Facebook Pixel Σφιντέρσκι: «Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ...»
| 2019-10-08 11:01:00

«Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ...»

Sportdog Team
«Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ...»

Εξελίσσεται σε μίστερ γκολ των νταμπλούχων.

 

Κάθε φορά που ο Λημνιός έφευγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ήξερε εκ των προτέρων πως θα τον βρει μέσα στο «κουτί». Εκεί, είναι ο χώρος του, εκεί ξέρει να κινείται εκτελώντας πιστά τις εντολές του προπονητή του

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι γεννημένος σκόρερ. Τελεία και παύλα. Ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» από το Ράβιτς της Πολωνίας αποδεικνύεται φόβος και τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες. Εχει ξεκινήσει βασικός σε τρία από τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Σκόραρε και στα τρία! Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα (5 συνολικά), έχει εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, που θυμίζουν... Πρίγιοβιτς.

Ήρθε στη σκιά της μεγάλης φυγής του Σέρβου επιθετικού, την ίδια εποχή που η Τζένοα πουλούσε τον συμπατριώτη του Πιάτεκ στην Μίλαν και τον καλοέβλεπε ως τον αντικαταστάτη του. Όμως, την πρόλαβε ο ΠΑΟΚ. Προσωπική επιλογή, για να τα λέμε όλα, του Γιώργη Σαββίδη, που για πάρτη του ταξίδεψε στην Πολωνία, ο 22χρονος στράικερ είναι ένας αληθινός «killer» των γηπέδων.

Πραγματικός «killer», μια κλασική φυσιογνωμία Πολωνού, ο οποίος κάθε φορά που πατάει στο χορτάρι έχει τον τρόπο για να σκορπίζει τους αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακες. Μπορεί να μη διαθέτει το μπόι, τον όγκο, το εκτόπισμα άλλων επιθετικών, ωστόσο γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να είναι εκεί όπου πρέπει, την κατάλληλη στιγμή για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Κάθε φορά που ο Λημνιός έφευγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ήξερε εκ των προτέρων πως θα τον βρει μέσα στο «κουτί».

Εκεί, είναι ο χώρος του, εκεί ξέρει να κινείται εκτελώντας πιστά τις εντολές του προπονητή του.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η FORZA η αφοσίωση και η πιστή εκτέλεση του πλάνου ήταν ένας από τους λόγους που ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε τον Σφιντέρσκι αντί του Τσούμπα Άκπομ για το αρχικό σχήμα των πρωταθλητών. Με δύο χαμένες προπονήσεις, λόγω ίωσης, μεσοβδόμαδα ο Πολωνός είχε μείνει πίσω, αλλά τελικά δικαίωσε -και με το παραπάνω- τον Πορτογάλο τεχνικό. 

Από το καλοκαίρι στην προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους ο Φερέιρα είχε «ψηθεί» για την απίστευτη ικανότητα του να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Σε μια απογευματινή προπόνηση στο Χορστ και στο κομμάτι που αφορούσε τα τελειώματα των φάσεων μέσα από διάφορες ασκήσεις είχε αφήσει τους πάντες με ανοικτό το στόμα: Δεν αστόχησε σε κανένα τελείωμα κάνοντας «εφιαλτικό» το απόγευμα για Πασχαλάκη και Μελίσσα. Υπήρξαν στιγμές που έβρισκε δίχτυα σε κάθε μία επαφή με την μπάλα. Απίστευτο κι όμως αληθινό...

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ

Από τον περασμένο Γενάρη, όταν ο «Δικέφαλος» πρόλαβε Τζένοα και Στουτγάρδη, ντύνοντας τον στα «ασπρόμαυρα», ο «Λεβαντόφσκι» ή... «Σβαρόφσκι» ή τέλος πάντως όπως αλλιώς τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, έφτασε να μετράει 11 γκολ σε 23 εμφανίσεις. Σπουδαίο επίτευγμα.

Τα νούμερα του Πολωνού φορ, ειδικά τη φετινή σεζόν, είναι άκρως εντυπωσιακά. Είναι πρώτος σκόρερ της Λίγκας με τέσσερα γκολ, σκοράρει 1 γκολ ανά 1,75 τελικές προσπάθειες και 1 γκολ ανά 73 λεπτά, ενώ συνολικά έχει πετύχει 5 γκολ μαζί με αυτό κόντρα στη Σλόβαν σε 10 συνολικά τελικές προσπάθειες. Με την ΑΕΚ χρειάστηκε μόλις τρεις τελικές για να σκοράρει δις. Ειδικά στο δεύτερο γκολ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα!

«ΚΑΥΤΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η περσινή σεζόν συνεχίστηκε και μετά το τέλος των υποχρεώσεων του στην Ελλάδα, καθώς ο Σφιντέρσκι ήταν μέλος της εθνικής U23 της Πολωνίας, που συμμετείχε στην τελική φάση του Euro.

Το όνομά του ήταν σημειωμένο σε δεκάδες μεταγραφικές λίστες ευρωπαϊκών συλλόγων, με την Τζένοα να συνεχίζει το... στενό μαρκάρισμα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ απέρριψε δύο προτάσεις από την Αγγλία (Μπρέντφορντ, Κάρντιφ) και από δύο ρωσικούς συλλόγους, όπως έγραψαν στην Πολωνία.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΝΑΟΥΤΣΝΕΡ

Για τις πρώτες δύο-τρεις εβδομάδες ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ είχε γίνει η σκιά του. Ήταν μαζί του σε κάθε προπόνηση κάνοντας πιο εύκολη την προσαρμογή του. Ο νυν προπονητής της Κ19 του «Δικεφάλου» παραμένει αγαπητός για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τρέφουν μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπο του.

Το διαπίστωσε κι ο Σφιντέρσκι. Στις πρώτες επισκέψεις σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ της Θεσσαλονίκης υπήρχαν φίλοι της ομάδας που τους πλησίαζαν και ήθελαν να βγουν φωτογραφίες και με τους δύο.

Νωρίς, νωρίς στα... βάσανα!

Ο ΚΑΡΟΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΤΙΝΑ, ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σκόραρε (με μόλις δύο τελικές προς την αντίπαλη εστία) κόντρα στον Παναιτωλικό. Αμέσως έβαλε την μπάλα κάτω από τη φανέλα του. Με μια κίνηση των χεριών αφιέρωσε το γκολ στην εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρτίνα.

«Η μικρή μας έκπληξη», όπως έγραψε στο Instagram η σύντροφος του αποκαλύφτηκε με το ζευγάρι να περιμένει σε λίγους μήνες το πρώτο καρπό της πολύχρονης σχέσης τους και νιώθουν πανευτυχείς που θα μεγαλώσει στη χώρα μας. Άλλωστε, η Ελλάδα ήταν αγαπημένος προορισμός του ζευγαριού, που πέρασε τις τελευταίες διακοπές στη Ζάκυνθο πριν εμφανιστεί το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και η απόκτηση του από τη Γιαγκελόνια.

«Είναι σαν να βρίσκομαι στον παράδεισο. Η Θεσσαλονίκη, ως τόπος διαμονής, είναι μια πολύ όμορφη πόλη με τη θάλασσα, έχεις ότι χρειάζεσαι και κυρίως οι οπαδοί μας αναπνέουν για την ομάδα. Τι άλλο να θέλεις;», παραδέχθηκε το καλοκαίρι σε μια κουβέντα στην Ολλανδία.

Ο Γιώργης Σαββίδης ήταν ο άνθρωπος-κλειδί της μεταγραφής και ο Κάρολ μπορεί να αμφιταλαντεύτηκε, κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά δεν μετάνιωσε ποτέ για την απόφαση του να πει το «ναι» υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Πριν αναχωρήσει από την Τουρκία, όπου βρισκόταν για προετοιμασία με την πολωνική ομάδα, είχε αποφασίσει να πάρει τη φανέλα με το νούμερο «9». Δεν τον φόβισε, ελεώ Πρίγιοβιτς, το... βάρος της.

«Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο, ο αθλητικός διευθυντής, μου είπε ότι θα μπορούσα να πάρω το νούμερό του. Και, ναι το έκανα. Και δεν έχω καθόλου πίεση για αυτό το λόγο. Κανένας δεν με κάνει να νιώσω έτσι. Και για αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα τόσο καλά. Νιώθω μεγάλο σεβασμό για τα όσα έκανε ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ», είχε πει όταν πρωτοφόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα και σκόραρε το νικητήριο γκολ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεγάλωσε σε μία... φυλακή!

Ο Πολωνός επιθετικός μεγάλωσε στο Ράβιτς περνώντας αρκετές ώρες ως πιτσιρίκος στην ιστορική φυλακή της πολωνικής πόλης, καθώς ο πατέρας του ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα. To επίθετο «Σφιντέρσκι» είναι διαδεδομένο, στην Πολωνία συναντάς από αθλητή του στίβου και βολεϊμπολίστα μέχρι ηθοποιό, ζωγράφο και μοτοσικλετιστή.

Ο δικός μας Σφιντέρσκι μπορεί να ζει μόνος από τα 13 του, αλλά συνεχίζει να έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του πέρασε πολλές ώρες βγαίνοντας φωτογραφίες με όλα τα μέλη της οικογένειας και τα μετάλλια του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας. Είναι παράδοση για κάθε φαμίλια της ευρύτερης περιοχής του Ράβιτς.

Ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη τον ανέλαβε προσωπικά ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Οι δύο συμπατριώτες (συνολικά 10 Πολωνοί έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ) πέρασαν πολλές ώρες μαζί μέχρι ο 22χρονος να προσαρμοστεί και να συνηθίσει τον τρόπο ζωής στη Θεσσαλονίκη, κυρίως να συνηθίσει τη... μούρλα των ελληνικών δρόμων. «Αυτοί οι Έλληνες είναι... τρελοί στην οδήγηση», είχε πει σε συνέντευξή του στη Πολωνία, με τον ίδιο να την «πατά» και να πέφτει θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος, με ελάχιστες υλικές ζημιές.

Επόμενος στόχος, μετά τα αγγλικά, είναι να μάθει πορτογαλικά! Του φαίνονται πολύ πιο χρήσιμη και από τα ελληνικά...

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  του 1997 η ημέρα γέννησης του στην πόλη Ράβιτς της Πολωνίας.

11 ΓΚΟΛ σε 23 συμμετοχές μετράει από τον περασμένο Ιανουάριο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

4 ΓΚΟΛ τον έχουν οδηγήσει στην πρώτη θέση των σκόρερ της Λίγκας μετά από πέντε αγωνιστικές.

1,75 ΤΕΛΙΚΕΣ προσπάθειες αρκούν στον Πολωνό στράικερ προκειμένου να σκοράρει.

73 ΛΕΠΤΑ χρειάζεται ο 22χρονος επιθετικός για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Πηγη: FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags