμπιακός-Λαμία (Διαμαντόπουλος): «Πριν το γκολ του Ολυμπιακού, σε μια φάση η μπάλα χτυπά στο χέρι του Σκόνδρα. Ήταν πέναλτι, αλλά δεν δόθηκε. Δεν ξέρω γιατί δεν λειτούργησε εκεί το VAR».

Ατρόμητος-Παναιτωλικός (Βρέσκας): «Στο πρώτο λεπτό σκοράρει ο Μανούσος, οφσάιντ δεν υπάρχει αλλά ο βοηθός ήταν εκτός θέσης. Ευτυχώς το VAR διόρθωσε το λάθος και μέτρησε το γκολ. Ο πρώτος βοηθός σε μια επίθεση του Παναιτωλικού έδωσε οφσάιντ σε μια εύκολη φάση που καλυπτόταν από δύο παίκτες. Στο γκολ του Παναιτωλικού ο βοηθός σήκωσε σημαία θεωρώντας πως ο σκόρερ είναι εκτεθειμένος. Δεν έχει καλή θέση, αλλά τον δικαιώνει το VAR εκ του αποτελέσματος γιατί υπάρχει ένας άλλος παίκτης που έχει συμμετοχή στην φάση και σωστά καταλογίζεται οφσάιντ. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ παικτών του Παναιτωλικού και του Γιακουμάκη, από το βίντεο φαίνεται πως παίρνει πίσω την δεύτερη κίτρινη του Μαλή γιατί δεν έχει κάνει καμία παράβαση. Η κόκκινη κάρτα που δόθηκε ήταν λάθος. Το επιθετικό φάουλ έγινε αμυντικό και γι’ αυτό ο Γιοβάνοβιτς βγήκε από τα ρούχα του. Επίσης υπήρχαν πολλές φάσεις που χάθηκε πολύ χρόνος για να διαλευκάνουν τι έγινε στο VAR. Έτσι χάνεται ο ρυθμός και η γλύκα του ποδοσφαίρου».

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης (Ζαχαριάδης): «Σωστά αποβλήθηκε ο Ιγκλέσιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Ξάνθη-Βόλος (Τζήλος): «Για 15-20 λεπτά δεν είχαμε VAR. Πάντως δεν είχαμε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Φανταστείτε όμως να είχε συμβεί κάτι στο διάστημα που δεν λειτουργούσε το VAR».

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (Ευαγγέλου): «Ο Μανιάτης χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο. Έπρεπε να πάρει κίτρινη ο Περέα επειδή του πήρε την μπάλα και κόκκινη ο Μανιάτης γιατί υπήρχε πρόθεση. Ήταν αντιαθλητική η ενέργειά του και μετά ήταν σαν να ευχαριστεί τον διαιτητή που δεν τον απέβαλε».

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Κλόσνερ): «Η παρουσία του Ελβετού δεν ήταν κακή, αλλά σε καίριες φάσεις δεν χρειαζόταν το VAR. Στο πέναλτι του ΠΑΟΚ είπε ‘παίζετε’ και το έδωσε τελικά μέσω VAR. Επίσης και ο βοηθός είχε στο πιάτο του την φάση και δεν το υπέδειξε. Σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι τελικά, γιατί το χέρι του Μπακάκη δεν είναι σε φυσική θέση. Στο γκολ του Μάνταλου που ακυρώθηκε, βλέπουμε γιατί το VAR δεν είναι έτοιμο ακόμη. Δεν έχουμε όλο το οπτικό πεδίο για να ξέρουμε πού είναι ο Λημνιός στο τείχος. Εκτιμούμε πως επειδή έκανε ένα βήμα μπροστά ο Μάνταλος δεν καλυπτόταν από τον Λημνιό. Αλλά μιλάμε για εκτίμηση. Επίσης, η τεχνολογία γραμμής δεν υπάρχει για να ξέρουμε με βεβαιότητα αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή ή την πρόλαβε ο Ζίφκοβιτς. Πριν το 2-2 της ΑΕΚ, ο Κρίστισιτς κάνει προβολή, δεν βρίσκει τον αντίπαλο, άρα παράβαση δεν υπάρχει και η φάση είναι κανονική».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags