Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πεπεισμένος ότι οι Πειραιώτες θα μπουν για να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι με τον Άρη είναι ο Πέτρος Ξανθόπουλος
| 2019-10-06 11:55:00

Ξέσπασμα για Μαρτίνς: "Οι άλλοι είναι άσχετοι; - Αν είχε κάνει το 1-2... - Καταστροφή η θεομηνία"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα για Μαρτίνς: "Οι άλλοι είναι άσχετοι; - Αν είχε κάνει το 1-2... - Καταστροφή η θεομηνία"

"Αυτοί πρέπει να παίζουν". "Ρουκέτες" Ξανθόπουλου στο sportdog!

Ολυμπιακός: Πεπεισμένος ότι οι Πειραιώτες θα μπουν για να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι με τον Άρη είναι ο Πέτρος Ξανθόπουλος.

Ο παλαίμαχος παίκτης των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog για το κορυφαίο ματς της 6ης αγωνιστικής, για το οποίο υποστήριξε, ότι θα είναι δύσκολο, αλλά όπως τόνισε "αν ο Ολυμπιακός θέλει να βγει πρωταθλητής, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει".

Ο βετεράνος άσος δικαιολόγησε την απόφαση του Μαρτίνς να κάνει ροτέισον στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα για τους ομίλους του Champions League, υποστήριξε ότι ο Πορτογάλος δεν θα κλειστεί στο Βικελίδης και σχολίασε τη μέχρι στιγμής λειτουργία του VAR.

Έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος με την κίνηση του Μαρτίνς να προφυλάξει Ομάρ, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε στο ματς με Ερυθρό Αστέρα κάτι που μεταφράστηκε ως προσπάθεια για συντήρηση δυνάμεων πριν τον αγώνα με τον Άρη. Πώς σχολιάζετε την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού;

"Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στο Βελιγραδι, καλά έκανε και δεν τους έβαλε. Δεν θα βρούμε άκρη διαφορετικά. Ο άνθρωπος έκανε ροτέισον. Κάποιοι θα έχουν πάντα κάτι να πούνε έτσι και αλλιώς. Ο Βαλμπουενά είναι 35 χρονών. Ο Ομάρ ήθελε ξεκούραση. Οι άλλοι δηλαδή που παίζουν, τι είναι; Άσχετοι; Ο Ολυμπιακός έχει 24 παίκτες. Αυτό διατυμπανίζει όλος ο κόσμος και ο προπονητής. Παίκτες του Ολυμπιακού είναι, πρέπει να παίξουν. Τέσσερις παίκτες ξεκούρασε, όχι δέκα.

Αν θα πρέπει να πούμε κάτι γι' αυτό το ματς είναι, ότι για πρώτη φορά τρώει δύο εύκολα γκολ από κόρνερ, ενώ είναι μία ομάδα ψηλή. Μαρκάρει καλά και πηδάει ψηλά στην άμυνα. Αυτήν τη φορά είδαμε μία ολιγωρία, δεν πήδηξαν τα παιδιά στον σωστό χρόνο. Ήταν κάτι που εγώ δεν το περίμενα. Δέχτηκε δύο πανομοιότυπα γκολ και με γεμίσματα όχι τόσο δυνατά. Αν θα πρέπει να καταλογίσω κάτι είναι, ότι η άμυνα δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια λάθη. Ωστόσο είναι ποδόσφαιρο. Αν είχε κάνει και ο Μεριά το 1-2, θα μιλάγαμε διαφορετικά τώρα. Είναι παιχνίδι λεπτομερειών".

Το παιχνίδι με τον Άρη πώς το βλέπετε;

"Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο και γίνεται ακόμα δυσκολότερο γιατί ο Άρης έχασε από τη Λάρισα. Ο Ολυμπιακός όμως, αν θέλει να βγει πρωταθλητής, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα ματς ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί, να δούμε κατά πόσο αντέχει και να κάνει σωστή διαχείριση σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένα πολύ καλό τεστ για την πορεία του".

Τι έχετε παρατηρήσει από την ομάδα του Άρη;

"Ο Άρης έχει πολύ καλές μονάδες. Πέρα από το ότι έχασε από την ΑΕΛ, έκανε πολλές ευκαιρίες, πίεσε. Τρώει όμως εύκολα γκολ. Είναι καλή ομάδα όμως. Θέλει προσοχή μεγάλη. Και θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αυτό τα λέει όλα".

Πώς σχολιάζετε την εικόνα των πρώην ερυθρόλευκων, Φετφατζίδη-Ιντέγε;

"Ο Φέτφα τώρα αρχίζει και... ψιλοπαίζει. Ο Ιντέγε δεν έχει βρει τα πατήματά του, δεν είναι όπως ήταν στον Ολυμπιακό. Κάθε αντίπαλος θέλει σεβασμό. Σαφώς τους υπολογίζουμε. Ο Άρης μία καλή έδρα με έναν κόσμο πάρα πολύ θερμό. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν παραστάσεις από τέτοια γήπεδα".

Πώς πρέπει να διαχειριστεί το παιχνίδι ο Μαρτίνς στο Βικελίδης;

"Ο Ολυμπιακός με Μαρτίνς έχει δείξει ότι δεν κλείνεται πίσω. Σε όλα τα ματς έχει δείξει ότι θέλει να βγει μπροστά, να σκοράρει. Εκτός από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε. Ο Ολυμπιακός πάντα κυνηγά το γκολ και τις φάσεις. Δεν νομίζω να αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά του. Έτσι θα πρέπει να παίξει. Άλλο να είναι στο 80'-85' και αναγκαστεί να κρατήσει το σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν κάτσει να περιμένει, θα κάνει το παιχνίδι του, θα βγει μπροστά, θα πιέσει, για να σκοράρει".

Ένα αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα είναι καταστροφή;

"Δεν υπάρχει καταστροφή στο ποδόσφαιρο, μόνο όταν βρέχει πολύ, στις θεομηνίες. Αυτά είναι ακραία. Άλλες είναι οι καταστροφές. Η ζωή συνεχίζεται. Όντως όμως είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι, μετά το ματς του Βελιγραδίου. Δηλαδή αν κερδίσει θα είναι σούπερ επιτυχία; Αυτός ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιώνεται. Στο πρωτάθλημα δεν έχει δείξει αυτό που έχει δείξει στην Ευρώπη. Αυτό είναι αλήθεια".

Ποια είναι η γνώμη σας για τη λειτουργία του VAR μέχρι στιγμής;

"Το Var είναι σωστό μέτρο. Έχουμε ένα πρόβλημα με την καθυστέρηση λήψης αποφάσεων και παγώνουν οι παίκτες. Θα πρέπει να βελτιωθεί σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τους... τρελάνει όλους ο Μαρτίνς - Αυτή θα είναι η 11αδα - Ποιος θα παίξει δίπλα στον Σεμέδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags