Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "Δικαιώθηκα με Ουάρντα - 500.000 για Ντέλετιτς ο Ολυμπιακός"!
| 2019-10-07 15:45:00

Βόμβες Κούγια: "Δικαιώθηκα με Ουάρντα - 500.000 για Ντέλετιτς ο Ολυμπιακός - Τραγικός Μαρτίνς"!

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες Κούγια: "Δικαιώθηκα με Ουάρντα - 500.000 για Ντέλετιτς ο Ολυμπιακός - Τραγικός Μαρτίνς"!

"Γιατί είναι χωράφι το γήπεδο - Ποιον βλέπω πρωταθλητή φέτος".

Χειμαρρώδης ήταν για ακόμα μια φορά σε συνέντευξή του στο sportdog ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ.

Μας μίλησε για τους Ουάρντα και Κάτσε, την επιστροφή τού Ντέλετιτς στην AEL FC Arena, το VAR, αλλά και τη μάχη του πρωταθλήματος.

Τέλος, έκλεισε την τοποθέτησή του με μια σοβαρή καταγγελία για όσα γίνονται με τον παράνομο στοιχηματισμό στις μικρότερες κατηγορίες.

"Προσωπική δικαίωση με Ουάρντα-Κάτσε, δεν τους ήθελε ο Γρηγορίου"

"Η απόδοση των Ουάρντα και Κάτσε με τη φανέλα τής ΑΕΛ είναι προσωπική δικαίωση γιατί ο κύριος Γρηγορίου δεν τους ήθελε, θεωρώντας ότι θα είναι αδιάφοροι ως δανεικοί και θα δημιουργούσαν προβλήματα στα αποδυτήρια. Όμως όχι απλώς δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, αντιθέτως μαζί με τους υπόλοιπους έχουν φτιάξει ένα καταπληκτικό σύνολο και λόγω τού βάθους στο ρόστερ υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Που θα γίνει ακόμα εντονότερος όταν επιστρέψουν και οι ποιοτικοί παίκτες που τώρα είναι τραυματίες", ήταν το αρχικό σχόλιο του Αλέξη Κούγια στο sportdog για την παρουσία των Κάτσε και Ουάρντα στην ΑΕΛ και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας και των αντιπάλων της στα εντός έδρας παιχνίδια με τον αγωνιστικό χώρο τής AEL FC Arena:

"Είναι χωράφι, δεν είναι γήπεδο. Όμως η ερασιτεχνική ΑΕΛ είχε κάνει τέτοια συμφωνία με τον Πηλαδάκη που, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού, η περιφέρεια Λάρισας και ο δήμος Λάρισας έχουν εγκαταλείψει το Αλκαζάρ, αποτελεί μονόδρομο το να παίζουμε σε αυτό το άθλιο από πλευράς χλοοτάπητα γήπεδο. Δεν έχει θέρμανση, δεν έχει ψύξη, ασανσέρ, δεν λειτουργούν οι πίνακες και συγχρόνως μας κοστίζει περισσότερα από 400 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Την ώρα που ο Βόλος και άλλες ομάδες χρησιμοποιούν δημόσια γήπεδα, όπως το Πανθεσσαλικό που το συντηρεί το κράτος και δίνουν 30.000 ευρώ τον χρόνο μαζί με το προπονητικό ως ενοίκιο. Μόνο με τα χρήματα του γηπέδου θα μπορούσα να είχα κάθε χρόνο ακόμα δύο μεταγραφές τύπου Ουάρντα ή Κάτσε".



"Πρόταση 500.000 για Ντέλετις ο Ολυμπιακός - Το VAR θα καταργήσει τον διαιτητή"

Στο παιχνίδι εναντίον τής ΑΕΚ πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Ντέλετιτς. Πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει με τη φανέλα της Ένωσης;

"Στην ΑΕΛ ήταν κορυφαίος παίκτης, του είχα κάνει πρόταση για να μείνει άλλα τρία χρόνια. Αλλά μου είχε κρύψει ότι είχε υπογράψει από τον Οκτώβριο στην ΑΕΚ. Τον συμπαθώ πολύ, αλλά δεν έχει δυνατότητες να παίξει σε ομάδα όπως η ΑΕΚ. Είναι καλός, αλλά νομίζω ότι έκανε λάθος επιλογή. Μακάρι να παίξει, είναι θαυμάσιος χαρακτήρας αλλά έχω παράπονα από αυτόν γιατί δεν μου φέρθηκε έντιμα. Όταν τον πήρα ήταν ένα τίποτα και τον έκανα αξιοπρόσεκτο ποδοσφαιριστή. Έπρεπε να μου είχε πει την αλήθεια, ότι ήθελε να φύγει. Με κορόιδεψε μέχρι που του έβαλα χρονικό όριο να μου απαντήσει και τότε μου είχε αποκαλύψει ότι είχε υπογράψει στην ΑΕΚ. Από τότε και μετά σταμάτησα να τον υπολογίζω, δεν είμαι προπονητήριο για τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ.

Θέλουν να πάρουν παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, τους θέλουν και σε φουλ φόρμα δηλαδή; Προτίμησα αυτό που είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, που είχε προσφέρει και 500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, ήταν πιο έντιμο. Γι' αυτό αυτές οι δύο ομάδες έχουν ξεφύγει. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ περιμένουν να πάρουν παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και έτσι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα; Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τους καλούς παίκτες πρέπει να τους πληρώσεις, αλλά ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος και ο Λυμπερόπουλος από τη μία και ο Νταμπίζας από την άλλη κάνουν τούς μάγκες σε προέδρους που δεν θέλουν να πληρώνουν για διαφορετικούς λόγους. Είναι λάθος πολιτική αυτή από τις μεγάλες ομάδες".

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει για το VAR από την αρχή του πρωταθλήματος, η δική σας άποψη ποια είναι;

"Θέλω να ανατρέξετε στη δήλωσή μου μετά το φιλικό Ξάνθη-Άρης και να ανατρέξετε στα σχόλια των δημοσιογράφων γι' αυτή τη δήλωσή μου. Είχα δηλώσει ότι έτσι που εφαρμόζουν το VAR, θα φτάσουν να καταργηθεί ο διαιτητής τού αγώνα και θα είναι διαιτητής εκείνος που βρίσκεται στο καμαράκι. Κι ανάλογα με τις ικανότητές του, την ηθική του, τις ιδέες του, θα βλέπουμε και τις αποφάσεις που θα βγαίνουν από το VAR. Μέσα σε 1,5 μήνα επαληθεύτηκα πλήρως. Ο διαιτητής πρέπει να αποφασίζει για τις φάσεις, κυριαρχικά".



"Μειονέκτημα ο Ολυμπιακός - Τραγικές επιλογές ο Μαρτίνς"

Ποια είναι η άποψή σας για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

"Θεωρώ ότι θα εξελιχθεί σε μονομαχία, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν εξαιρετικές ομάδες. Ίσως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος γιατί έχει τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό. Αλλά έχει ένα μειονέκτημα: Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει φτάσει στο σημείο κάποια ελληνική ομάδα να έχει ρόστερ για να κρατήσει και τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, γι' αυτό πιθανώς ο Μαρτίνς έκανε τραγικές επιλογές με τον Αστέρα, για να μπορεί να κρατήσει παίκτες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Στεναχωρούμαι ιδιαίτερα γιατί ο κύριος Αυγενάκης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι διοργανώτριες αρχές έχουν αφήσει στα μικρότερα πρωταθλήματα ιστορικές ομάδες να είναι έρμαια κυκλωμάτων παράνομου στοιχηματισμού. Όλο το βρώμικο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την περιφέρεια, με πρωταγωνιστές πολλούς από τους κατηγορούμενους στο Koriopolis, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Και κάθε Κυριακή γίνονται πράγματα, υπάρχει ομέρτα, υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν τους ξέρει κανείς. Αν γίνει μια σοβαρή έρευνα και ψάξουν να βρουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ομάδων και εφαρμοστεί ο νόμος, θα πρέπει να δώσουν άδεια συμμετοχής σε ελάχιστες ομάδες". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΚ στην Τούμπα - Αυτό τον παικταρά πουλάει το καλοκαίρι - Κάνει "όργια" - Έρχονται εκατομμύρια

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags