Facebook Pixel Τρόμος στην ποδοσφαιρική Ευρώπη για τις συνέπειες ενός σκληρού Brexit
| 2019-10-08 14:53:00

Τρόμος στην ποδοσφαιρική Ευρώπη για τις συνέπειες ενός σκληρού Brexit

Sportdog Team
Τρόμος στην ποδοσφαιρική Ευρώπη για τις συνέπειες ενός σκληρού Brexit

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του Brexit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία αποχώρηση που θα επηρεάσει άμεσα και μάλιστα αποφασιστικά το ποδόσφαιρο, εάν το Brexit θα είναι... σκληρό. Εκτός από τις συνέπειες στις μεταγραφές παικτών, καθώς ο νέος νόμος θα μπορούσε να εμποδίσει την είσοδο περισσότερων - από έναν ανά ομάδα - παίκτες στην Βρετανία, το ποδόσφαιρο θα βρεθεί μπροστά και σε ακόμη μία δυσάρεστη έκπληξη, όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα "As".

Μέχρι τώρα, ένας κάτοικος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ποινική καταδίκη, μπορούσε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον δεν θεωρείται ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, αλλά όταν τεθεί σε ισχύ το Brexit, αυτό δεν θα μπορεί να συμβεί.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν καταδικαστεί κάποια στιγμή για φορολογική απάτη, αυτοί οι παίκτες δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στην Αγγλία από την ημέρα της αποσύνδεσης και οι συνέπειες θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ήδη στη φάσεις νοκ-άουτ, μετά τους ομίλους των Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, διότι αν προηγουμένως επιτρεπόταν να ταξιδέψουν επειδή ήταν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα δεν θα τους επιτρέπεται.

Ο Άντριου Οσμπουρν, δικηγόρος μετανάστευσης της επιχείρησης Lewis Silkin, εξήγησε σε πολλά αγγλικά μέσα ενημέρωσης: "Εάν είσαι πολίτης της ΕΕ και έχεις καταδικαστεί ή σου έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης ή ακόμη κι εάν είναι με αναστολή, απαγορεύεται να εισέλθεις στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Έτσι, σε αυτό το σενάριο μετά το Brexit, παίκτες όπως ο Μέσι (που καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση για φορολογική απάτη), ο Μαρσέλο (τέσσερις μήνες), ο Ντιέγκο Κόστα (πρόσφατα ένοχος) ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο (23 μήνες) δεν θα μπορούσαν να παίξουν κανέναν αγώνα σε Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ (αν δεν προχωρήσουν στην κορυφαία διοργάνωση) ως επισκέπτες εάν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης ή Γιουβέντους, χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια ομάδα από την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία ή την Ουαλία.

Το ίδιο πρόβλημα, θα είχε οποιοσδήποτε παίκτης σε αυτές τις συνθήκες, για έναν αγώνα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Για παράδειγμα, όπως σημειώνει η "As", κάποιοι παίκτες θα μπορούσαν να χάσουν τον τελικό του EURO 2020, που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags