Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν’τ Σιπ: Έτσι τους "τελείωσε" ο Σιπ - Η αντίδραση Σωκράτη - Έκπληξη με Μανωλά
| 2019-09-30 21:08:00

Έτσι τους "τελείωσε" ο Σιπ - Η αντίδραση Σωκράτη - Έκπληξη με Μανωλά - "Κόλαση" στην Εθνική

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι τους "τελείωσε" ο Σιπ - Η αντίδραση Σωκράτη - Έκπληξη με Μανωλά - "Κόλαση" στην Εθνική

Τι έγινε στα τετ -α- τετ. Δεν θέλει Σάμαρη. Ποιος ξενέρωσε;

Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν'τ Σιπ: Καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί η διαρροή πως «κόβονται» από την Εθνική πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές. Από τον sportdog είχατε ενημερωθεί, αμέσως μετά τα ματς του Σεπτεμβρίου, πως ο Φαν’τ Σιπ, όχι μόνο είχε το ελεύθερο να κινηθεί σε ανανεωτική κατεύθυνση, αλλά πλέον, θα χρησιμοποιούσε και το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μείνει εκτός οποιασδήποτε διεκδίκησης των εναπομεινάντων προκριματικών για το Euro 2020 προκειμένου να δει από κοντά όσους περισσότερους μπορούσε και σιγά σιγά να χτίσει την ομάδα που θα μπει στην προκριματική διαδικασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 (σε αυτό το πλαίσιο, της ανανέωσης και των δοκιμών θα συμπεριληφθεί και η παρουσία της Εθνικής στο επόμενο Nations League).

Σωκράτης λοιπόν, Μανωλάς, Σάμαρης δεν βρίσκονται στις προ-επιλογές του Ολλανδού. Να σημειώσουμε κάτι εδώ. Αυτές οι προ-επιλογές είναι γνωστές από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η εκάστοτε ομοσπονδία, εντός προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματός, ενημερώνει τους συλλόγους (του εξωτερικού) των «λεγεωνάριων» πως ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής είναι πιθανό να κληθεί στην Εθνική ομάδα. Η επίσημη κλήση γίνεται μέχρι (το πολύ) 10 μέρες πριν τη σέντρα των προγραμματισμένων παιχνιδιών, ωστόσο η εν λόγω διαδικασία με την ενημέρωση – που πλέον λέμε ως προ-επιλογή – γίνεται περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τα παιχνίδια.

Ήταν λοιπόν γνωστό, από την περασμένη εβδομάδα, πως η εν λόγω τριάδα δεν έχει λάβει ενημέρωση/ειδοποίηση, όπως φυσικά και ο Μήτρογλου. Με κάθε έναν εκ των τεσσάρων, ο Ολλανδός μίλησε. Με τους τρεις πρώτους και τετ-α-τετ, στα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Το επανέλαβε, με όλους, τηλεφωνικά, εξηγώντας την απόφαση του. Δεν την παρουσίασε ως κάτι τελεσίδικο, ως κάτι μόνιμο, αλλά τους εξήγησε πως είναι καλύτερο και γι’ αυτούς ν’ αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία σε παιχνίδια χωρίς ενδιαφέρον και να εστιάσουν στις ομάδες τους.

Η αλήθεια όμως είναι πως δύσκολα κάτι τέτοιο θα ισχύσει. Ο Σωκράτης είχε ξεκαθαρίσει πως στο τέλος της τρέχουσας προκριματικής φάσης θα σταματούσε,  ο Σάμαρης δεν παίζει πλέον καν στην Μπενφίκα και δεν είναι ο τύπος του χαφ που αρέσει στον Φαν’τ Σιπ, ενώ και ο Μήτρογλου μπαίνει αυτός σε καθεστώς… συντήρησης, χωρίς κάποιο κίνητρο παρουσίας στην Εθνική.

Οπότε, είναι προφανώς ασφαλές να ειπωθεί  πως οι τρεις έχουν τελειώσει από την Εθνική. Το θέμα είναι τι γίνεται με τον Μανωλά, ο οποίος δεν έχει περάσει τα 30 – που θα χρησιμοποιηθεί και ως δικαιολογία για τους προηγούμενους τρεις – και δεν είχε συνεπώς κάποιον «ορίζοντα» αποχώρησης από την Εθνική. Σίγουρα με τον ρόλο του… υπολοχαγού στα αποδυτήρια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθαίρεση Αναστασιάδη, είναι δεδομένα πικραμένος από την αντιμετώπιση που είχε, ακολουθεί τον… λοχαγό Σωκράτη στις όποιες αποφάσεις του, ωστόσο είναι πολύ νωρίς και για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην υπολογίζεται για την Εθνική. Πόσο μάλλον αν αυτό συμβαίνει με πρωτοβουλία του εκλέκτορα της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορία-βόμβα για το Άρης - Ολυμπιακός! Απόφαση που θα... τινάξει στον αέρα στο πρωτάθλημα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags