Facebook Pixel Sportdog.gr | Η «εξαφάνιση» του θρυλικού Μητσάρα πάντα θα στοιχειώνει την συνείδησή μας
| 2019-10-07 21:08:00

Η «εξαφάνιση» του θρυλικού Μητσάρα πάντα θα στοιχειώνει την συνείδησή μας

Sportdog Team
Η «εξαφάνιση» του θρυλικού Μητσάρα πάντα θα στοιχειώνει την συνείδησή μας

Η ιστορία του μεγαλύτερου αιρετικού των κερκίδων!

Το όνομά του δεν μας λέει τίποτα καθώς εκείνος ο γραφικός τύπος που όλοι συνηθίζαμε να βλέπουμε στα πλάνα αθλητικών εκπομπών, χαμογελώντας αμήχανα και ίσως λίγο ειρωνικά- ας είμαστε ειλικρινείς- με εκείνο το περίλυπο ύφος που συνηθίζουμε να έχουμε όταν κάποιος νιώθουμε πως μας χαλάει την αισθητική, έμελλε να μείνει για πάντα γνωστός με το προσωνύμιο «Μητσάρας».

Ο Μητσάρας, λοιπόν, που το όνομά του το έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ για να περιγράψεις χαριτολογώντας τον γραφικό φίλο σου, δεν έγινε ποτέ γνωστό αν πέθανε τελικά.

Ίσως εξαφανίστηκε ηθελημένα, ίσως στα αλήθεια η μοίρα του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο ή πολύ απλά σταμάτησε να εμφανίζεται γιατί κατάλαβε πως τα χειρόγραφα σημειωματάκια του δεν θα έβρισκαν ποτέ αποδέκτη.

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς κάποια στιγμή μπορέσαμε να νιώσουμε τη δύναμη των γραπτών του ή αν απλά μας βόλευε να κρυβόμαστε πίσω από τα βρώμικα ρούχα του χωρίς να θέλουμε να ακούσουμε αυτά που έχει να μας πει.

Όμως ο Μητσάρας μόνο τρελός δεν ήταν, αντίθετα τα μηνύματα που περνούσε κάθε Κυριακή απόγευμα στο γήπεδο του Πανιωνίου θύμιζαν βαθιά σκεπτόμενο άνθρωπο, πράγμα που κανένα πτυχίο και καμία γραβάτα δεν είναι αρκετά να σε κάνουν να είσαι.

«Μας φαίνονται τεράστιοι γιατί είμαστε γονατισμένοι»

«Ο Χριστός αναστήθηκε, εμείς;»

«Ο Σαμαράς πάει καλά, όχι ο Πρωθυπουργός, αυτός της Σέλτικ»

Έδειχνε κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό, πέρναγε κοινωνικοπολιτικά μηνύματα και είχε αιχμηρό χιούμορ, όμως η όψη του δεν μας άφησε να δούμε τίποτα από όλα, παρά μόνο όταν «έφυγε».

Δεν ξέρουμε ακόμα που είναι, ευχόμαστε να είναι καλά. Η ζωή της cultφιγούρας των γηπέδων που δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, μακάρι να μας δώσει ένα μήνυμα:

Να μην κρίνουμε τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά από τα λόγια και τα έργα τους , κλισέ, όμως στη περίπτωση του Μητσάρα όλοι ήμασταν φάουλ.

ΠΗΓΗ: belikeyou.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags