Facebook Pixel Κινήσεις για να κρατήσει τον Μίσιτς κάνει ο ΠΑΟΚ!
| 2019-10-05 13:30:00

Πάει για τρελό deal o Σαββίδης - Παίρνει "σκύλο" με ελάχιστα λεφτά - Μεταγραφάρα Μπράνκο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πάει για τρελό deal o Σαββίδης - Παίρνει "σκύλο" με ελάχιστα λεφτά - Μεταγραφάρα Μπράνκο!

Άρχισε το παζάρι. Ποιον θα "φάει". Παρασκήνιο που... ζεματάει.

Ηταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Γιόζιπ Μίσιτς αποκτήθηκε δανεικός από την Σπόρτινγκ για 1,5 χρόνο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως αφενός θα… ολοκλήρωνε το διάστημα του δανεισμού του στον ΠΑΟΚ, αφετέρου πως ο «δικέφαλος» θα έμπαινε στη διαδικασία να τον αγοράσει, κάνοντας χρήση της option των 2 εκατ. ευρώ (μαζί με ποσοστό μεταπώλησης) που είχε συμφωνήσει με τα «λιοντάρια».

Το πρώτο ερώτημα απαντήθηκε με την παραμονή του Κροάτη μέσου στο ρόστερ των πρωταθλητών το περασμένο καλοκαίρι. Οι τραυματισμοί των Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και το διάστημα προσαρμογής που απαιτούνταν στους νιόφερτους Εσίτι, Κόστα, κατέστησαν την παραμονή του αναγκαία, αφού χρειάζονταν μια επιπρόσθετη εναλλακτική λύση στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Μίσιτς άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και παρότι ούτε με αυτές τις συνθήκες ξεκίνησε τη σεζόν λογιζόμενος ως βασικός, εν τούτοις ολοένα και περισσότερο με τις εμφανίσεις του κέρδιζε και τον Αμπέλ Φερέιρα αλλά και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται η βασικότερη επιλογή μεταξύ των μέσων των νταμπλούχων.

Σε σημείο μάλιστα που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα να έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ προκειμένου να προβεί στα… δέοντα, νωρίτερα από το προβλεπόμενο deadline, για ν’ αποκτηθούν τα δικαιώματα του από την Σπόρτινγκ. Υπενθυμίζουμε πως μια από τις επιλογές που είχε προτείνει ο πορτογαλικός σύλλογος στον «δικέφαλο» όταν κατέθεσε πρόταση για τον Αμπελ Φερέιρα ήταν και η ελευθέρας του Μίσιτς (μεταξύ άλλων ανταλλαγμάτων), χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή.

Αυτό βέβαια δεν σήμαινε και προφανώς δεν σημαίνει πως μπορεί να συνδεθεί με οτιδήποτε μεμονωμένο αφορά τον Κροάτη, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Μάριο Μπράνκο και πλέον προσφέρει ένα άκρως οικονομικό «πακέτο» για τον ΠΑΟΚ, αφού μεταξύ των μέσων του «δικεφάλου» είναι ο πλέον οικονομικός, τόσο σε επίπεδο (και μακράν μάλιστα) απολαβών όσο και σε επίπεδο μεταγραφικής δαπάνης (από όσους τουλάχιστον στο κέντρο έχουν αγοραστεί, όπως οι Εσίτι, Κόστα και Μαουρίσιο).

Και προφανώς ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να μετατρέψει το συγκεκριμένο πακέτο σε ακόμη… οικονομικότερο, προσπαθώντας – άμεσα όπως επισημαίνεται από τα σημερινά ρεπορτάζ – να διαπραγματευτεί με την Σπόρτινγκ για ποσό αγοράς μικρότερο της προβλεπόμενης ρήτρας των 2 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα στην Τούμπα - Πωλείται βασικός άσος - Απίστευτη απόφαση Σαββίδη - Είχε δώσει το πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags