Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Την καλύτερη άποψη έχει σχηματίσει για τον φετινό Ολυμπιακό ο Ντίνος Μπαλής.
| 2019-10-06 14:30:00

Αρειανός αποθεώνει Ολυμπιακό: "Χαίρομαι να τον βλέπω - Παικταράδες! ΑΕΚ του Μπάγεβιτς"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αρειανός αποθεώνει Ολυμπιακό: "Χαίρομαι να τον βλέπω - Παικταράδες! ΑΕΚ του Μπάγεβιτς"!

"Στα ίσια με ΠΑΟΚ - Μόνο ο Φέτφα". Τρελές ατάκες πριν το ντέρμπι!

Άρης - Ολυμπιακός: Την καλύτερη άποψη έχει σχηματίσει για τον φετινό Ολυμπιακό ο Ντίνος Μπαλής. Ο βετεράνος άσος του Άρη μίλησε στο sportdog για το κορυφαίο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και υποστήριξε, ότι είναι πολύ δύσκολο ματς για τις δύο ομάδες.

Ο παλιός μέσος δηλώνει εντυπωσιασμένος με τις ερυθρόλευκες μεταγραφές ειδικά των Βαλμπουενά - Σεμέδο, τονίζοντας τον κίνδυνο της κούρασης που δημιουργεί στους Πειραιώτες η συμμετοχή στο Champions League. Παράλληλα αποθέωσε τον Φετφατζίδη από πλευράς Άρη, για τον οποίο επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο.

Πώς σας φαίνεται φέτος ο Ολυμπιακός;

«Έκανε πολύ καλές προσθήκες. Βαλμππουενά και Σεμέδο είναι εξαιρετικές μεταγραφές. Είναι σημείο αναφοράς. Κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Ολυμπιακό. Παρά την απουσία του Φορτούνη που είναι παίκτης-κλειδί φαίνεται πολύ πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός. Είναι λογικό αφού είναι η δεύτερη χρονιά του Μάρτινς. Έμαθε καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ετοίμασε πολύ καλά την ομάδα του. Γι' αυτό και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Το μόνο μείον φέτος είναι η κούραση. Θα κληθεί να παίξει πολλά παιχνίδια. Με την Τότεναμ έπαιξε ποδόσφαιρο και αντί να κερδίζει βρέθηκε πίσω στο σκορ και έκανε υπερπροσπάθεια για να το γυρίσει. Αυτή η κούραση έρχεται σιγά σιγά και φάνηκε στο ντέρμπι. Με Παναθηναϊκό θα το έπαιρνε το παιχνίδι. Φάνηκε καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο ότι έμεινε από δυνάμεις. Θα πρέπει να κάνει σε πολλά ματς ροτέισον.

Είναι μεγάλος Μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε, ότι ο τίτλος φέτος θα κριθεί στα πλέι οφ. Θα κοντραριστεί στα ίσια με έναν ΠΑΟΚ που πέρσι εντυπωσίασε τους πάντες και έκανε την υπέρβαση. Και η ΑΕΚ θα έχει μέρος στη διεκδίκηση του τίτλου. Κλειδί είναι και ποιες μεταγραφές θα γίνουν τον Γενάρη. Διορθώνοντας κάποια κενά αλλάζει επίπεδο μία ομάδα. Τον βλέπω ανεβασμένο τον Ολυμπιακό. Δεν σας κρύβω, ότι χαίρομαι να τον βλέπω. Δημιουργεί φάσεις από τα πλάγια και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Έτσι καθόμουν και έβλεπα την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με Σαβέφσκι-Οκόνσκι. Όταν μία ομάδα παίζει απλό ποδόσφαιρο αρέσει στον κάθε φίλαθλο να την παρακολουθεί όποια και να είναι αυτή. Στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια οι ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός όμως παίζει καλή μπάλα. Του εύχομαι να προκριθεί στην Ευρώπη. Μακάρι να φέρνει παίκτες όπως τους δύο που έφερε. Ό,τι πληρώσεις παίρνεις, λέει ο λαός. Ο Ολυμπιακός δίνει το καλό παράδειγμα ώστε και άλλες ομάδες να φέρνουν παιχταράδες. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ο Άρης;

«Είναι δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο. Η ήττα από τη Λάρισα πόνεσε τον Άρη. Ο προπονητής της ΑΕΛ (σ.σ. Μιχάλης Γρηγορίου) γύρισε γρήγορα το 5-3-2 σε 3-4-3, άργησε ο Άρης να το δει αυτό και το πλήρωσε. Ο Άρης έπαιξε φανταστική μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες και όταν η μπάλα δεν μπαίνει, θα φας και ένα γκολ έτσι όπως το έφαγε. Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το Χαριλάου είναι μία από τις πιο δύσμολες και δυνατές έδρες. Δεν έχει άσχημη ομάδα ο Άρης αν και έχει πρόβλημα με τη φυγή του Σιώπη. Ο Ματίγια και ο Σάσα δεν είναι καθαρόαιμα εξάρια. Έπρεπε να είχε πάρει οπωσδήποτε έναν αμυντικό χαφ ο Άρης. Αν θυμάστε, στην Τούμπα, όταν βγήκε ο Σάσα, έγειρε το γήπεδο, δεν μπορούσε ο Άρης να κρατήσει μπάλα. Και ο Ματέο Γκαρσία ήταν παιχτάρα, αλλά ευτυχώς είναι ανεβασμένος ο Φετφατζίδης. Το πρόβλημα στον Άρη είναι στο κέντρο. Αν το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός δεν θα είναι εύκολα για εμάς. Εκεί που ο Ολυμπιακός είναι πλήρης ο Άρης έχει κενό. Ένας Ματίγια δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Πρέπει να βρει λύσεις ο Άρης εκεί. Έχει όμως πολύ καλά άκρα. Νομίζω, ότι πρέπει οπωσδήποτε να ψάξει πλέον για 1-2 παίκτες στο κέντρο στις μεταγραφές του Ιανουαρίου».

Ποιοι είναι παίκτες κλειδιά σε αυτό το παιχνίδι για τον Άρη;

«Λείπει ο Κουέστα. Είναι σημαντικό αυτό. Σε πολύ κατάσταση είναι ο Φετφατζίδης. Σημαντική μονάδα είναι ο αρχηγός, ο Βέλεθ και ο Ντιγκινί. Πεσμένος σε σχέση με πέρσι είναι ο Λάρσον. Ο Μπα που τον είδα με τη Λάρισα δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο».

Πώς σχολιάζετε τη φετινή εικόνα του Φετφατζίδη και την άνοδο στα τελευταία παιχνίδια του Ιντέγε;

«Έλειψε πολύ καιρό στο εξωτερικό. Όταν γύρισε στον Ολυμπιακό δεν είχε τόσο καλή απόδοση. Ήρθε πέρσι στο μέσο της χρονιάς. Χρειαζόταν προσαρμογή. Βρήκε τα πατήματά του φέτος. Ο Φετφατζίδης είναι παιχταράς και για μένα είναι τεράστιο ταλέντο. Είναι ο μόνος που μπορεί να μπει κατά μέτωπο και ό,τι καλό έχει δημιουργήσει φέτος ο Άρης, το έχει δημιουργήσει από τον Φετφατζίδη. Ευτυχώς που υπάρχει εκείνος με την αποχώρηση του Ματέο Γκαρσία. Είναι παίκτης βαρόμετρο και με δύο ενέργειες μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλες οι ομάδες τον χρειάζονται. Στην Τούμπα ήταν ο καλύτερος του Άρη. Όσον αφορά τον Ιντέγε, έχει αρχίσει όντως να σκοράρει, πιστεύω όμως ότι τον Δεκέμβριο θα φορμαριστεί εντελώς».

Ποια είναι η γνώμη σας για τις φετινές διαιτησίες με την έλευση του VAR;

«Δεν μου αρέσουν οι φετινές διαιτησίες και η μέχρι στιγμής χρησιμοποίηση του VAR. Είναι καλό εργαλείο, αλλά όταν λειτουργεί σωστά. Οι διαιτησίες δεν είναι αξιόπιστες. Περίμενα καλύτερο επίπεδο φέτος. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Αυτή είναι η αλήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τους... τρελάνει όλους ο Μαρτίνς - Αυτή θα είναι η 11αδα - Ποιος θα παίξει δίπλα στον Σεμέδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags